اقتصادیبرترینهای کسب و کار

راهکارهای راه اندازی استخر خانگی ارزان

انواع استخر

استخرها به دو نوع زمینی و سرپوشیده تقسیم می شوند. استخرهایی که روی زمین ساخته می‌شوند، ارزان‌ترین و آسان‌ترین نوع هستند. برای ساخت استخر از کیت‌های آماده استفاده می‌شود و برای نصب نیاز به یک متخصص است. اما استخرهای سرپوشیده از بتن، فایبرگلاس یا وینیل ساخته می‌شوند.

گرفتن پروانههای ساختمانی

برای ساخت استخر در ملک یا خانه خود، باید قبل از شروع کار به دنبال گرفتن پروانه‌های ساختمانی و مجوزهای لازم بروید. برای این کار کافی است به ساختمان اداری مربوطه مراجعه کنید.

  •  علاوه بر اعطای مجوز برای ساخت استخر، مسئول ساخت و ساز باید مشخصات دقیق استخر را نیز برای شما توضیح دهد.
  • قبل از شروع ساختن حتماً محله را بررسی کنید چرا که در برخی از مناطق، همسایه‌ها اجازه ساخت را نمی‌دهند.
  • در برخی از مناطق، شهرداری باید مجوز جداگانه‌ای برای برق استخر به شما بدهد، در نتیجه برای این کار نیاز به مجوز دیگری دارید.

مراحل ساخت استخر

انتخاب مکان مناسب برای ساخت استخر در خانه

بهترین مکانی را که در نظر دارید برای ساخت استخر قرار دهید، استخرهای شنا به طور کلی در باغ‌ها یا خانه‌ها ساخته می‌شوند. در صورتی که به اندازه کافی فضا دارید می‌توانید عملکرد بهتری نیز داشته باشید.

  • به فضایی که قرار است استخر را در آنجا احداث کنید، خوب فکر کنید، چرا که ممکن است در طول مراحل ساخت استخر نیاز به اضافه کردن با حذف وسایلی شود، که در نتیجه باعث افزایش قیمت پروژه استخر شما می‌شود.
  • ابعاد استخر شما به مکان ساخت استخر مرتبط می‌شود.
  • انتخاب مکان مناسب برای ساخت استخر در خانه

طراحی استخر

درباره طرح استخر خود به خوبی فکر کنید، تمایل دارید، استخر شما گرد باشد یا مستطیل؟ عمق و ارتفاع آن چقدر باشد؟ تعداد ورودی‌ها و خروجی‌ها را مشخص کنید. این تمام مواردی است که قبل از شروع کار باید با پیمانکار مطرح کنید.

اندازه استخرهای خانگی استاندارد هستند. در نظر داشته باشید هر چه طراحی استخر شما پیچیده باشد، هزینه ساخت استخر زیاد می‌شود.

طرح استخر

پایه ریزی استخر با بتن

پایه‌های استخرهای شنا معمولاً در ۳ سطح کار می‌شود. در تمامی این سطوح فقط از یک ماده بتن، فایبر گلاس یا وینیل استفاده می‌شود. از بین این مواد، بتن محکم‌ترین و بادوام‌ترین استحکام را به استخر شما می‌دهد، البته باید در نظر بگیرید که بتن از سایر مواد گران‌تر نیز است. اگر قرار است استخر در خارج از خانه قرار داشته باشد، بتن بهترین گزینه است.

برای سهولت در نصب، قالب فایبرگلاس بزنید

قالب‌های فایبرگلاس استخر به صورت آماده وجود دارند، شما می‌توانید بعد از خرید به راحتی قالب را در جایگاه قرار دهید. این نوع از قالب علاوه بر قیمت مناسب دوام خوبی هم دارد.

برای ساخت استخر کم هزینه از لایه وینیل استفاده کنید

لایه وینیل استخرهای شنا اساساً بزرگ و صاف هستند و متناسب با خطوط استخر طراحی شده‌اند. این لایه‌ها بهترین گزینه برای اتمام مراحل ساخت استخر خانگی هستند. تنها نکته منفی استفاده از وینیل، فرسودگی آن نسبت به بتن و فایبرگلاس است.

یکی از ایرادات لایه‌های وینیل حباب زدگی، چروک و شل شدن است. این موارد می‌تواند ظاهر استخر را دچار مشکل کنند به همین دلیل نیاز است به صورت منظم تنظیم شوند.

ساخت استخر کم هزینه با لایه وینیل

پیمانکار حرفهای استخدام کنید

انتخاب یک پیمانکار متخصص و حرفه‌ای در زمینه ساخت استخر از دیگر مراحلی است که باید پشت سر بگذارید. قبل از شروع همکاری از داشتن مدارک معتبر و سابقه کار مطمئن شوید.

  • نظرات مشتریان قبلی که با پیمانکار فعالیت داشته‌اند را حتما بخوانید.

برای آشنایی کلی با مراحل ساخت استخر ویدئو زیر را مشاهده کنید. در ادامه متن تمام مراحل ساخت استخر، هزینه های آن، ساخت استخر خانگی، ساخت جکوزی و سونا به طور کامل توضیح داده شده است. در پایان نیز فایل pdf از تمامی مراحل ساخت استخر بطور کامل قرار داده شده است که در صورت نیاز می توانید آن را دانلود کنید.

پایه ریزی

  1. حفاری منطقه

پس از امضا قرارداد با پیمانکار برای شروع ساخت استخر، حفاری مکانی که انتخاب کرده‌اید شروع می‌شود.

حفاری مهم‌ترین بخش ساخت استخر باغ یا خانگی است، چرا که نصب درست اجزای خریداری شده به درست انجام شدن این منطقه بستگی دارد.

