فرم ثبت نام مهاجرت به کانادا برای افغان ها

پناهندگی در کانادا

مهاجرت به کانادا از طریق پناهندگی می‌تواند جزو سخت‌ترین و پرریسک‌ترین تجربیات هر فرد در زندگی‌اش باشد؛ همچنین قوانین پناهندگی کانادا سخت‌گیرانه‌ است و به همین دلیل پیشنهاد می‌شود اگر شرایطش را دارید از راه‌های بهتر اقدام کنید. در نظر داشته باشید که با مهاجرت پناهندگی به کانادا عملا پل‌های پشت سر خود را خراب می‌کنید و امکان بازگشت به کشورتان را از دست می‌دهید! تمامی کشورها به دلیل قوانین بین‌المللی باید به کسانی که در صورت بازگشت به کشور خود، در خطر قرار می‌گیرند، اجازه اقامت داده و از آن‌ها حمایت کنند. معمولا مقصد موردعلاقه پناهجویان برای پناهنده شدن کشورهای پیشرفته و توسعه‌یافته است؛ از طرفی هیچ کشوری علاقه‌ای به پذیرش پناهجویان ندارد زیرا پناهندگان فقط هزینه اضافی برای دولت به بار می‌آورند و هیچ آورده‌ای برای آن کشور ندارند!

پناهندگی افغان ها در کانادا

بسیاری از مردم مأیوس افغانستان به دنبال راهی هستند تا از زندگی همراه با وحشت تحت حکومت طالبان رهایی یابند. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، پیش از ورود ائتلاف تحت رهبری ناتو در سال 2001، نزدیک به 5 میلیون پناهنده و آواره داخلی افغانستان وجود داشت. جمعیت افغانستان از سال 2001 دو برابر شده است. بنابراین بحران انسانی بزرگ دیگری قریب الوقوع به نظر می‌رسد!

به علت این که کشور افغانستان در شرایط بسیار وخیم و ناآرامی به سر می‌برد، دولت کانادا برای مردم این کشور برنامه‌های مختلف و ویژه پناهندگی در نظر گرفته است که می‌توانید انواع برنامه‌ها را در مشاهده کنید؛ همچنين در همين سايت بر روی گزينه “ANSWER A FEW QUESTIONS” کلیک کنید تا بهترین کیس برای پناهندگی در کانادا برای افغانها و مطابق با شرايط موردنظرتان به شما معرفي شود. با این برنامه‌ها افغان‌ها می‌توانند اقامت دائم کانادا را دریافت کرده و در نهایت سیتیزن کانادا شوند.

شرایط پناهندگی در کانادا

همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، از همین آغاز کار باید بدانید که مسیر پناهندگی و پناهنده شدن قرار نیست آسان باشد! شما از ابتدای ورود باید فرم پناهندگی کانادا را پر کنید و درخواست پناهندگی خود را اعلام کنید و منتظر باشید که پرونده شما در اداره مهاجرت تایید بشود. کشور کانادا برخلاف کشورهای اروپایی کمپ پناهندگی ندارد. برخی افراد به اشتباه از عبارت کمپ پناهندگی کانادا استفاده می‌کنند که صحیح نیست.

شرایط پناهندگی افغان ها در کانادا

دولت کانادا متعهد شده است که امکان اقامت پناهندگان افغان آسیب پذیر را از طریق برنامه‌های زیر فراهم کند:

  1. برنامه مهاجرتی ویژه برای افراد افغان و‌ خانواده‌های آن‌ها که به دولت کانادا کمک کرده‌اند؛
  2. برنامه ویژه بشردوستانه برای اسکان افغان‌هایی که کشور ثالث ثابتی برای مهاجرت ندارند؛ مانند: زنان رهبر، مدافعان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران و افرادی که به روزنامه‌نگاران کانادایی کمک کرده‌اند و در نهایت مترجمانی که به دولت کانادا کمک کرده‌اند.

