اجرای آیین‌نامه جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها از فردا

اجرای آیین‌نامه جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها از فردا

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با اشاره به تدوین نهایی‌سازی آئین‌نامه جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: این آیین‌نامه بر اساس تجربه و مطالعه ۶ ماهه ارزیابی دانش‌بنیان‌ها تدوین شده و از فردا اجرایی می‌شود.

به گزارش مجله زنده خبری، دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی امروز در نشست خبری “معرفی نظام جدید ارزیابی دانش‌بنیان‌ها” که در محل ساختمان معاونت علمی برگزار شد، افزود: ارتقای آیین‌نامه ارزیابی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان موضوع مهمی است؛ از این رو می‌توان ادعا کرد نشست امروز از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه اساس و پایه کل جریان اقتصاد دانش‌بنیان کشور بر اساس این ارزیابی صورت می‌گیرد، گفت: معاونت علمی، ستادهای معاونت علمی و اقتصاد دانش‌بنیان، زیرساخت‌های توسعه علم و فناوری کشور بر مبنای قانونی مبنی بر قانون حمایت از مؤسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه معیار دسته‌بندی شرکت‌ها همین قانون است، ادامه داد: این قانون ۱۰ سال به خوبی اجرا شد، ولی در این قانون آیین‌نامه‌ای وجود داشت که در آن نحوه حمایت‌ها درج شده بود و دسته‌بندی‌ها و تقسیم‌بندی‌هایی شکل گرفته بود که بسته به نوع تکنولوژی به نوع ۱ و ۲ و ۳ تقسیم می‌شدند. 

وی خاطر نشان کرد: در سال ۸۹ و ۹۰ تعداد ۵۰ شرکت دانش‌بنیان شناسایی شده بودند، ولی هم‌اکنون ۹هزار شرکت فعالیت می‌کنند. در حال حاضر ابعاد شرکت‌ها، توسعه بازار، نقش آنها در بازار و … با  سال‌های گذشته متفاوت است، لذا تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان لازم بود.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه طی این سال‌ها بر اساس تجربه و مطالعه ۶ ماهه، ارزیابی دانش‌بنیان‌ها مورد بررسی قرار گرفت، یادآور شد: با همکاری بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان، دستگاه‌های اجرایی این حوزه و شورای راهبری دانش‌بنیان‌ها در این مدت اقدام به ارزیابی آیین‌نامه دانش‌بنیان‌ها کردند و  سعی شد با تجمیع نظرات به ارتقای قانون ارزیابی دانش‌بنیان‌ها بپردازیم و به این واسطه نقاط قوت توسعه و نقاط ضعف پوشش داده شود تا در دوره جدید معاونت تاثیرگذاری‌ را در اقتصاد دانش‌بنیان داشته باشیم.

به گفته وی، مراحل اجرایی این نظام طی شده و از فردا اجرایی و ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به ارزیابی شرکت‌ها در این نظام جدید، گفت:  برای اجرای نظام ارزیابی شرکت‌ها کارگزارانی بودند که یا تجربه کافی نداشتند و یا در شهرهای دیگر امکان دسترسی به آنها نبود؛ از این رو برای ارزیابی این شرکت‌ها از مجموعه بزرگ پارک‌های علم و فناوری که تجربه فناوری دارند، مانند پارک فناوری پردیس و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان کمک گرفته می‌شود. 

ادامه دارد

دکمه بازگشت به بالا