حفاری

  1. درجهبندی زمین در قسمت پایینی

بعد از حفر زمین باید ناهمواری‌های آن برطرف شود. این کار معمولاً با ریختن شن و شستن آن اتفاق می‌افتد.

  • روش های مختلفی برای درجه‌بندی و هموار کردن زمین وجود دارد. انتخاب هر یک از روش‌ها به نوع استخر شما بستگی دارد.
  1. قاب کردن دیوارها با تکیهگاه فولادی

بعد از کندن و درجه‌بندی زمین، باید دیواره‌های استخر تشکیل شوند. برای این کار باید با کمک میلگردهای فلزی و تخته چوب قاب‌هایی برای دیواره ساخته شود.

  • همانطور که صاف بودن کف استخر اهمیت دارد به همان میزان صاف بودن دیوراه‌ها نیز مهم است.
  1. نصب وسایل لوله کشی

برای نصب و راه‌اندازی سیستم‌های گردش و فیلتر آب باید یک متخصص لوله کشی استخدام کنید.

در این مرحله تمام تاسیسات مکانیکی و لوازم مورد نیاز جهت ساخت استخر را باید تهیه کنید. برای آشنایی بیشتر با این لوازم و انتخاب درست می توانید مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.

تاسیسات مکانیکی

برقکشی استخر

قبل از انجام مراحل روکش کردن استخر، یک متخصص برق باید برای تامین انرژی سیستم فیلتراسیون و اجزای روشنایی دیگری که در زیر آب قرار دارد، برق‌کشی را انجام دهد. انجام این کار نیاز به افراد متخصص دارد چرا که کوچک‌ترین اشتباه در سیستم برق می‌تواند خطر آفرین باشد.

پر کردن استخر

۱- پر کردن کف و دیواره‌های استخر با بتن

بعد از انجام تمام مراحل، لوله کشی، برق کشی و …. استخر برای مرحله پوشیده شدن توسط بتن آماده است. در حین ریختن بتن باید سطح آن به صورت منتظم صاف شوند. اگر استخر شما عمق‌های متفاوتی دارد، باید زاویه شیب از یک سمت تا سمت دیگر را بررسی کنید.

پر کردن کف و دیواره‌های استخر با بتن

۲-پر کردن استخرهای فایبرگلاس به تخصص حرفه‌ای نیاز دارند

اکثر استخرهای فایبرگلاس ساختاری یکپارچه دارند. اگر قصد دارید از فایبرگلاس آماده استفاده کنید، باید قالب آماده در مکان مورد نظر قرار بگیرد و سپس با بتن اطراف آن را پر کنند.

۳- استخر‌های وینیل را با لایه انعطاف‌پذیر پوشش دهید

لایه بعد از ریختن پایه بتن باید بعد از به مدت دو روز خشک شوند تا مناسب نصب شوند. این پوشش به صورت ورقه‌ای جدا می‌شود و سطح داخلی استخر را می‌پوشاند.

  • قبل از نصب باید هر جز خارجی داخل استخر مانند چراغ‌ها برش داده شوند.
  • نصب آسترهای وینیل به تنهایی نیز امکان‌پذیر است، اما بهتر است از افراد متخصص استفاده شود.

۴- پر کردن استخر

بعد از تمام شدن کلیه مراحل ساخت و ساز، کافی است با آب درون استخر را پر کنید.

      • برای پر کردن استخر می‌توانید از یک شلنگ آب شهری استفاده کنید، اما این کار ممکن است یک شبانه روز طول بکشد. کامیون‌های حامل آب می‌توانند جایگزین خوبی برای این مسئله باشند.
      • در هنگام پر کردن استخر، حتماً لوله‌ها را بررسی کنید تا در صورت وجود هرگونه مشکل، پیمانکار قبل از استفاده آن را تعمیر کند.

۵- استفاده از مواد شیمیایی لازم برای آب استخر

برای تشخیص PH آب استخر، از یک کیت تشخیص خانگی استفاده کنید،در صورتی که عدد مناسبی را نشان نمی‌داد می‌توانید از کلر استفاده کنید

ارزانترین راه برای ساخت استخر چیست؟

یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساخت استخر ارزان، استفاده از استخرهایی با آستر وینیل است. البته ساخت استخر با وینیل به این معنا نیست که این سبک همشه ارزان است.

آیا داشتن استخر سرپوشیده در خانه امکانپذیر است؟

ساخت استخر سرپوشیده در هر خانه‌ای که فضای کافی و مناسب را دارد امکان پذیر است. برای ساخت استخر خانگی می‌توان از هر سه روش گانیک، فایبرگلاس یا وینیل استفاده کرد.

هزینه ساخت استخر سرپوشیده

هزینه ساخت استخر سرپوشیده نیز به مقدار مصالح و تجهیزاتی که برای ساخت استخر نیاز است، بستگی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه ساخت استخر می‌توانید با مشاوران ما در تماس باشید.

مدت زمان ساخت استخر چقدر طول میکشد؟

مدت زمان تقریبی ساخت استخر معمولاً ۸ تا ۱۲ هفته است. زمانی که تمام مراحل طراحی، پایه‌ریزی و پرکردن استخر تمام شد می‌توانید از آن لذت ببرید.

