تاریخسازی در اهدافپروازی و کسب سه سهمیه المپیک
تیراندازی در سالی که گذشت برای اولین بار به مدال طلای آسیا در رشته تراپ رسید و سه سهمیه المپیک پاریس هم کسب کرد.
به گزارش مجله زنده خبری، تیراندازی یکی از رشتههای پر مدال در المپیک است. بنابراین تمامی کشورها سعی میکنند تعداد سهمیههای خود در این رشته را افزایش دهند. ایران نیز در المپیک توکیو ۶ سهمیه داشت اما اکنون تنها ۴ نماینده در پاریس خواهد داشت.
شرمینه چهلامیرانی، فاطمه امینی و محمد بیرانوند سه تیراندازی بودند که در ۱۴۰۲ سهمیه المپیک پاریس را در رشتههای تفنگ و تراپ کسب کردند. هانیه رستمیان نیز در اولین مسابقه توزیع سهمیه در رشته تپانچه صاحب اولین سهمیه کاروان ایران در پاریس شد.
تیراندازی ایران سال مهمی پیش رو دارد. تیراندازان که همیشه با کمبود مهمات مواجه هستند قرار بود برای رفع مشکلاتشان در اوایل سال ۱۴۰۳ به اردوی برونمرزی هانوفر بروند که این اردو به دلیل صادر نشدن ویزای ورزشکاران لغو شد.
مسابقات قهرمانی جهان برزیل که اواسط فروردین آغاز میشود آخرین مسابقه توزیع سهمیه المپیک پاریس است. بعد از اینکه این رشته در توکیو صاحب مدال المپیک شد انتظارات از این رشته بالا رفته و تیراندازان باید بتوانند علیرغم همه کمبودها تعداد سهمیهها را افزایش دهند.
در ادامه به برخی از نتایج و اتفاقات مهم این رشته در سال گذشته اشاره شده است.
لغو دو اردوی هانوفر به دلیل کمبود بودجه و تمکن مالی
قرار بود فدراسیون تیراندازی تیم ملی تفنگ و تپانچه را قبل از قهرمانی جهان باکو (سال قبل) و قبل از قهرمانی جهان برزیل (۲۵ اسفند) راهی اردوی تدارکاتی هانوفر کند تا تیراندازان با آمادگی بیشتر راهی مسابقات کسب سهمیه المپیک شوند اما هردوی این اردوها لغو شد. اولین اردو به دلیل مشکلات مالی و دومی به سبب صادر نشدن ویزای تیراندازان به دلیل نداشتن تمکن مالی لغو شد.
کسب تنها دو برنز در یونیورسیاد؛ افت مدالی نسبت به دوره قبل
تیم تیراندازی ایران با ۱۴ تیرانداز راهی بازیهای دانشجویان جهان چنگدو چین شد که در پایان تنها دو مدال برنز تیمی بدست آمد. تیم تپانچه بادی زنان و تیم تپانچه ۲۵ متر زنان تنها مدالآوران تیراندازی ایران در این مسابقات بودند. تعداد مدالهای کسب شده در این دوره یونیورسیاد نسبت به دوره قبل در ایتالیا (دو طلا، دو نقره و یک برنز) افت فاحشی داشت.
کسب دومین سهمیه المپیک توسط شرمینه چهلامیرانی
در دومین مسابقه کسب سهمیه المپیک یعنی مسابقات قهرمانی جهان باکو تنها یک سهمیه بدست آمد. شرمینه چهلامیرانی در تفنگ بادی پنجم شد و سهمیه المپیک پاریس را بدست آورد. در این مسابقات ۲۲ تیرانداز در سه رشته تفنگ، تپانچه و اهداف پروازی رقابت کردند که ماحصل آنها تنها دو مدال بود. مدال نقره میکس تفنگ و مدال برنز تپانچه تیمی زنان تنها مدالهای تیراندازان ایرانی در این مسابقات بود.
کسب تنها یک برنز در بازیهای آسیایی هانگژو
تیم ملی تیراندازی ایران با ۱۶ ورزشکار و در سه رشته تفنگ، تپانچه و اهداف پروازی در بازیهای آسیایی رقابت کرد و در پایان حاصل کار همه تیراندازان کسب تنها یک مدال برنز آن هم در میکس تپانچه بود. کسب یک مدال برنز در حالی بود که رئیس فدراسیون تیراندازی قول چندین مدال طلا داده بود اما تیراندازان با عملکرد ضعیف وعده رئیس فدراسیون را محقق نکردند.
قهرمانی آسیا کره بدون سهمیه المپیک
مسابقات قهرمانی آسیا کره جنوبی سومین دوره مسابقه کسب سهمیه المپیک پاریس بود که تیراندازان ایرانی موفق به کسب سهمیه نشدند. ۲۰ تیرانداز به این مسابقات اعزام شدند که در نهایت هانیه رستمیان که پیشتر سهمیه گرفته بود در تپانچه ۲۵ متر نقره گرفت. دو مدال برنز انفرادی و تیمی نیز در تراپ بدست آمد.
سومین سهمیه المپیک در قهرمانی آسیا اندونزی
تیم ملی تیراندازی ایران با ۱۳ ملیپوش راهی مسابقات آسیایی توزیع سهمیه المپیک پاریس شد. فاطمه امینی در تفنگ بادی ششم شد و توانست سومین سهمیه المپیک در این رشته را بدست آورد. در این مسابقات مدال نقره تپانچه تیمی، برنز تفنگ میکس تیمی و برنز تیمی تفنگ زنان بدست آمد.
تاریخسازی در اهداف پروازی و چهارمین سهمیه المپیک
اهداف پروازی در این سال به چند مدال آسیایی و جهانی رسید. در جام جهانی قزاقستان مرضیه و محمدحسین پرورشنیا خواهر و برادر تیرانداز ایرانی در ماده میکس تراپ صاحب مدال برنز شدند. همچنین بابک یگانه در مسابقات قهرمانی آسیا کره برنز گرفت که اولین مدال تاریخ تراپ ایران در آسیا بود. در همین مسابقات تیم تراپ ایران نیز صاحب برنز شد که نخستین مدال تیمی ایران در آسیا بود.
در مسابقات قهرمانی آسیا کویت نیز محمد بیرانوند در تراپ به مدال طلا رسید و توانست برای اولین بار در تاریخ تیراندازی در این رشته صاحب سهمیه المپیک شود. همچنین در این مسابقات بیرانوند و مرضیه پرورشنیا به مدال برنز میکس تیم دست یافتند.
مسدود شدن حساب فدراسیون تیراندازی با درخواست ۳ میلیارد و ۳۱۴ میلیونی هاشمی
حساب فدراسیون تیراندازی در سال گدشته مجددا با درخواست مهدی هاشمی رئیس اسبق فدراسیون تیراندازی بسته شد. او که در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۳۱ هزار یورو از این فدراسیون دریافت کرده بود، در سال ۱۴۰۲ نیز با ارسال نامهای به وزیر ورزش درخواست مطالبه ۱۵ هزار یوروی دیگر کرد.
با اعلام رییس فدراسیون تیراندازی مهدی هاشمی بابت سنوات و پرداختهای سالهای ۸۶ تا ۹۵ که در فدراسیون تیراندازی رییس بوده مبلغ ۳میلیارد و ۳۱۴ میلیون را درخواست کرده و حساب فدراسیون به خاطر همین مبلغ مجددا بسته شد.
انتهای پیام