گسترش بازار سیاه سیگارهای الکترونیکی در آلمان
استفاده از سیگارهای الکترونیکی در آلمان رو به افزایش است و آلمانیها اکنون پول بیشتری برای خرید این محصولات میپردازند و این در حالیست که متخصصان هشدار دادهاند این وسیله میتواند تهدیدکننده سلامت باشد.
به گزارش مجله زنده خبری، بر اساس آمارهای «انجمن اتحاد برای لذت بدون دخانیات در آلمان» (BfTG)، در حال حاضر حدود سه میلیون نفر در این کشور از سیگارهای الکترونیکی که در اصطلاح به آنها ویپ نیز گفته میشود، استفاده میکنند و این میزان در حدود نیم میلیون نفر بیشتر از سال ۲۰۲۳ است.
همچنین فروشندگان محصولات دخانی در این کشور در سال ۲۰۲۳ میلادی حدود یک میلیارد یورو سیگار الکترونیکی به فروش رساندند که این میزان حدود ۲۵ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ است.
بازار سیاه سیگارهای الکترونیکی نیز در آلمان در حال گسترش است. افزایش مالیات بر مایعات این سیگارها، منجر شده که بسیاری از شرکتها نگران رشد بازار سیاه این محصولات باشند. طبق تخمینها، مردم در آلمان سالانه حدود ۳۰۰ میلیون یورو برای سیگارهای الکترونیکی غیرقانونی و مایعات آن در بازار سیاه خرج میکنند.
«داستین دالمن»، مدیر انجمن BfTG علت افزایش خرید و فروش سیگارهای الکترونیکی در آلمان را مربوط به افزایش مراکز فروش این محصولات مانند پمپبنزینها، کیوسکها و سوپرمارکتها، علاوه بر مراکز مخصوص فروش محصولات دخانی میداند.
به گفته دالمن، کیفیت این محصولات بسیار نامطمئن است و بازار سیاه باعث شده میزان درآمد فروشندگان و تولیدکنندگان قانونی این محصولات کاهش یابد.
وی همچنین به این موضوع اشاره کرد که با وجود تلاشهای دولت آلمان، بازار سیاه این محصولات بهخوبی کنترل نشده و سیاستمداران در مقابله موثر با این مسئله کوتاهی کردهاند.
مایعات موجود در سیگارهای الکترونیکی علاوه بر درصدی از نیکوتین، مواد شیمیایی و طعمهای مختلفی را در خود دارند. دمای سیگارهای الکترونیکی باید به حدی بالا باشد که بتواند این مایعات را به بخار تبدیل کند. گرچه در مقایسه با سیگارهای سنتی، مواد مضر کمتری از این سیگارها آزاد میشود اما این محصولات نیز خطراتی برای سلامتی دارند، به طوری که پزشکان همواره توصیه به ترک کامل آنها میکنند.
به گزارش دویچه وله، کارشناسان میگویند سیگارهای الکترونیکی یکبار مصرف از نظر آسیب به محیط زیست نیز بسیار بحثبرانگیز هستند زیرا بیشتر اوقات پس از مصرف در سطحهای زباله معمولی انداخته میشوند. نمایندگان صنعت زباله هشدار دادهاند که این امر میتواند باعث ایجاد آتشسوزی در کامیونهای حمل زباله و تأسیسات دفع زباله شود. همچنین فعالان محیط زیست این محصولات یکبار مصرف را به دلیل هدر رفتن منابع طبیعی مورد انتقاد قرار دادهاند.
با این وجود، اتحادیه اروپا اعلام کرده که قصد دارد از سال ۲۰۲۷ میلادی ممنوعیتهایی برای خرید و فروش سیگارهای الکترونیکی وضع و اجرایی کند.
زمانی که سیگارهای الکترونیکی برای اولینبار در اواخر سال ۲۰۰۰ وارد بازار شدند، اعتقاد بر این بود که آنها جایگزین ایمنتری برای سیگار معمولی هستند، اما مطالعات بارها ایمنی این محصولات را زیر سوال بردهاند.
این نکته ثابت شده که سیگار الکترونیکی کُشنده و اعتیادآور است و میتواند به اندازه کشیدن یک پاکت سیگار در روز، خطرناک باشد.
نتایج یک پژوهش در مورد سیگارهای الکترونیکی که در ماه مارس ۲۰۱۹ منتشر شد، نشان داد که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی حدود ۱۰ درصد و بیماریهای گردش خون حدود ۴۴ درصد برای مصرفکنندگان سیگارهای الکترونیکی بیشتر از غیرسیگاریهاست. افسردگی، اضطراب و اختلالات عصبی و عاطفی نیز در مصرفکنندگان سیگار الکترونیکی دو برابر غیرسیگاریها است.
انتهای پیام