نکاتی برای ساخت استخر

  1.  طراحی ساده‌ای برای استخر در نظر بگیریدویژگی‌هایی که برای ساخت یک استخر خانگی دارید را به حداقل برسانید، اگرچه داشتن دیوارهای سنگی و تزئینات داخلی استخر زیبا به نظر می‌رسند، اما هزینه‌های بسیاری می‌‌توانند به همراه داشته باشند.
  2. عدم داشتن عمقیک استخر طبیعی بدون عمق تنها نیاز به حفاری ساده دارد. در نتیجه هزینه های اضافی به دنبال نخواهد داشت. همچنین تمیز کردن آن آسان‌تر است.
  3. شکل‌های جعبه‌ای بهترین گزینه هستندبرای ساخت استخر ارزان می‌توانید از شکل‌های جعبه‌ای آماده استفاده کنید. نکته مهمی که در خرید این نوع از استخر‌ها رعایت کنید، تانکر فسفات است. در صورتی که استخر آماده شده، تانکر فسفات نداشته باشد، نمی‌تواند باعث تغذیه جلبک‌ها شود.
  4.  از استفاده از تجهیزات زیاد جلوگیری کنیدشاید تصور کنید لوله‌های ورودی و خروجی، ظاهر استخر شما را خراب کرده‌اند. اما اینگونه نیست، زمانی که لوله‌ها در خارج از استخر قرار داشته باشند، شما فضای بیشتری برای استفاده دارید. اما اگر ظاهر مهم‌تر است می‌توانید از مخزن‌هایی که در آب قرار می‌گیرند استفاده کنید. به یاد داشته باشید که این مخرن‌ها باید ضد آب باشند.
  5. عمق زیادی ایجاد نکنیداگر چه برای پایداری استخرهای شنا نیاز به کمی عمق داریم، اما توصیه می‌کنیم این عمق بیشتر از ۱.۸ متر نشود. چرا که هرچه این عدد بیشتر شود دیوارها به تقویت بیشتری نیاز پیدا می‌کنند.
  6. از دیوارهای پیش ساخته و بتنی استفاده نکنیداگر تمایل دارید کمی عمق برای استخر خود داشته باشید، می‌توانید وسط استخر را برای این کار انتخاب کنید. در این محل می‌توانید از کیسه‌های سنگی ماسه‌ای یا سنگی استفاده کنید.

چه تجهیزاتی برای ساخت استخر نیاز است؟

تفاوتی ندارد استخر شما از چه نوعی است، تجهیزات و سیستم‌های هر دو استخر زمینی و سرپوشیده کاملاً یکسان هستند. در ادامه به معرفی هر یک از این سیستم‌ها می‌پردازیم.

جریان آب

آبی که در استخر جریان دارد، برای از بین بردن آلودگی به سیستم فیلتر نیاز دارد. آب از طریق دو یا چند فاضلاب اصلی در پایین استخر و چند خروجی در بالای استخر، فیلتر می‌شوند. بقایای موجود در سبد صافی کاملاً جمع می‌شوند و به شما برای داشتن یک استخر تمیز کمک می‌کند.

پمپ و فیلتر

برای در امان ماندن استخر از جلبک‌ها و آلاینده‌های مضر، در هنگام ساخت استخر باید حتماً از فیلتر استفاده شود. البته باید بدانید، در صورتی که سیستم شما فاقد فیلتر باشد.

پمپ

پمپ، قلب سیستم استخر است. موتور الکتریکی موجود در پمپ، پروانه را در درون محفظه می‌چرخاند و آب را از مجاری مختلف تخلیه می‌کند. هنگامی که آب از طریق چاه مکش، کشیده می‌شود از قسمت مرطوب پمپ استخر عبور می‌کند. قسمت انتهایی پمپ شامل درب صافی، سبد صافی، حلقه صافی، دیفیوزر، پروانه و مهر و موم شافت است. آب از پمپ عبور می‌کند و از تخلیه پمپ به فیلتر خارج می‌شود.

فیلتر

در طول مراحل فیلتر کردن، آب از طریق لوله ورودی فیلتر به سر توزیع مخزن هدایت می‌شود. همانطور که گرانش آب را به پایین می‌کشد، با توجه به نوع فیلتر شما که ماسه، خاک دیاتومه یا هر چیز دیگر باشد، این ذرات را می‌گیرد. فشاری که به ورودی و خروجی فیلتر وارد می‌شود به شما می‌گوید که فیلتر در حال حاضر چه مقدار انسداد دارد. در صورتی که فشار زیاد باشد حتماً باید فیلتر را تمیز کنید.

متعادل سازی آب استخر

اگرچه سیستم فیلتر می‌تواند آب استخر را تمیز کند، اما دخالتی در وضعیت شیمیایی آب نمی‌تواند داشته باشد، تعادل سازی استخر از لحاظ شیمیایی نه تنها برای آب استخر بلکه برای تجهیزات و سیستم‌های استخر نیز ضروری است. اگر آب استخر تصفیه نشود، می‌تواند مکان بسیار مناسبی برای رشد باکتری‌های بیماری‌زا باشد.

استفاده از کلر

یکی از محبوب‌ترین ماده‌های ضدعفونی کننده، کلر است. زمانی که کلر به آب اضافه می‌شود، واکنش می‌دهد و باعث تولید مواد شیمیایی دیگر می‌شود. کلر معمولاً به صورت پودر یا قرص تهیه می‌شود. این ماده معمولاً باید بعد از فرآیند فیلتر کردن به آب اضافه شود. توجه داشته باشید که کلر باید با کمک یک فیدر شیمیایی به آب اضافه شود، چرا که در غیر این صورت به صورت مساوی در آب استخر توزیع نمی‌شود. از مزایای کلر می‌توان به ناپایدار بودن آن اشاره کرد. واکنش کلر با آب از نوع واکنش هیپوکلروس است. این واکنش در برابر نور خورشید تخریب می‌شود.