طبق گفته‌ی اداره مهاجرت کانادا، افغان‌هایی که مشمول دو مورد بالا می‌شوند، برای این که در برنامه‌های مهاجرتی ویژه قرار بگیرند نیازی نیست که در افغانستان زندگی کنند.

برنامه ویژه مهاجرتی کانادا برای افغانها

برای این برنامه ویژه هیچ هزینه‌ای گرفته نمی‌شود و فقط از طریق نیروهای مسلح کانادا یا وزارت خارجه‌ی این کشور قابل پیگیری است و از این طریق فرد می‌تواند روابط خود را با دولت کانادا تایید کند. این برنامه برای اسکان 18 هزار نفر در کاناداست که این افراد باید حتما تبعه افغانستان باشند و شغل آن‌ها با دولت کانادا ارتباط داشته باشد (برای مثال افرادی که در سفارت کانادا کار می‌کردند).

ویزای بشر دوستانه کانادا برای افغانها

این ویزا که با نام ویزای بشر دوستانه یا Humanitarian and compassionate (H&C) شناخته می‌شود، به افرادی اعطا می‌شود که شرایط ویژه و سختی دارند و در صورت بازگشت به کشور خود با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهند شد و این موضوع باید توسط مدارک قابل استناد در اداره مهاجرت کانادا ثابت شود. این ویزا عملا ربطی به پناهندگی ندارد! توجه داشته باشید که این ویزا با توجه به وضعیت نابه‌سامان کشور افغانستان قابل اخذ نمی‌باشد و شما باید مدارکی ارائه دهید و ثابت کنید شخص شما مورد تهدید یا آزار و اذیت واقع شده است. برای اخذ ویزای بشردوستانه، افغان‌ها می‌توانند از طریق سفارت کشورهای اروپایی در کشور ایران اقدام کنند.

شرایط پناهندگی برای افراد زیر 18 سال در کانادا

با توجه به این که مسیر مهاجرت از طریق پناهندگی می‌تواند بسیار سخت و طاقت‌فرسا باشد، به هیچ عنوان پناهندگی افراد زیر 18 سال در کانادا را توصیه نمی‌کنیم. بهترین راه برای مهاجرت این افراد،  یا مهاجرت به همراه خانواده از طریق کار یا سرمایه‌گذاری است.

مراحل پناهندگی در کانادا

ابتدا مراحل و روند پناهندگی در کانادا را به صورت کلی بیان می‌کنیم و سپس در ادامه به طور جزئی‌تر توضیح می‌دهیم.

  1. تکمیل فرم‌های مربوطه
  2. ارائه درخواست و ادعای پناهندگی
  3. ارائه مدارک موردنیاز
  4. جمع‌آوری و تایید شواهد موردنیاز
  5. حضور در جلسه مصاحبه
  6. ارائه تصمیم گرفته شده توسط اداره مهاجرت

روشهای پناهندگی کانادا

  • ارائه درخواست پناهندگی در مرز کانادا
  • ارائه درخواست پناهندگی به IRCC (اداره مهاجرت و پناهندگی کانادا)

ارائه درخواست پناهندگی در مرز کانادا

در اولین روز در هنگام ورود در مرز کانادا مصاحبه می‌شوید و موجه بودن یا نبودن درخواست شما بررسی می‌شود؛ در صورتی که درخواست شما موردتایید قرار بگیرد، فرمی با نام BOC به شما داده می‌شود که باید حداکثر تا 15 روز تکمیل شده و به بخش پناهندگی اداره مهاجرت تحویل داده شود. 10 روز قبل از جلسه تصمیم‌گیری باید شواهد و مدارک موجود که ادعای شما را تایید می‌کند به بخش پناهندگی اداره مهاجرت تحویل دهید.

