رشتههای المپیاد دانشجویی بازنگری میشوند/ اضافه شدن رشته فناوری نانو برای سال آینده
یک مقام مسئول در گفتوگو با آنا:
معاون آزمونهای سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور از بازنگری رشتههای المپیاد دانشجویی متناسب با نیاز روز خبر داد.
علی صدر معاون آزمونهای سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره ساماندهی رشتههای المپیاد دانشجویی اظهار کرد: تعداد رشتههای المپیاد دانشجویی در بدو تاسیس تنها ۷ عدد بود و به مرور زمان بر اساس نیازهای موجود به ۲۳ رشته افزایش یافت.
وی افزود: به دنبال حذف و اضافه برخی از رشتههای المپیادی هستیم، مثلا جای خالی رشته فناوری نانو در این میان احساس میشود؛ در این راستا با ستاد نانو در معاونت علمی و فناوری و دانش بنیان ریاست جمهوری مذاکره کرده و در حال پیشبرد قضیه هستیم تا سال آینده این رشته به صورت قطعی به رشتههای المپیاد دانشجویی اضافه شود و تاکنون هم نبود آن به شدت دیر شده است؛ چرا که باید بروز باشیم و به صورتی عمل کنیم تا رشتهها ارزش المپیادی شدن را داشته باشند.
صدر با بیان اینکه برخی از رشتههای المپیادی به مروز زمان به شیوه روال تکرار شده اند؛ تاکید کرد: شورای خاصی با حضور استادان داریم که قرار است از متخصصان علوم پایه، فنی، کشاورزی و هنر دعوت کنیم تا با همفکری یکدیگر در این زمینه بازبینیهایی انجام شود.
معاون آزمونهای سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور ادامه داد: برگزاری آزمونهای المپیادی بیش از شناسایی افراد فرهیخته و نخبه، انگیزه ایجاد میکند تا موقعیتی به دانشجویان رشتههای مختلف در سراسر کشور داده شود و آنها اجازه شکوفایی استعدادهای خود را برای بهتر دیده شدن داشته باشند و از مزایای موجود مانند قبولی ارشد مستقیم به عنوان استعداد درخشان را داشته باشند، در حالت عادی به جز این راه مسیر دیگری نداریم.
صدر گفت: شرکت کنندگان المپیادهای دانشجویی افراد نخبه هستند، در این زمینه خروجی قیف از مقطع کارشناسی به سمت کارشناسی ارشد هدایت میشود، قبول شدگان مقطع کارشناسی ارشد کسانی هستند که اگر به شناسایی آنها اقدام میکردیم همان المپیادیهای مقطع کارشناسی به حساب میآمدند و اگر باز هم استعداد خاصی از خود نشان دهند، میتوانند به عنوان استعداد درخشان تحت عنوان «مزایای استفاده از آیین نامه استعداد درخشان» در مقطع دکتری تحصیل کنند.
وی با اشاره به راههای شرکت در المپیادهای دانشجویی اظهار کرد: دانشجویان پس از اخذ ۷۰ واحد درسی با تشخیص دانشگاه به عنوان دانشجوی ممتاز میتوانند در المپیادهای دانشجویی که در منطقه خودشان برگزار میشود تحت گروههای ۵ نفره در ۲۳ رشته المپیادی در قالب المپیاد غیر متمرکز شرکت کنند و دانشگاهها میتوانند دانشجویان را معرفی کنند تا در دانشگاه مرجع ۱۰ منطقه تحصیل کنند.
معاون آزمونهای سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور درباره نحوه شرکت در المپیادهای متمرکز گفت: المپیاد متمرکز المپیادی است که دانشجو در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کرده است و اگر در زمان نام نویسی گزینه «تمایل به شرکت در المپیاد» را علامت زده باشند ۱۵ نفر برتر هر رشته از ۲۳ رشته المپیادی مشخص میشوند و از سوی معاون فنی سازمان معرفی خواهند شد و در کنار آزمون متمرکز در مرداد آزمون میدهند و نتایج آن بررسی میشود؛ اگر از ۱۰۰ امتیاز ۲ را کسب کرده باشند رد خواهند شد ولی از آنجایی که جزء نفرات یک تا ۱۵ شده اند این شانس را میدهیم تا بر اساس آیین نامه اگر تمایل داشته باشند در رشته و دانشگاه دلخواه خود تحصیل کنند؛ در مقابل هم به دانشگاه مربوطه ذکر میکنیم دانشجو رتبه برتر است، اما در المپیاد مدالی کسب نکرده است و دانشگاه در صورت توان میتواند دانشجو را جذب کند و در این زمنیه اجباری وجود ندارد. همچنین؛ این دانشجو مجدد برای سال آینده میتواند در آزمون شرکت کند.
به گزارش آنا؛ المپیاد دانشجویی در ۲۳ رشته «زبان و ادبیات فارسی»، «الهیات و معارف اسلامی»، «علوم اقتصادی»، «علوم تربیتی»، «حقوق»، «شیمی»، «فیزیک»، «زیستشناسی»، «ریاضی»، «آمار»، «مهندسی برق»، «مهندسی شیمی»، «مهندسی عمران»، «مهندسی مکانیک»، «مهندسی کامپیوتر»، «مهندسی کشاورزی (زراعت و اصلاح نباتات)»، «طراحی صنعتی»، «علوم جغرافیایی»، «علوم زمین»، «مهندسی مواد و متالورژی»، «روانشناسی»، «مهندسی صنایع» و «سلولهای بنیادی و مهندسی بافت» برگزار میشود.