تجهیزات ساخت استخر

گرمایش استخر

هیچ کس تمایلی به شنا کردن در یک استخر کثیف یا سرد ندارد. گرمایش دهنده‌های استخر یکی از محبوب‌ترین تجهیزات در چند سال اخیر است. روش های مختلفی برای گرم کردن استخر از جمله: بخاری، پمپ‌های حرارتی، صفحات یا روکش‌های خورشیدی وجود دارند. بسیاری از افراد از ترکیب این سیستم‌های گرمایشی برای رسیدن به حداکثر پتانسیل گرما با کم‌ترین میزان انرژی استفاده می‌کنند.

 

پمپهای حرارتی

پمپ‌های حرارتی استخر یکی از بهترین گزینه‌های سازگار با محیط زیست برای گرم کردن استخر است. استفاده از پمپ حرارتی می‌تواند تاثیر بسیاری در هزینه‌های عملیاتی ساخت استخرشود. البته کارایی این پمپ‌ها به آب و هوا بسیار بستگی دارد.

پمپ‌های حرارتی با استخراج گرما از هوای خارج، افزایش گرما با کمپرسور و سپس رساندن گرما به آب کار می‌کنند. در صورتی که هوا کم‌تر از ۴۵درجه باشد، پمپ حرارتی کار نخواهد کرد. بنابراین با توجه به میانگین محل زندگی باید تصمیم بگیرید که می‌توانید از این سیستم استفاده کنید یا خیر.

بخاریهای گازی

بخاری‌های گازی، بر روی مشعل گازی شعله‌هایی را ایجاد می‌کنند که باعث گرم شدن مبدل حرارتی فلزی می‌شود. زمانی که آب استخر از فیلتر عبور می‌کند، در انتها به بخاری می‌رسد. گاز در یک منطقه احتراق می‌سوزد که با عبور آب، باعث گرم شدن آن می‌شود. با گذشت زمان، آب استخر با یک درجه حرارت ثابت گردش پیدا می‌کند و گرم می‌شود.

طول عمر تجهیزات استخر

طول عمر هر یک از تجهیزات استخر با هر استخر دیگر تفاوت دارد. این طول عمر به به عوامل مختلفی از جمله موقعیت مکانی، تعداد دفعات استفاده از هر سیستم و همچنین میزان مواد شیمیایی آب شما بستگی دارد.

تعمیر پله استخر

اگرچه تعمیر استخر یک اتفاق معمول نیست، اما در طول عمر استخر شنا ممکن است، کف آن یا قسمت‌های دیگر دچار مشکل شود. ترمیم یک قسمت ترک خورده یک روند کاملا ساده است و به تنهایی امکان‌پذیر است.

تجهیزات لازم برای تعمیر پله استخر

  • یک حوله یا سشوار برای خشک کردن کامل ( در نزدیکی آب در هنگام استفاده از برق احتیاط کنید.)
  • سوهان یا چاقو بتونه
  • مقداری سنگ گرد
  • کاغذ سنباده ۱۰۰ گرانی
  • کیت تعمیر فایبرگلاس
  •  فیلتر شنی برای استخر
  • رنگ اپوکسی یا رنگ دلخواه
  • غلطک رنگ برای مناطق بزرگ‌تر
  • لوله upvc استخری

مرحله اول

حذف کردن آب: برای تعمیر پایه استخر، باید محیط کاملاً تمیز و خشک باشد. برای این کار آب استخر را تا حداقل به سطح زیر بخشی که باید تعمیر شود، تخلیه کنید. اگر قصد ندارید آستر استخر را به طور کامل جدا کنید، نیازی به تخلیه کامل آب نیست.

مرحله دوم

شناسایی نوع ترک: مشخص کردن نوع ترک و شکستگی به شما کمک می‌کند تا میزان خرابی و تعمیراتی که باید در آن منطقه انجام شود را ارزیابی کنید.

مرحله سوم

تمیز و آماده کردن محیط:

۱) ابتدا ناحیه‌ای که می‌خواهید تعمیر کنید را با حوله یا سشوار خشک کنید.

۲) با کمک سوهان یا چاقوی بتونه هرچیزی که روی سطح باقی‌مانده است را پاک کنید.

۳) با استفاده از سنگ دوار، قسمتی که ترک خورده را جدا کنید.

۴) قسمت‌هایی که ترک خورده است را با کاغذ سمباده تا زمانی که فایبرگلاس یکدست و صاف شود، سنباده بزنید.

۵) ناحیه‌ای که در حال کار بودید را مجددا تمیز کنید.

مرحله چهارم

استفاده از کیت تعمیر فایبرگلاس: دستورالعمل کیتی که استفاده می‌کنید، بستگی به نوع کیت تعمیری که خریداری کرده‌اید دارد. قبل از شروع کار، حتما راهنمایی‌های پشت محصول را مطالعه کنید، تا در هنگام تعمیر و بعد از آن دچار مشکل نشوید.

مرحله پنجم

صاف کردن: زمانی که مراحل تعمیر فایبرگلاس تمام شد، ناحیه ترمیم شده را با کمک یک کاغذ سنباده ساده، صاف کنید. در حین کار حتما از ماسک فیلتردار استفاده کنید.

مرحله ششم

رنگ کردن دوباره: پس از سنباده زدن، مجددا با کمک یک حوله ناحیه را تمیز و خشک تا گرد و غبار و رطوبت از بین برود. با استفاده از غلتک رنگ، رنگ اپوکسی را به صورت مساوی با کمک برس رنگ، رنگ بزنید. زمانی که لایه اول کاملا خشک شد، می‌توانید برای بار دوم رنگ کنید. زمانی که لایه دوم خشک شد، استخر را سریعا آب کنید.

هزینه تعمیر استخر

هزینه تعمیر استخر با توجه به مراحلی که برای شستشو، ترمیم و استفاده از کیت‌های جدید انجام می‌شود، بستگی دارد.