پس از این مرحله، بررسی پرونده پناهندگی شما بین 45 تا 60 روز به طول می‌انجامد و در نهایت پرونده شما پذیرفته یا رد می‌شود؛ در صورت پذیرش درخواست اگر تا 15 روز پس از جلسه فراخوانده نشدید، به اداره مهاجرت و پناهندگی کانادا مراجعه کرده و برای اقامت دائم درخواست کنید. در صورتی که جزو (Designated Foreign National) DFN معرفی شوید، باید برای درخواست اقامت دائم 5 سال صبر کنید.

ارائه درخواست پناهندگی به IRCC- (اداره مهاجرت و پناهندگی کانادا)

در اولین روز به اداره مهاجرت و پناهندگی کانادا (IRCC) مراجعه کنید یا فرم‌های موردنیاز پناهندگی را از سایت مهاجرت کانادا دانلود کرده و تکمیل نمایید. سپس قبل از ساعت 10 صبح به IRCC مراجعه کرده و فرم‌های تکمیل شده را تحویل دهید؛ در صورت عدم تسلط به یکی از زبان‌های انگلیسی یا فرانسوی باید یک مترجم شما را همراهی کند. فرم‌های تحویل داده شده بررسی می‌شوند و یک تاریخ مشخص برای انجام مصاحبه به شما اعلام می‌شود. 10 روز قبل از جلسه تصمیم‌گیری باید شواهد و مدارک موجود که ادعای شما را تایید می‌کند به بخش پناهندگی اداره مهاجرت تحویل دهید.

پس از آن باید در جلسه‌ای به نام جلسه بررسی صلاحیت شرکت کنید تا قابل قبول بودن پرونده شما بررسی شود؛ در صورت پذیرش پرونده، تاریخ بررسی پرونده به شما اعلام می‌شود که بین 30 تا 60 روز به طول می‌انجامد و در نهایت پرونده شما پذیرفته یا رد می‌شود؛ در صورت پذیرش درخواست اگر تا 15 روز پس از جلسه فراخوانده نشدید، به اداره مهاجرت و پناهندگی کانادا مراجعه کرده و برای اقامت دائم درخواست کنید. در صورتی که جزو (Designated Foreign National) DFN معرفی شوید، باید برای درخواست اقامت دائم 5 سال صبر کنید.

هزینه پناهندگی در کانادا

پناهندگی در کانادا به خودی خود هزینه‌ای ندارد؛ البته که باید هزینه‌های رساندن خودتان به کانادا (حمل و نقل و…) را پرداخت کنید اما رفع سایر نیازها مانند خدمات پزشکی، خوراک، پوشاک و مسکن برای پناهندگان بر عهده دولت کانادا است. گاها افراد سودجو و قاچاقچیان با وعده‌های پوچ و توخالی و با عناوینی مانند: پناهندگی کانادا تضمینی و… اقدام به فریب دادن افراد می‌کنند و هزینه‌های گزافی را از آن‌ها دریافت می‌کنند. نکته بسیار مهمی که باید همیشه در نظر داشته باشید این است که هیچ تضمینی در امور مربوط به مهاجرت وجود ندارد!

بهترین کیس برای پناهندگی در کانادا

بسیاری از افراد می‌پرسند: پناهندگی در کانادا به چه صورت است ؟ برای پناهنده شدن در کانادا باید دلیل قانع‌کننده‌ای داشته باشید تا پرونده شما تایید شود و امکان اخذ را داشته باشید. در ادامه دلایل قابل قبولی که می‌توانند افسر مهاجرت را قانع کنند تا مانع ماندن شما در نشود، آورده شده است:

پناهندگی سیاسی

در صورتی که فردی به دلیل باورهای سیاسی و اجتماعی‌اش یا عضویت در یک گروه خاص مورد آزار و اذیت قرار بگیرد و با بیان آن‌ها در کشور خود در خطر باشد، می‌تواند به عنوان پناهنده سیاسی به کانادا مهاجرت کند.

پناهندگی جنسی

افرادی که در کشور خود به دلیل مسائل جنسی، گرایشات و تمایلات متفاوت مورد آزار قرار گرفته و در خطر هستند، می‌توانند از این روش استفاده کنند (این نوع پناهندگی معمولا کل جامعه LGBTQ را شامل می‌شود).

