بجز پسته به سراغ کدام آجیل برویم؟ /خواص و مضرات بادام زمینی
دانستنیهای پزشکی و طب سنتی
آجیلها و مغزهای مختلفی شاید در یک ظرف وجود داشته باشند که پیشنهاد میشود بسته به نیاز بدنتان و فواید و مضرات آن میل شوند.
در میان آجیلهایی که در شب عید آماده میشود و میتوان آن را در ظروف آجیل یافت، بادام زمینی است که ارزشی غذایی معادل گردو و بادام دارد. جالب است بدانید در خانه بسیاری از هندیها از بادام زمینی بعنوان میان وعده استفاده میشود و این آجیل میتواند کمک حال افراد برای کاهش خطر بیماریهای قلبی، کنترل وزن، تثبیت سطح قند خون، افزایش متابولیک در بدن انسان و … باشد.
پوست بادام زمینی نیز دارای منابع بسیار زیادی از آنتی اکسیدانها و فیبر رژیمی است.
شاید اگر خواص این بادام زمینیهای مظلوم را بدانید دیگر کمتر به سراغ آن پستههای خندان و خوشمزهای که بنوعی در ظرف آجیل چشمک میزنند بروید.
اما واقعا بادام زمینی دارای چه خواصی است؟
مراقبت از پوست به کمک بادام زمینی
بادام زمینی آنتی اکسیدان بسیار بالایی را در خود جای داده است که نکته جالب این است که با آب پز شدن بادام زمینیها این آنتی اکسیدانها فعالتر میشوند و با توجه به این موضوع جنیستئین و آنتی اکسیدانی به نام بیوچنانین میتواند خسارت ناشی از رادیکالهای آزاد در پوست را به راحتی درمان میکند، از سوی دیگر بادام زمینی میتواند به جوانتر شدن پوست کمک بسیاری کند.
نقش بادام زمینی در سالم ماندن استخوانهای
بسیاری از پزشکان و یا حتی مربیان ورزشی این پیشنهاد را به افراد میکنند که کره بادام زمینی را در برنامه غذایی خود بگنجانید، زیرا آهن و کلسیم موجود در کره بادام زمینی مهمترین عوامل انتقال اکسیژن به خون و بهبود استخوانهای سالم و قوی است و بنوعی میتوان آن را تقویت کنندههای انرژی با مقادیر زیادی از ویتامین ها، مواد معدنی دانست.
مبارزه با افسردگی به کمک بادام زمینی
همانطور که میدانید، علت اصلی افسردگی سطح پایین سروتونین است و با توجه به این موضوع تریپتوفان موجود در بادام زمینی، میتواند به راحتی ترشح مواد شیمیایی را افزایش دهد و در نتیجه به جنگ با افسردگی بپردازد.
البته توجه داشته باشید که برای جلوگیری از این بیماریهای خطرناک، مصرف هفتهای حداقل ۲ قاشق سوپ خوری کره بادام زمینی میتواند به تناسب و سلامت بدن کمک کند.
بادام زمینی منبعی مملو از ویتامین B
این امکان وجود دارد که مصرف روزانه بادام زمینی خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد و از سوی دیگر با توجه به دارا بودن ویتامین B غذایی سالم و پرخاصیت محسوب میشود.
محافظت در برابر بیماریهای اعصاب با مصرف بادام زمینی
بادام زمینی سرشار از نیاسین است و افرادی که غذاهای غنی از نیاسین همچون ویتامین B۳ را مصرف میکنند، کمتر دچار اختلالات مربوط به حافظه، نظیر بیماری آلزایمر میشوند.
در واقع نیاسین در کره بادام زمینی میتواند به بهبود چنین سلولهای عصبی کشنده، کمک کند.
نقش بادام زمینی در درمان سرطان
بادام زمینی حاوی پلی فنولیک در غلظتهای بسیار بالا است و اسید کوماریک، توانایی کاهش خطر سرطان معده را دارد که بطور طبیعی میتواند به کاهش سلولهای سرطانی کمک کند.
بادام زمینی همچنین میتواند درد معده را از بین ببرد و یا حتی به عنوان یک نرمکننده سینه استفاده شود و سرفه خشک را برطرف کند.
توجه داشته باشید که با مصرف بادام زمینی سرطان روده تا ۵۸ درصد در زنان و ۲۷ درصد در مردان کاهش مییابد.
از سوی دیگرروغن بادام زمینی را میتوان به عنوان یک ملین و رفع کننده یبوست معرفی کرد.
تنظیم قند خون به کمک بادام زمینی
مصرف منظم بادام زمینی میتواند به جذب کلسیم، چربیها و کربوهیدراتها از طریق منگنز که در بادام زمینی نیز یافت میشود کمک کند و سطح قند خون را در بدن انسان تنظیم کند.
کاهش سکته مغزی با مصرف بادام زمینی
مصرف بادام زمینی میتواند سبب گشاد شدن رگهای بدن و تسهیل جریان خون شود و در نهایت از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری کند.
از سوی دیگر میتوان به این نکته نیز اشاره کرد که مصرف بادام زمینی برای تقویت ریه و طحال بسیار مفید است و میتواند کلسترول خوب خون را بالا برد.
مضرات بادام زمینی
اما خب هر ماده غذایی بجز خواصی که در خود جای داده است میتواند مضرراتی نیز داشته باشد که گاهی با سوء مصرف آن در افراد پدید میآید.
از این رو بهتر است توجهی نیز به موارد زیر داشته باشید:
- به افراد چاق و دارای اضافه وزن پیشنهاد میشود که در مصرف بادام زمینی به دلیل دارا بودن چربی و کالری زیاد، کمی دقت کنند، زیرا میل کردن بیشتر از ۱ مشت بادام زمینی میتواند سبب افزایش وزن شود.
- بادام زمینی میتواند یکی از مهمترین آلرژنها (حساسیتزا نوعی آنتیژن است که باعث واکنش غیرطبیعی و شدید سیستم ایمنی میشوند) باشد و با توجه به این موضوع حتی میتوان گفت، شاید این آلرژیها به طور بالقوه خطرناک باشد.
- با توجه به این موضوع افرادی که به بادام زمینی و محصولات برگرفته از آن حسباسیت دارند توصیه اکید میشود که از مصرف آن اجتناب کنند.
- در صورتی که مشکلی در کیسه صفرای خود حس میکنید اعم از درد تیز و ناگهانی در سمت راست شکم که عمدتا به دلیل انقباض کیسه صفرا رخ میدهد و یا دارا بودن سنگ کیسه صفرا و … پیشنهاد میشود که از مصرف بادام زمینی بشدت اجتناب کنید، اما اگر این نکته را در گوشهای از ذهن نگه دارید باید به این موضوه نیز توجه کنید که براساس مطالعاتی صورت گرفته است مصرف کره بادام زمینی در حد اعتدال میتواند سبب کاهش خطر سنگ صفرا تا ۲۵ درصد شود و شاید این موضوع به این دلیل توانایی بادام زمینی در کاهش کلسترول باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/