پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید

پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، بهنام صبوحی آهنگساز و موسیقیدان در برنامه موسیقایی «ارغنون» رادیو گفت وگو در رابطه با ششمین جشنواره ملی موسیقی و سرود «آوای عشق» با اشاره به فعالیت خود در شاخه‌های مختلف موسیقی گفت: زمینه کار موسیقی در گذشته بسیار محدود بود، اما با گذشت زمان این مشکل حل شد و بنده در شاخه‌های مختلف موسیقی از جمله موسیقی‌های باکلام، موسیقی فیلم و سریال های تلویزیونی، موسیقی کودک، نوارهای موسیقی کودک، و موسیقی تئاتر فعالیت کردم.

 

وی افزود: پیشنه‌ای که در زمینه سرود داشتم باعث شد وارد موسیقی شوم و بعد از اینکه دوران دانش آموزی را به اتمام رساندم تا سال‌های سال گروه‌های سرود دانش آموزی را برای مسابقات کشوری تشکیل می‌دادم.

 

آهنگساز و موسیقیدان برجسته کشورمان اظهار کرد: هنر چیزی نیست که صرفاً از طریق کتاب و دانشگاه بتوان به آن دست یافت. موفقیت در بسیاری از رشته‌های هنری از طریق کارکردن، مطالعه و کسب تجربه حاصل می‌شود و لزوماً نیازمند تحصیلات دانشگاهی هم نیست.

 

صبوحی درمورد ارتباط ملودی سازی و آهنگسازی با تخصص افراد گفت: شاید هر کسی بتواند یک ملودی بسازد، اما قطعاً نمی‌تواند شاعر و یا آهنگساز باشد، چون آهنگسازی قواعد خاص خودش را دارد. مانند اینکه هر کسی می‌تواند داستان بنویسد اما نمی‌تواند فیلمنامه نویس خوبی باشد.

 

وی افزود: آهنگساز کسی است که موسیقی و سبک‌های مختلف آن را به صورت آکادمیک و علمی را می‌شناسد و می‌داند یک آهنگ برای شروع باید مقدمه و نقطه اوج داشته باشد و کسی که این دانش را نداشته باشد در حد ملودی ساز است.

 

این آهنگساز و موسیقیدان با اشاره به اینکه سرود از قواعد موسیقی تبعیت می‌کند و قالب مشخصی دارد اظهار کرد: سرود بخشی از همخوانی یا همان گروه کُر است که از تقسیم بندی صدا گرفته تا تمرین کردن خوانندگان و رعایت شدت ها و شروع ها و ختم ها قواعد خاص خودش را دارد و مربی سرود نیز باید از دانش کافی برخوردار باشد لذا یک گروه سرود برای برای رسیدن به آمادگی نسبی لازم است که سه تا چهار ماه تمرین داشته باشد.

 

صبوحی ضمن تأکید بر متفاوت بودن سرود از ترانه گفت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران معنای تازه‌ای به سرود بخشید بطوری که سرودهای انقلابی برای مردم بسیار تهییج کننده بود و شور انقلابی توسط این سرودها به جامعه تزریق می‌شد. با شروع جنگ تحمیلی، بخش دیگری از موسیقی نمایان شد و سرودهای انقلابی به سرودها و نوحه های دفاع مقدس تبدیل شدند و بعد از اتمام جنگ هم سرود کمرنگ شد.

 

وی تغییر سیستم و بازنگری در سرود را با توجه به مسائل فرهنگی جدید ضروری خواند و اظهار کرد: در حال حاضر سرود می تواند در خدمت مطالب و مسائل روز و خواسته های امروز جامعه باشد و مطالب روز در قالب سرود و به صورت جمعی با همدلی بیان شود.

 

آهنگساز و موسیقیدان برجسته کشورمان همچنین در رابطه با اهمیت سرود در مدارس کشور نیز گفت: آموزش سرود و موسیقی گروهی در مدارس به ویژه در مقاطع ابتدایی باید نهادینه سازی شود. متأسفانه ساختار نظام آموزشی از 60 سال قبل تاکنون تغییر اساسی نکرده و بیشتر فعالیت ها در حوزه کارهای انفرادی است تا کارهای جمعی و گروهی.

 

صبوحی از نگاه غیرجدی آموزش و پرورش به موسیقی و تئاتر انتقاد کرد و گفت: متأسفانه مدیران به ویژه در سال های اخیر اطلاعات و سواد هنری در این خصوص ندارند و این مسئله به سرود و تئاتر و موسیقی ضربه زده است.

دکمه بازگشت به بالا