مراحل تعمیر استخر شنا

شنا کار بسیار دشواری است و نیاز به مراقبت‌های جدی به خصوص در فصل تابستان و روزهای گرم سال دارد. اما اگر مراقبت‌هایی را به صورت مداوم انجام دهید، می‌توانید از میزان خسارت‌های پیش آمده جلوگیری کنید.

ممکن است آب استخر شنا شما هر از گاهی کدر شود. این اتفاق می‌تواند دلایل بسیاری از جمله: هوا، جلبک‌های استخر، سیستم فیلتر، مواد شیمیایی و آفتاب داشته باشد. برای رفع این مشکل باید آزمایش‌های مختلفی روی آب انجام شود. استفاده از یک تصفیه کننده آب استخر می‌تواند ذرات کوچک را به جرم‌های بزرگ تر تبدیل کند تا توسط فیلتر مکیده شوند. همچنین می‌توانید با کمک یک برس، در آب استخر موج ایجاد کنید، تا ذرات پایین به بالا منتقل شوند.

قبل از اینکه وحشت کنید و به دنبال نقطه نشتی بگردید، سیستم فبلتر خود را چک کنید. نشت استخر شنا ممکن است به علت خرابی پمپ، بخاری، فیلتر، کلر یا هر قسمت دیگر آن باشد. تعمیر استخرهای شنایی که با آستر وینیل ساخته شده‌اند، بسیار آسان‌تر از استخرهای ساخته شده با گچ، بتن یا فایبرگلاس است. اگر نشتی در یکی از این قسمت‌ها وجود داشت بهتر است از متخصصان حرفه‌ای تعمیر استخر کمک بگیرید.

اگر در استخر بتنی یا گانتی خود  ترک دیدید، نگران نشوید، این ترک‌ها تا زمانی که کوچک باشند نمی‌توانند مشکل بزرگی برای استخر شما ایجاد کنند. برای تعمیر ترک‌های کوچک داخل ترک را کمی خالی کنید و بعد با استفاده از بتونه استخر آن را پر کنید. در صورتی که ترک ها بزرگ بود بهتر از ا تعمیرکاران استخر کمک بگیرید.

اگر در هنگام ساخت استخر از کاشی استفاده کرده باشید، متوجه می‌شوید که بعد از مدتی دوغاب بین کاشی‌ها از بین رفته است. آب سبک می‌تواند باعث حل شدن کلسیم در دوغاب شود. برای رفع این مشکل، کاشی‌هایی که نیاز به تزریق دوغاب دارند را مشخص کنید و با کمک اره دوغاب آن‌ها را برش دهید. زمانی که کار تمام شد می‌توانید با ترکیب کردن سرکه سفید و آب بین کاشی‌ها را تمیز کنید.

ابعاد استخر استاندارد

ابعاد استخری که می‌سازید بیشتر به علاقه شما بستگی دارد، برای مثال اگر محیط کوچک دارید، می‌توانید اقدام به ساخت استخر در حیاط کنید. البته ابعاد ثابتی نیز وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

ابعاد استاندارد استخر خانگی

ساخت استخر خانگی با ساخت استخر عمومی بسیار تفاوت دارد، در نتیجه ابعاد متفاوتی هم دارند. ابعاد استاندارد استخر خانگی از استخر شنا عمومی بسیار کوچک‌تر است. همانطور که گفتیم ابعاد ثابتی وجود دارد و شما می‌توانید با توجه به طرح و شکلی و همچنین فضایی که قصد دارید در آن‌جا استخر را احداث کنید، ابعاد را نعیین کنید.

ساخت استخر عمومی

برای ساخت استخر عمومی در ایران باید حتماً مجوزهای لازم از سمت سازمان تربیت بدنی داده شود. زمانی که مالک توانست تمامی پروانه‌ها و مجوزها را بگیرد باید به دنبال پیمانکار ساخت استخر باشد.

مراحل ساخت استخر عمومی

اخذ مجوز: بعد از اینکه تمام پروانه‌های ضروری برای ساخت استخر شنا عمومی کسب شد، پیمانکار ساخت استخر باید اقدام به طراحی نقشه کند. زمینی که قرار است در آن جا استخر احداث شود باید قبل از شروع مورد آزمایش قرار بگیرد. زمانی که زمین تایید شد، مراحل گود برداری و خاک‌برداری باید انجام شود. تمامی مراحل اجرای ساخت استخر باید در حضور یک مهندس ناظر انجام شود.

در ساخت استخرهای عمومی باز هم مرحله آرماتور بندی را داریم که یکی از سخت‌ترین مراحل ساخت استخر است.

بتن‌ریزی: زمانی که آرماتوربندی استخر به پایان رسید، باید مراحل لوله کشی را شروع کرد. در نظر داشته باشید، در این مرحله باید حتما از بهترین و با کیفیت‌ترین لوله‌ها استفاده شود. چرا که فشاری که به لوله‌ها در هنگام ریختن بتن وارد می‌شود، در صورت بی‌کبفیت بودن می‌تواند به سازه آسیب وارد کند.

عایق کردن استخر عمومی از دیگر مراحلی است که باید در هنگام احداث استخر به آن توجه داشت. برای ایزولاسیون استخر تا چند سال گذشته از ایزوگام استفاده می‌شد اما امروزه این کار باید با استفاده از روش‌های استاندارد یعنی چسب بتن انجام شود. زمانی که مرحله تزریق بتن انجام می‌شود، باید به صورت همزمان ویبره نیز انجام شود، تا لوله‌ها دچار مشکل نشوند.

آزمایش مقاومت: یکی از تفاوت‌های ساخت استخر عمومی با استخر خانگی، مراحل بعد از بتن‌ریزی است. زمانی که بتن‌ها بر روی استخر ریخته شدند، باید آزمایش‌هایی روی مقاومت آن‌ها انجام شود. پروژه ساخت استخر در زمان آزمایش باید حتما تعطیل شود.

