پهپادهای هیبریدی در گروه صنعتی فرابرد قزوین تولید می شود
به گزارش خبرنگار اقتصادی مجله زنده خبری از قزوین، در شرایط کنونی استفاده از تکنولوژی روز و تجهیزات مدرن بویژه پهپادها در عرصه های مختلف بویژه کشاورزی می تواند زمینه کاهش هزینه های تولید، داشت، کاشت و برداشت، افزایش بهره وری و تسهیل و تسریع در کارها را محقق کند.
امروزه با پیشرفت دانش و تکنولوژی ، استفاده از ربات ها در زمینه های صنعت، کشاورزی و خدمات در سراسر دنیا گسترش یافته که این امر موجب افزایش سرعت و دقت اقدامات و کاهش زمان عملیات می شود.
کشور ایران با سرلوحه قرار دادن سرمایه های انسانی و طبیعی بسیار، همواره در ردیف پیشروان و سرآمدان دانش و صنعت قرار دارد و طراحی و تولید گسترده پهپاد یکی از مهمترین دستاوردهای کشور در چند دهه اخیر است که موجب ایجاد اشتغال، جذب وتولید سرمایه در داخل کشور و کسب اعتبار بین المللی و افتخارات دیگر شده است.
در این راستا گروه جوان و نخبه شرکت فرابرد در استان قزوین توانسته به تکنولوژی طراحی و ساخت انواع پهپادهای بال ثابت و مولتی روتور در زمینه های مختلف دست یابد و از این طریق به خودکفایی و شکوه میهن عزیزمان کمک کند.
خوشبختانه با فعال شدن برخی شرکت های دانش بنیان در کشور و بویژه استان قزوین در زمینه تولید پهپادهای کشاورزی این امکان مهیا شده تا بتوان در مسیر کشاورزی هوشمند و مدرن و کاهش آسیب ها حرکت کرد.
روز چهارشنبه یک تیم از معاونان، مدیران و کارشناسان جهاد کشاورزی استان قزوین به همراه قربانی معاون حقوقی مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی وزارت جهاد کشاورزی کشور از مرکز تولید پهپاد گروه صنعتی و دانش بنیان فرابرد فرانمای بلند آسمان در شهرستان آبیک بازدید کردند.
انصاری فرد مدیرعامل این گروه صنعتی که از نخبگان جوان هم محسوب می شود در نشست با معاونان جهاد کشاورزی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت تولید این شرکت دانش بنیان اظهارداشت: گروه صنعتی و دانش بنیان فرابرد با بیش از یک دهه فعالیت پیشرو در طراحی و تولید ربات های پرنده با بهره گیری از مهندسان مجرب و کارشناسان و متخصصان این حوزه فعالیت خود را از سال 1388 آغاز کرده است.
وی بیان کرد: این شرکت توانسته با استفاده از بهترین تجهیزات و دانش روز دنیا در کنار بهره مندی از حضور دانش آموختگان و نخبگان رشته های هوافضا ، الکترونیک، مخابرات، ربات های پرنده را با کیفیت و قدرت بسیار بالا و در سطوح گوناگون در رقابت با بهترین پرنده های دنیا تولید کرده و در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.
وی بیان کرد: با فعالیت این گروه صنعتی زمینه اشتغال مستقیم 140 نفر و غیر مستقیم 400 نفر مهیا شده و 17 مهندس فنی و 40 نفر هم در واحد تحقیقات مشغول کار شده اند.
انصاری فرد افزود: این گروه صنعتی بیش از 5 شرکت را در زیرمجموعه خود فعال کرده و تنوع محصولات شرکت بیش از 12 نوع است و ماهانه به طور میانگین 70 فروند پهپاد تولید می کنیم.
این مدیر شرکت دانش بنیان تصریح کرد: برای نمونه محصول درنا اولین پهپادی است که بدون باند پروازی بلند می شود و عمود پرواز است و در یک مسیر ۱۰۰ کیلومتری با ارتفاع یک کیلومتر می تواند پرواز کند که در محیط زیست و امور منابع طبیعی و رصد وحوش و کنترل شکارغیرمجاز کاربرد زیادی دارد.