پناهندگی نژادی

افرادی که در کشور خود به خاطر نژادشان مورد تمسخر قرار می‌گیرند، می‌تواند برای این نوع پناهندگی درخواست دهند (این نوع اذیت و آزارها می‌تواند ناشی از رنگ پوست، رنگ مو و چشم، قیافه یا لهجه‌ای خاص باشد).

پناهندگی مذهبی

افرادی که به دلایل دینی در کشور خود مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند، می‌توانند به کشور کانادا پناهنده شوند (برای مثال چون به دین خاصی که در کشورشان متداول نیست ایمان آورده‌اند، مورد خشم و آزار اذیت مردم یا دولت قرار می‌گیرند).

پناهندگی اجتماعی

افرادی که در کشورهایی با وضعیت اجتماعی نا‌به‌سامان سکونت دارند، می‌توانند تقاضای پناهندگی کنند؛ معمولا باید اثبات شود که در کشور شما جنگ، قحطی و امثال این‌ها وجود دارد و در صورت برگشت به کشورتان در خطر هستید. لازم به ذکر است که تمامی موارد بالا نیاز به مدرک برای اثبات دارند و در صورت عدم اثبات یا دروغگویی، باید از کشور کانادا خارج شوید.

نمی‌توان به صورت کلی بهترین روش پناهندگی در کانادا را برای همه تعیین کرد؛ با توجه به شرایط خودتان باید راه مناسب برای مهاجرت به کانادا و درخواست پناهندگی را انتخاب کنید. فقط دقت داشته باشید که کیسی را انتخاب کنید که واقعا با شرایط شما همخوانی داشته باشد؛ در غیر این صورت افسرهای مهاجرتی متوجه سوءنیت شما خواهند شد.

بهترین کیس پناهندگی برای افغانها

با توجه به انواع کیس پناهندگی که توضیح دادیم، بهترین کیس پناهندگی برای افغانها “پناهندگی اجتماعی” و “پناهندگی سیاسی” است. برای افزایش شانس قبولی پرونده موارد زیر را رعایت کنید:

  • در مورد محل زندگی و محل کار خود دروغ نگویید؛
  • موارد اضافی و بی ربط را مطرح نکنید؛ این کار باعث گیج شدن افسر و زمانبر شدن پروسه می‌شود؛
  • اظهار نظر در مورد مسائلی که از صحت و سقم آن مطمئن نیستید، می‌تواند به ضرر شما تمام شود؛
  • در مورد نام و نام خانوادگی خود و اعضای خانواده دروغ نگویید؛ در صورت مطلع شدن افسر، احتمال رد شدن پرونده وجود دارد؛
  • توجه داشته باشید هر کیسی را که انتخاب می‌کنید، به هیچ عنوان آن را تغییر ندهید! همچنین در طول پروسه پناهندگی در مصاحبه‌ها حرف خود را عوض نکنید؛
  • کشور افغانستان به طور کلی برای هیچ کدام از شهروندانش امن نیست؛ ولی شما در مصاحبه نباید از مشکلات کلی کشورتان صحبت کنید و باید فقط مواردی را مطرح کنید که مختص شخص شماست؛
  • حتما در مورد کیس خود و توضیحاتی که باید ارائه دهید تسلط کافی داشته باشید؛ عدم تسلط شما این پیام را به افسر می‌رساند که کیس شما ساختگی است! پس سعی کنید بر اعصاب خود نیز مسلط باشید و استرستان را کنترل کنید.

همانطور که احتمالا متوجه شدید خلاصه و چکیده تمام مطالب بالا، صداقت است؛ پس سعی کنید در تمام مراحل فقط و فقط حقیقت را بگویید و از مطرح کردن موضوعاتی که درباره آن‌ها اطلاعاتی ندارید اجتناب کنید!

دکمه بازگشت به بالا