سرامیک‌کاری: در مرحله آخر باید ظاهر استخر درست شود. سرامیک کاری کف و دیواره‌های استخر کاری است که باید انجام شود. در این مرحله می‌توانید از چراغ‌های زیر آب و پروژکتورهای مخصوص استخر نیز استفاده کنید.

ابعاد استخر عمومی

استخر عمومی معمولا با توجه به استانداردهای جهانی باید ساخته شود. این استخرها به صورت مستطیل هستند. هر یک از مجموعه‌های ورزشی دارای چند استخر شنا مخصوص هستند. برای مثال استخر شیرجه، استخر کودکان، استخر بزرگسالان، پارک آبی و …است. ابعاداستاندارد استخر عمومی باید بین ۲۵ تا ۵۰ متر طول و ۱۲.۵ تا ۲۵ متر نیز عمق داشته باشد. عمق استخر عمومی برخلاف استخر خانگی باید استاندارد و با شیب ۰.۵ تا ۳ متر باشد.

ساخت استخر خانگی کوچک

یکی از مهم‌ترین دلایلی که می‌تواند شما را وادار به ساخت استخر خانگی کوچک کند، مطمئناً هزینه‌های ساخت استخر است. اما استخر کوچک به نوبه خود دارای ویژگی‌های بسیاری است که باعث ترغیب افراد می‌شود. استخرهای کوچک به زمان کمتری برای ساخته شدن نیاز دارند، همچین این استخرها هزینه‌های زیادی برای تعمیرات و نگه‌داری ندارند. تفاوتی ندارد که استخر کوچک شما در آپارتمان، باغ یا ویلا باشد.

هزینه ساخت استخر سرپوشیده

ساخت استخر سرپوشیده جز گران‌ترین استخرها است، چرا که شما علاوه بر تجهیزات و لوازمی که برای استخر نیاز دارید، به تجهیزات ویژه‌ای برای فضای سرپوشیده خود نیز باید تهیه کنید.

معمولا مکان‌های سرپوشیده به سیستم تهویه، گرمایش، سرمایش، کنترل دما، رطوبت و …نیازدارند. به همین دلیل هزینه ساخت استخرسرپوشیده بسیار زیاد است.

ویژگیهای استخر سرپوشیده

مهم‌ترین ویژگی استخر سرپوشیده، بازه زمانی است که می‌توان از آن استفاده کرد. استخر سرپوشیده برای تمامی فصل‌های سال مناسب است. از دیگر ویژگی‌هیا این استخر می‌توان به تمیزی محیط و آب، امنیت و …اشاره کرد.

استخر سرپوشیده چه معایبی دارد؟

  • هزینه‌های اولیه ساخت و نگه‌داری زیاد است
  • نیاز به کنترل مداوم رطوبت دارد
  • تمیز کردن فیلترها و سایر اجزا باید به صورت سالانه انجام شود.

ساخت استخر روباز

استخر روباز که به عنوان استخر زمینی نیز شناخته می‌شوند، هزینه‌های کم‌تری برای ساخت به نسبت استخر سرپوشید دارند.. این نوع از استخرها را می‌توان با بتن، فایبرگلاس و وینیل ساخت.

استخر روباز چه مزایایی دارد؟

  • هزینه کمتر
  • عدم نیاز به صرف هزینه برای سرمایش و گرمایش

معایب استخر در فضای باز

  • مناسب تمامی فصول نیست
  • به سرعت کثیف می‌شود۳
  • امنیت کامل ندارد

ساخت بهترین استخر

برای ساخت بهترین استخر باید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. فرقی نمی‌کند استخر شما در باغ قرار دارد یا خانه، زمانی که تیم ساخت استخرحرفه‌ای باشند، می‌توانند در هر مکانی بهترین استخر را برای شما بسازند.

ساخت استخر بتنی

به ترکیبی از سنگ‌های درشت و ماسه بتن گفته می‌شود. استخر بتنی با کمک اسپری کردن بتن ساخته می‌شوند. هزینه ساخت استخر بتنی باید با توجه به تجهیزات و مصالح مورد نیاز تخمین زده شود.

ساخت استخر ارزان

ساخت استخر جز کارهای بسیار پرهزینه است و در این مورد نیز اکثر افراد به دنبال راه‌هایی برای ساخت استخر ارزان هستند. اگرچه با تصویری که همه ما نسبت به کیفیت کالاهای ارزان داریم، کمتر به سراغ این محصولا می‌رویم. ساخت استخر شنا نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما می‌توان با کاهش برخی از خرید‌ها و تجهیزات یک استخر با هزینه ارزان را طراحی کرد. اما چگونه؟

۱ساخت استخر کوچک

ساخت استخر کوچک به دلیل استفاده از مواد اولیه و تجهیزات استخر، هزینه کمتری نسبت به استخرهای خانگی بزرگ دارد. پس اگر قصد دارید با کمترین هزینه صاحب یک استخر سرپوشیده خانگی یا استخر زمینی خانگی شوید، بهتر است، ابعاد استخر را کوچک در نظر بگیرید.

۲پیدا کردن فصل مناسب برای ساخت

انتخاب فصل مناسب برای ساخت استخر، تاثیر بسیاری در کاهش هزینه‌ها و ساخت استخر ارزان دارد. مناسب‌ترین فصل برای شروع احداث استخر باغ یا ویلایی، پاییز است. چرا که در این فصل برخلاف بهار و تابستان، پیمانکاران استخر پروژه‌های کمتری دارند به همین دلیل قیمت ساخت استخر خانگی به شدت کم می‌شود.

