این مواد غذایی را خام مصرف نکنید!

این مواد غذایی را خام مصرف نکنید!
آفتاب‌‌نیوز :

برخی مواد غذایی به صورت خام طعم خوبی نخواهند داشت، برخی دیگر عملکرد سیستم گوارشی را دشوار می‌کنند، در حالی که برخی مصرف خام برخی دیگر از مواد غذایی می‌توانند سمی باشند!

سیب زمینی

سیب زمینی یکی از مواد غذایی است که حتماً باید پخته یا سرخ شود. نشاسته موجود در سیب زمینی حاوی ترکیباتی سمی به نام گلیکوآلکالوئید‌ها است که می‌توانند سیستم گوارش را به کلی مختل کند.

برگ ریواس

ریواس یکی از سبزیجاتی است که برگ‌هایش دور ریخته می‌شوند و تنها ساقه آن مصرف می‌شود. مصرف ساقه ریواس بجای برگ‌هایش دلیلی علمی دارد. اسید اگزالیک موجود در برگ‌های ریواس برای بدن سمی هستند و هیچوقت نباید مصرف شوند. ساقه خام ریواس نیز طعم خوبی ندارند و بهتر است پس از پخته شدن مصرف شوند.

لوبیا لیما

این لوبیا جدید به نام لوبیا عروس یا لوبیا کریسمس نیز شناخته می‌شود. لوبیا لیما حاوی ترکیبی به نام لینامارین است که به سیانور تبدیل می‌شود. خوشبختانه، پختن لوبیا لیما این ترکیب را از بین می‌برد و مصرف آن را بی‌خطر می‌کند.

لوبیا قرمز

خوردن تنها چهار یا پنج دانه لوبیا قرمز خام می‌توانند آسیب‌های جبران ناپذیری به بدن بزند. لوبیا قرمز حاوی لکتین است که می‌تواند باعث ناراحتی شدید دستگاه گوارش شود. این ترکیبات نیز در طی فرآیند پخت و پز از بین می‌روند.

قارچ‌های وحشی

در حالی که بیشتر قارچ‌هایی که در فروشگاه‌ها پیدا می‌کنید برای مصرف خام بی‌خطر هستند، خوردن قارچ‌های وحشی بدون پختن آن‌ها توصیه نمی‌شود. قارچ نیز جزو مواد غذایی است که پس از پختن طعم بسیار بهتری پیدا می‌کند.

تخم مرغ

خوردن تخم مرغ خام می‌تواند به بروز بیماری‌های مختلفی ختم شود. تخم مرغ‌ها ممکن است به باکتری سالمونلا آلوده باشند و تنها راه برای اطمینان از ایمن بودن آنها، پختن کامل تخم مرغ پیش از مصرف است. به علاوه، برخی از مواد مغذی، مانند پروتئین، اگر به صورت خام مصرف شوند، قابل هضم نیستند.

مرغ و گوشت

مرغ و گوشت به خصوص اگر چرخ کرده باشند باید همیشه به خوبی پخته شوند، در غیر این صورت خطر مسمومیت غذایی ناشی از باکتری‌هایی مانند کامپیلوباکتر، کلستریدیوم پرفرنجنس و سالمونلا وجود دارد.

بادمجان

مانند سیب زمینی، بادمجان نیز حاوی سولانین است که یک سم گلیکوالکالوئید است. به همین دلیل نباید خام مصرف شود.

جوانه‌ها

باکتری‌های بیماری زا حتی پیش از رشد کامل، آن‌ها را آلوده می‌کنند، بنابراین خوردن جوانه‌های خام می‌تواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد.

بادام تلخ

بادام تلخ به دلیل محتوای بالای سیانور در بسیاری از کشور‌ها از جمله ایالات متحده، برای خرید در دسترس نیست، اما این موضوع برای تمام کشور‌ها صدق نمی‌کند. این نوع بادام نباید هیچوقت به صورت خام مصرف شود، زیرا می‌تواند کشنده باشد.

شیر

شیر پاستوریزه نشده نیز به دلیل وجود میکروب‌های متعدد می‌تواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد. شیر محلی برای سلامتی بسیار مفید است، اما حتماً باید به اندازه کافی و به شیوه صحیح جوشانده شود.

عسل

عسل خام ممکن است حاوی باکتری‌هایی به نام کلستریدیوم بوتولینوم باشد که باعث تولید سمومی خطرناک می‌شود. عسل خام به ویژه برای کودکان، خردسال و زنان باردار خطرناک است.

کلم بروکلی

کلم بروکلی خام سمی نیست، اما هضم کلم بروکلی پخته شده برای سیستم گوارشی بسیار راحت‌تر است.

لوبیا سبز

لوبیا سبز سرشار از لکتین است که می‌تواند به ناراحتی‌های دستگاه گوارش شود. پختن لوبیا سبز این‌ها باعث کاهش میزان لکتین موجود در آن می‌شود و احتمال ایجاد اختلالات دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد.

کلم پیچ

کلم پیچ را می‌توان با خیال راحت به صورت خام به عنوان بخشی از سالاد مصرف کرد. با این حال کلم پیچ جذب ید را برای بدن دشوار می‌کند. اختلال در فرآیند جذب ید برای افرادی که از مشکلات تیروئید رنج می‌برد، بسیار مضر است.

اسفناج

اسفناج اغلب به صورت خام به سالاد اضافه می‌شود و اگرچه خوردن آن به صورت خام بی‌خطر است، اما پختن آن باعث جذب بهتر محتوای آهن و کلسیم موجود در آن می‌شود.

گوجه فرنگی

مصرف گوجه فرنگی خام نیز کاملاً عادی و سالم است، اما پختن گوجه فرنگی فواید آن برای سلامتی را افزایش می‌دهد.

کدو تنبل

دستور العمل‌های زیادی برای تهیه غذا‌ها و دسر‌های خوشمزه با کدو تنبل پخته شده وجود دارد. کدو تنبل خام برای بدن سمی نیست، اما بافت سفت و مزه تلخی دارد. پختن کدو تنبل به بهبود طعم آن کمک می‌کند.

دکمه بازگشت به بالا