وی گفت: در زمینه کشاورزی اخیرا با انعقاد قرارداد نسبت به فروش ۵۰ فروند پهباد کشاورزی اقدام شد و امسال هم ۳۰۰ فروند آماده تحویل شده است.
انصاری فرد بیان کرد: همچنین ۱۰۰ پهباد کشاورزی به مددجویان کمیته امداد تحویل داده شده که هر دستگاه با کاربر آن می تواند روزانه ۵ هکتار سمپاشی کرده و روزی ۵ میلیون تومان درآمد برای افراد ایجاد کند.
وی اضافه کرد: پهپاد «استورم دو» درهر شرایط جوی پرواز می کند و با داشتن دوربین دید در شب می تواند در شناسایی خطوط برق، شناسایی قاچاقچیان، فعالیت های امداد و نجات، پایش محیط زیست و سرشماری وحوش مورد استفاده قرار گیرد و در حال حاضر سرشماری وحوش با ۲۰ فروند پهپاد انجام می شود.
تولید پهپادهای هیبریدی در دستور کار است
مدیرعامل شرکت فرابرد تصریح کرد: در اجرای طرح های توسعه در صددیم تولید پهپادهای هیبریدی و بدون باتری را در دستور کار قرار دهیم که این نوع محصول از دو ساعت تا ۵ ساعت بدون باتری پرواز می کند و نیازمند شارژ باتری نیست.
وی گفت: همچنین تولید پهپاد اسباب بازی هم در اولویت بعدی طرح توسعه این شرکت قرار دارد و در ۱.۵ ماه آینده خط تولید پهباد اسباب بازی راه اندازی خواهد شد.
انصاری فرد در خصوص توانمندی نیروهای داخلی نیز گفت: با بهره گیری از نیروهای جوان با دانش و خلاق تاکنون حدود ۸۴ درصد محصولات بومی سازی شده و این کار به کاهش هزینه های تولید و قطع وابستگی نیز کمک شایانی خواهد کرد.
وی ادامه داد: ایجاد مرکز نوآوری با هدف شناسایی چالش های فنآوری شرکت و حمایت از تیم های مستعد، سرمایه گذاری در استارت آپ های مرتبط و برگزاری رویدادهای تخصصی، مطالعه بازار وتوسعه آن در زمینه فتوگرامتری و پایش، جذب سرمایه گذار و ایجاد بستر تولید و کادر اداری و فنی، تشکیل واحد آر ان دی، ایجاد فضای مونتاژ CKD ، مونتاژ پهپادهای سبک، واردات قطعه و اشتغال برای 5 نفر و انجام پروژه های مطالعاتی و نقشه برداری هوایی در سالهای گذشته تاکنون در دستور قرار گرفته و عملیاتی شده است.
انصاری فرد در خصوص وضعیت بازار محصولات این شرکت نیز اظهارداشت: 48 درصد محصولات تولیدی این شرکت در بخش کشاورزی، 21 درصد فتوگرامتری، 15 درصد نظامی و امنیتی و 16 درصد به صورت پایش و سنجش از راه دور کاربرد دارد.
وی از انعقاد تفاهم نامه و قرارداد با کشورهای خارجی هم خبر داد و یادآورشد: تاکنون با کشورهای روسیه، مکزیک و کنیا قرارداد هایی برای فروش پهپادهای متنوع منعقد شده است.
انصاری فرد در خصوص کاربرد پهپادهای تولیدی این شرکت نیز گفت: استفاده در امور امداد و نجات، اورژانس و فوریت های پزشکی، پست و حمل کالا، آتش نشانی و جنگ با آتش، رصد دکل های مخابراتی، نقشه برداری و فتوگرامتری ، سمپاشی کشاورزی از مهمترین موارد استفاده از پهپادهای شرکت فرابرد است.
کارشناسان جهاد کشاورزی در ادامه از قسمت های مختلف طراحی، تولید و مونتاژ پهپادها بازدید کرده و پرواز آزمایشی آنها را نیز از نزدیک مشاهده کردند.
در این بازدید راه انجام معاون بهبود تولیدات گیاهی، احمد مستخدمی رئیس سازمان ترویج، محمد پیله فروش مدیر باغبانی، و بابایی کیا مدیر مکانیزاسیون استان قزوین و صالحی مدیر جهاد شهرستان نیز حضور داشتند.
انتهای پیام