۳استخر وینیل

از دیگر روش‌هایی که می‌توان کم کردن هزینه ساخت استخر استفاده کرده، ساخت استخر وینیل است. وینیل یک آستر است که بر روی بتن قرار می‌گیرد. عدم نفوذ آب از مهم‌ترین ویژگی‌های آسترهای وینیل در عین ارزان بودن هستند. تنها مشکل این نوع استخر، فرسودگی آن‌ها است، که شما را مجبور می‌کند به صورت مداوم آستر را تعویض کنید.

۴استخر پیش ساخته

یکی از مزایای استفاده از استخر پیش ساخته، ارزان بودن آن‌هاست. پس اگر به دنبال راهی برای کاهش هزینه ساخت استخر کوچک در باغ، ویلا یا ساخت استخر در منزل هستید، می‌توانید از این نوع استخرها استفاده کنید.

لوازم غیر ضروری را کنار بگذارید

برای برآورد هزینه ساخت استخر و کم کردن قیمت نهایی باید از برخی از لوازم ضروری را از پروژه خود حذف کنید. این کار به شما برای ساخت استخر ارزان و کم هزینه کمک می‌کند.

استخر بتنی چه مزایا و معایبی دارد؟

استخرهای بتنی شکل زیبایی دارند با این حال بسیار بادوام هستند اما از معایب ساخت استخر بتنی می‌توان به هزینه زیاد، مدت زمان ساخت، نگه‌داری سخت و …اشاره کرد.

چگونگی ساخت استخر در باغ

ساخت استخردر باغ همانند دیگر مراحل ساخت استخر است، تنها تفاوتی که در این نوع شاهد هستیم، فضای بیشتری که متخصصان برای طراحی استخر دارند است.

هزینه ساخت استخر باغ

هزینه ساخت استخر در باغ باید با توجه به مصالح و تجهیزاتی که در آن‌جا به کار برده شده است، برآورد می‌شود. برای ساخت استخر باغ می‌توانید از متخصصان و مشاوران حرفه‌ای تیم ما کمک بگیرید تا بتوانید یک استخر زیبا در باغ خود داشته باشید.

ساخت استخر کوچک در باغ

برای ساخت استخر باغ ارزان پیشنهاد ما به شما ساخت استخر کوچک در باغ است. استخرهای کوچک معمولا به تجهیزات و مصالح کم‌تری نیاز دارند به همین دلیل قیمت آن‌ها در مقایسه با استخر خانگی بسیار کمتر است.

مراحل ساخت استخر با بلوک سیمانی

یکی از کم‌هزینه‌ترین روش‌های ساخت، ساخت استخر با بلوک سیمانی است. این متریال مقاومت بسیار زیادی دارد. به ترتیب با مراحل ساخت این نوع استخر آشنا می‌شویم.

۱) خاکبرداری

قبل از شروع خاکبرداری کاسه استخر، باید در ابتدا، چهار گوشه استخر را مشخص کنیم و سپس آن‌ها را با یک نخ به یک‌دیگر متصل کنیم. برای عایق‌بندی این نوع استخر باید ۷۵ سانتی‌متر از طول و عرض زمین را بیشتر در نظر بگیریم. این کار به شما کمک می‌کند تا آب‌های نفوذی سطح وارد استخر نشود.

۲) مسطح کردن کف استخر

به دلیل ضرباتی که به سطح در هنگام ساخت استخر با بلوک سیمانی وارد می‌شود، خاک سست می‌شود. به همین دلیل باید حدود ۱۵ سانتی‌متر از خاک را برداشت.

۳) انجام مراحل بتن مگر

بعد از مراحل رگلاژ خاک، نوبت به اجرای بتنمگر در کاسه استخر می‌رسد. در این مرحله باید یک لایه پلاستیک با ضخامت بالا را روی خاک قرار گیرد، بعد از آن یک لایه از بتن باید در کف استخر ریخته شود. هدف از انجام این کار، جلوگیری از جذب ملات مگر به خاک است. زمانی که لایه پلاستیکی شما ضخیم‌تر باشد، مقاومت آن نیز بیشتر می‌شود.

۴) آرماتور بندی استخر

اگر در حال ساخت استخر با بلوک سیمانی هستید، باید یک شبکه آرماتور برای آن ایجاد کنید. آرماتور بندی استخر باید در کف و در بدنه آن به فاصله ۲۰ سانتی‌متری و عمودی قرار بگیرد. در این مرحله برای جدا کردن از هوایی که در بتن‌ها محبوس شده است، باید از یک ویبراتور استفاده کرد. در صورتی که این کار انجام نشود، باعث ضعیف شدن بتن و ریزش آن می‌شود. زمانی که بتن کف استخر را کامل گرفت، باید بلوک‌های سیمانی را روی آن قرار داد. هر میلگرد باید از سوراخ‌های بلوک عبور کند.

۵) سیمانکاری

سیمانکاری مرحله‌ای است که باید بعد از ریختن بتن انجام شود. در این مرحله باید تمام سطوح داخلی و خارجی استخر را با سیمان و ماسه، سیمانکاری کرد تا آب نتواند وارد سطح‌های بالایی آن شود. در ادامه باید به سراغ مهم‌ترین و حساس‌ترنی قسمت این مرحله، یعنی نرمه کشی رفت. بعد از این مرحله رنگ‌آمبزی استخر شروع می‌شود، به همین دلیل باید این کار توسط متخصصان انجام شود.

۶) رنک‌آمیزی استخر، آخرین مرحله

زمانی که بتن‌ریزی، سیمان‌کاری و نرمه کشی تمام شد باید شروع به آب‌بندی و رنگ کردن استخر کرد. رنگی که که استفاده می‌شود حتما باید ضد آب باشد. برای آب‌بندی نیز روش‌های مختلفی از جمله چسب آب‌بندی z90 یا چسب بتن sa12 استفاده کرد. بعد از تمام شدن این مراحل می‌توانید سرامیک‌کاری را شروع کنید.

