سی‌ان‌ان: اوکراین با کابوس روبرو است

سی‌ان‌ان: اوکراین با کابوس روبرو است

شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گزارش داد، حمله جدید روسیه به منطقه خارکیف در شرق اوکراین، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور این کشور را در شرایط سختی قرار می‌دهد که باید برای سربازانش فداکاری کند تا آنها بتوانند مواضع را حفظ کنند.

به گزارش مجله زنده خبری، به گفته وزارت دفاع روسیه، ارتش روسیه از زمان آغاز حمله روز جمعه، ۹ روستا را تصرف کرده است و همچنین ستاد کل اوکراین گزارش داد که روس‌ها «موفقیت تاکتیکی» داشته‌اند و گفت درگیری شدید برای کنترل شهر مرزی «ووچانسک» در جریان است و اخباری از ورود نیروهای روسیه به این شهر مرزی منتشر شده است.

«نیک پاتون والش» خبرنگار ارشد امنیت بین‌الملل شبکه خبری «سی‌ان‌ان» روز دوشنبه ارزیابی بدتری از وضعیت در میدان نبرد ارائه کرد که خوشایند اوکراینی‌ها نیست. او پیشرفت نیروهای روسی را به‌عنوان «مسلما سریع‌ترین پیشروی آنها از روزهای اول جنگ» توصیف کرد.

والش در تحلیل خود نوشت: «این یک کابوس برای کی‌یف به دو دلیل است؛ اول اینکه آنها این سرزمین را ۱۸ ماه پیش از دست نیروهای روسیه آزاد کردند، اما به وضوح نتوانستند منطقه را به اندازه کافی تقویت کنند تا از ورود دوباره و سهل مسکو، با همان سرعتی که آنها را عقب رانده بودند، جلوگیری کنند.»

او استدلال کرد: «و ثانیا، روسیه می‌تواند دوباره ارتش بیش از حد گسترده اوکراین را با فشار مداوم و کوبنده بر خارکیف کنترل کند و با گلوله‌باران‌ مرکز شهر، بخش وسیعی را متحمل خسارت کند.» والش افزود که ولودیمیر زلنسکی با «انتخاب‌های نامناسب و زشتی در مورد اینکه منابع محدود را به کجا بفرستد و در نهایت کجا را قربانی کند، مواجه است.»

تحلیلگران غربی تاکید کرده‌اند که با توجه به کمبود مداوم مهمات و تاخیر در ارسال کمک‌های غربی، گشایش یک جبهه جدید به‌ویژه برای کی‌یف خطرناک است. روزنامه «نیویورک‌تایمز» یکشنبه گزارش داد که پیشرفت‌های موفقیت‌آمیز در خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین و یک مرکز صنعتی مهم، «می‌تواند روحیه اوکراینی‌ها و متحدان آنها را تضعیف کند» و حتی غرب را وادار کند که کی‌یف را برای مذاکره برای آتش‌بس با مسکو تحت فشار قرار دهد.

اوکراین در سال جاری مجبور به عقب‌نشینی از چندین شهر و روستا در منطقه «دونباس» شد، از جمله شهر به شدت مستحکم «آودیوکا» که شاهد ماه‌ها صحنه نبردهای شدید بود.

زلنسکی تا حدودی واشنگتن را مسئول خسارات اخیر دانسته و گفت که کشورش در ماه گذشته «گروگان» مبارزات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و کشمکش‌های سیاسی در کنگره بود، جایی که جمهوری‌خواهان ماه‌ها وقت را صرف جلوگیری از کمک ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف کرده بودند. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا سرانجام در ۲۴ آوریل لایحه کمک را امضا کرد.

انتهای پیام  

دکمه بازگشت به بالا