میوهای مفید که کلسترول بد را کاهش میدهد
در مطالعهای که مجله Cureus نتایج آن را منتشر کرد، متخصصان بسیاری از مطالعات علمی انجامشده روی مصرف آووکادو و بیماریهای قلبیعروقی را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند افرادی که به طور منظم آووکادو میخوردند، کلسترول کمتری داشتند و در مقایسه با کسانی که آووکادو نمیخوردند، کمتر در معرض خطر بیماریهای قلبیعروقی بودند.
دکتر «آنتونی آلتوبلی»، رئیس مرکز پزشکی قلب و عروق بیمارستان رابرت وود جانسون به مطالعه دیگری اشاره میکند که نشان میدهد مصرف منظم آووکادو میتواند به سلامت قلب کمک کند. او میگوید: یک مطالعه مشاهدهای ۳۰ ساله که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد، نشان داد در افرادی که در هفته حداقل دو وعده آووکادو میخورند (معادل یک آووکادوی کامل)، خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی ۱۶ درصد و خطر بیماریهای عروق بیماری کرونا ۲۱ درصد کاهش یافت.
دکتر آلتوبلی توضیح میدهد که برای بهرهبرداری بیشتر از این فواید، باید غذاهای غنی از چربیهای اشباعشده (مانند کره، پنیر و گوشتهای فراوریشده) را با غذاهای گیاهی مانند آووکادو که غنی از چربیهای سالم برای قلب هستند، جایگزین کرد. این روش بهتر از صرفا اضافه کردن آووکادو به رژیم غذایی است.
آووکادو منبع خوبی از چربیهای اشباع نشده است
به گفته دکتر آلتوبلی، یکی از دلایل اصلی مفید بودن آووکادو برای سلامت قلب، این است که این میوه سرشار از چربیهای اشباعنشده چندگانه است. «میشل روتنشتاین»، متخصص تغذیه قلب هم اضافه میکند که چربیهای اشباعنشده به تنظیم سطح کلسترول و کاهش التهاب کمک میکنند.
او تاکید میکند این چربیها با چربیهای اشباعشده که کلسترول بد (الدیال) را افزایش میدهند متفاوت است. کلسترول بد با رسوب در دیواره رگها باعث تنگ شدن عروق، محدود شدن جریان خون و افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات عروقی میشود.
آووکادو منبع خوبی برای فیبر است
به گزارش ایندیپندنت، دلیل دیگری که آووکادو برای سلامت قلب مفید است، این است که فیبر بالایی دارد. دکتر «شاراین مارک»، متخصص قلب از فیلادلفیا میگوید تقریبا ۸۰ درصد آووکادو از فیبر تشکیل شده است.
فیبر علاوه بر مزیتهای بسیار برای سلامتی روده، باعث کاهش التهاب و حذف مواد زائد میشود و کلسترول را هم کاهش میدهد.
همچنین به گفته دکتر آلتوبلی، فیبر محلول در دستگاه گوارش بهویژه با کلسترول ارتباط برقرار و از ورود آن به جریان خون جلوگیری میکند، آنچه میتواند سطح کلی کلسترول و الدیال را کاهش دهد. علاوه بر این، رژیم غذایی غنی از فیبر به تنظیم قند خون و کنترل وزن هم کمک میکند که هر دو برای کاهش خطر بیماریهای قلبی ضروری هستند.
آووکادو سرشار از آنتیاکسیدان است
سومین دلیل عمده مفید بودن آووکادو برای سلامتی قلب، این است که منبع خوبی از آنتیاکسیدانها است که به کاهش التهاب کمک میکنند.
تحقیقات علمی نشان داده است رژیم غذایی شامل غذاهای غنی از آنتیاکسیدان به کاهش خطر بیماریهای قلبیعروقی کمک میکند. تمامی میوهها و سبزیجات همچنین برخی غذاهای گیاهی دیگری مانند لوبیا و نخود هم آنتیاکسیدان دارند.
البته اینها تنها دلایل مفید بودن آووکادو برای سلامتی قلب نیستند. کارشناسان اشاره میکنند که آووکادو، لوتئین و پتاسیم هم دارد که این مواد مغذی هم به سلامتی قلب کمک میکنند.
میزان مصرف آووکادو
کارشناسان میگویند خوردن هر روز آووکادو مشکلی ندارد، اما حتی چند بار خوردن آن در هفته هم کافی است و مانند هر ماده غذایی دیگر نباید از حد اعتدال خارج شد.
دکتر آلتوبلی در این مورد توصیه میکند: اگر نمیخواهید آووکادو را به تنهایی بخورید، آن را به تخممرغ یا سالاد اضافه کنید. البته مهم است که سایر غذاهای غنی از مواد مغذی را نیز مصرف کنید. علاوه بر آووکادو، مغزها، روغن زیتون و ماهیهای چرب مانند سالمون نیز حاوی چربیهای غیراشباع مفید و سایر مواد مغذی هستند که به کنترل کلسترول و سلامتی قلب کمک میکنند.