ساخت استخر با بلوک سیمانی

استخر با بلوک سیمانی چه مزایایی دارد؟

این نوع استخر در زیر مجموعه استخر بتنی قرار دارد. این نوع استخر به راحتی فرم می‌گیرند و بهترین گزینه برای کسانی است که قصد دارند، استخر با شکل‌های هندسی داشته باشند، بسیار مناسب است.

مهم‌ترین مزیتی که ساخت استخر با بلوک سیمانی دارد، بدون شک کم هزینه بودن آن است.

قیمت ساخت استخر خانگی به چه مواردی بستگی دارد؟

برای برآورد هزینه ساخت استخر خانگی یا همان ساخت استخر در منزل باید دو فاکتور اصلی از جمله مواد اولیه و تجهیزات و دستمزد پیمانکار بستگی دارد. توجه کنید، اگر تمایل دارید از هزینه ساخت استخر شما کم شود سعی نکنید از تجهیزات بی‌کیفیت و ارزان استفاده کنید، چرا که می‌تواند این کار به ضرر شما باشد.

ساخت استخر با سنگ

ساخت استخر با سنگ، جز روش‌های کم هزینه ساخت استخر است. از استخر سنگی بیشتر برای مصارف کشاورزی و باغ‌ها استفاده می‌شود. سنگ این نوع استخرها را معمولا از بیابان‌ها استخراج می‌کنند به همین دلیل هزینه ساخت ارازن‌تری به نسبت دیگر روش‌های ساخت استخر دارد.

ساخت استخر بلوکی

هزینه ساخت استخر بلوکی در مقایسه با سایر استخرها بسیار کم است به همین دلیل یکی دیگر از گزینه‌های ساخت استخر ارزان محسوب می‌شود. استفاده از بلوک به عنوان مصالح اولیه استخر است. یک عیب بسیار بزرگ در قسمت عایق‌کاری استخر دارد، به همین کم‌تر کسی حاضر می‌شود از روش ساخت استخر بلوکی برای ساخت استخر خانگی استفاده کنید.

معرفی انواع جکوزی

علاوه بر ساخت استخر در خانه و ویلا در سال‌های اخیر، ساخت جکوزی نیز طرفداران بسیاری پیدا کرده است. یکی از مزیت‌های جکوزی امکان استفاده از آن در خانه‌های آپارتمانی است. جکوزی‌ها مزایای زیادی برای درمان بیماری‌های عضلانی دارند. برای ساخت جکوزی می‌توان به دو صورت اقدام کرد. جکوزی استخری یتا جکوزی فایبرگلاسی. تنها تفاوتی که بین انواع جکوزی‌ها وجود دارد، شیوه نصب آن‌ها است و تفاوت چندانی در قیمت با یک‌دیگر ندارند.

جکوزی فایبرگلاسی

جکوزی‌های از پیش آماده که از جنس فایبرگلاس هستند را به راحتی می‌توان از فروشگاه‌ها خریداری کرد و به راحتی در محل نصب کرد.

جکوزی استخری

اگر قصد ساخت استخرخانگی در ویلا یا باغ را دارید، می‌توانید با خرید تجهیزات جکوزی، در کنار ساخت استخر، جکوزی خود را نیز داشته باشید.

تجهیزات لازم برای ساخت جکوزی

اجزایی که برای ساخت جکوزی استخری و فایبرگلاس استفاده می‌شود مشابه یک‌دیگر هستند و تنها تفاوت آن‌ها در مکان نصب است.

  • فیلتر تصفیه آب
  • پمپ جتی، پمپ تزریقی
  • مبدل حرارتی
  • سری جت
  • نورپردازی
  • لوله و اتصالات

همانطور که گفتیم تمامی تجهیزات برای هر دو نوع جکوزی مناسب است با این تفاوت که در ساخت جکوزی در زیر و بین مصالح قرار دارند و در جکوزی فایبرگلاسی در زیر قرار گرفته‌اند.

مراحل ساخت جکوزی قدم به قدم

  • انتخاب تیم برای ساخت جکوزی

اولین قدم برای ساخت جکوزی، انتخاب یک تیم متخصص است. می‌توانید از تیم مهندسی که برای ساخت استخرخود کمک گرفته‌اید، استفاده کنید.

محلی که قرار است در آن جکوزی ساخته شود، همانند ساخت استخر بسیار اهمیت دارد. زمانی که محل ساخت را انتخاب کردید، باید نقشه جکوزی طراحی شود.

سومین مرحله بعد از مشخص کردن محل ساخت، طراحی نقشه است. مهم‌ترین نکته در هنگام طراحی، ظرفیت جکوزی است. جکوزی‌های تک نفره باید در حمام خانه‌ها ساخته شوند اما جکوزی چند نفره در استخر عمومی و ویلا یا باغ احداث می‌شود.

در این مرحله باید لوله کشی‌های جکوزی از جمله سیستم تصفیه آب و گرمایشی انجام شود. در صورتی که محل قرارگیری لوله‌ها مشکل داشته باشد، فشار آب نمی‌تواند عمل ماساژ را به خوبی انجام دهد. در این مرحله همچنین باید رینگ‌های مختلف را در جت‌های بالایی پایینی قرار دهید.

مرحله پایانی همیشه مهم‌ترین مرحله است. در این مرحله آجرچینی باید با رعایت کامل اصول انجام شود. قرار دادن پله‌ای برای ورود و خروج جکوزی از مهم‌تریم مواردی است که حتما باید رعایت کنید

دکمه بازگشت به بالا