مناسک متفاوت محرم بین اهل سنت
مجله زنده خبری / کردستان عشق به حسین هیچ حد و مرزی نمی داند و این عشق مختص شیعیان نیست و در طول تاریخ سنی ها به همراه شیعیان این اندوه دلهره آور را تحمل کرده اند.
شیعه و سنی نمی دانند ، محرم آینده کل شهر را به عزاداری خواهد انداخت و هر شهر کربلا و هر روز تحولی است که به یاد شهید از دشت کربلا گریه می کند.
محرم داستانی عجیب است ، داغ دل است ، که 1400 سال است داغ داغ است ، این خاطره ای در حافظه جمعی مردم شهر است ، گویی تا آخرین قضاوت از حافظه پاک نخواهد شد. نه ، در هر دینی که احساس حسین را مشاهده کنید ، قلب شما از این همه عشق و علاقه به اهل بیت پیامبر (ع) متاثر خواهد شد.
وقتی محرم فرا می رسد ، تمام رنگهای دنیا سیاه و سفید خواهد بود و صدای جاهن در آسمان شهر طنین انداز می شود ، گویی خود کربلا است.
عشق به حسین حد و مرزی ندارد و این عشق منحصر در شیعیان نیست و در طول تاریخ ، اهل سنت به همراه شیعیان این دل شکستگی را متحمل شده اند. حسین حقیقتی انکارناپذیر است و در این بین خواست مردم کردستان به صورت تشریفات در ماه شهادت سرور و سالار شهیدان تجلی می یابد.
در ماه محرم ، مردم شهر که به نظر می رسد حماسه و عزاداری دشت کربلا را با چشمان خود لمس کرده اند ، شور حسینی را فریاد می زنند و در استان کردستان ، این سرزمین فرهنگ عاشورایی و عشق به اهل بیت بخشی از فرهنگ و آداب و رسوم است. . این در ماه محرم به آداب و رسوم قدیمی مردم این سرزمین برمی گردد؛ گرچه عزاداری امسال به دلیل فوران تاج شکل دیگری به خود گرفت ، اما از آشفتگی حسین در این شهر کم نکرد.
تابه در سریش آباد
آیین تخمگذار یکی از قدیمی ترین آداب و رسوم ماه محرم است که با الهام از حماسه شهدا و یادآوری لب های تشنه امام حسین در حماسه کربلاست؛ زیرا گفته می شود که عزاداران آب را بر روی مشکها در قابلمه ریختند و لشکر او و اسبهای لشکر خود را آب کردند.
آیین این آیین بدین صورت است که در روز اول ماه محرم آب در یک حوض بزرگ ریخته می شود و سپس 72 سیب ، نماد 72 یاران امام حسین (ع) در کربلا ، در این استخر ریخته می شود و با حوله سبز پوشانده می شود. می شود؛ این استخر در همه مجالس عزاداری وجود دارد و در روز هفتم این سیب ها برای برکت دادن به مردم توزیع می شود.
بی خانمان داغدیده در سوگ حسین
مراسم محرم در شهر بیجار به گونه ای متفاوت از هرجای دیگر در بین مردم آن مناطق برگزار می شود ، در این روز عزاداران حسین (ع) بازگو و تصویرگری از تبعید خانواده امام حسین (ع) و یاران باوفایش را در صحرای کربلا انجام می دهند.
گهواره حضرت علی عسگر در میان عزاداران
در روز شهادت حضرت علی عسگر (ع) و روز عاشورا ، به یاد کودک شهید از دشت کربلا ، نوسانات در میان عزاداران پخش می شود و مادران نذر می کنند تا فرزندان بیمار خود را شفا دهند و صدقات خود را در این نوسانات قرار دهند.
روزی که کتیبه نام حضرت علی عسگر (ع) جوانترین سرباز امام حسین (ع) در صحرای کربلا است ، مادرانی با اشک برای مظلومیت امام حسین (ع) و یاران باوفایش از گونه هایشان جاری می شوند. در یک زمزمه “یا حضرت علی عسگر” در گوش فرزندان و فرزندانشان محکوم به کمک به صاحب الزمان (ع) هستند.
توزیع نذورات که عمدتاً به صورت وعده های غذایی گرم در هیئت ها انجام می شود ، از شب محرم هفتم آغاز می شود و نیازمندان و نیازمندان برای برکت دادن به این مجالس به اهل بیت (ع) می روند ؛ با این حال ، امسال ، با وجود ویروس تاج ، این کمک ها به جای کمک های آشپزی ، در بسته های غذایی به افراد بی بضاعت در روستا توزیع می شود.
آتش زدن خیمه ها و عزاداری در اطراف آنها ، ضرب و شتم و زنجیر کشیدن گوسفندان و قربانی کردن گوسفندان در راهپیمایی های عزاداری و توزیع شیر ، شربت و خرما از دیگر برنامه های ماه محرم است.
مهمترین درس عاشورا ، دشمنی است
رئیس مرکز بزرگ اسلامی در شهر سنندای کربلا را یک درس کامل برای جوامع اسلامی می داند و تأکید کرد: مسلمانان باید یزید و حسین (ع) زمان خود را بشناسند و مراقب باشند با دانش کامل به سرزمین دشمن حرکت نکنند.
در مصاحبه با مجله زنده خبری ، با استناد به مقام والای محرم و واقعه کربلا در پیشگاه خداوند متعال ، ماموستا اقبال بهمنی اظهار داشت: محرم یکی از ماه های ممنوعه است ، خداوند 4 ماه بین 12 ماه را به عنوان ماه ممنوعه ساخته و پیامبر گرامی اسلام را محترم می شمارد. چیز خاصی برای این ماه
ماموستا بهمنی با اشاره به اینکه روز دهم محرم ، طبق احادیث از روز خلقت آدم ، نجات کشتی نوح و نجات قوم اسرائیل از شر فرعون و پیروانش بود ، ماموستا بهمنی گفت: در این باره پیامبر اکرم سنت گفتند: “کسی که این دو روز را روزه بگیرد ، گناه او از یک سال گذشته پاک می شود.
وی با تأکید بر اینکه ماه محرم یکی از بزرگترین ماههای تاریخ بشر است ، اظهار داشت: سال 61 هجری قمری برای امت مسلمان سال بسیار غم انگیزی بود و حتی برخی از اصحاب دعا کردند که امسال زنده نمانند.
نجات اسلام؛ هدف اصلی قیام امام حسین (ع)
ماموستا بهمنی با اشاره به تغییرات و تحولات در دوران یزید گفت: در دوران یزید ، اسلام کاملاً تغییر کرد و چیزی به نام دین وجود نداشت و این باعث قیام امام حسین (ع) شد ، برای برای نجات اسلام در چنین شرایطی
وی با بیان اینکه وقتی مردم نسبت به رهبر دینی خود خیانت نمی کردند ، مشکلات جدی برای جهان اسلام بوجود آمد ، افزود: بدترین راه ممکن “. آن را روی زمین بیندازید. هر وقت جامعه از رهبران دینی خود جدا شود ، خداوند شریر را به عنوان رهبر خود منصوب می کند و مردم رهبری افرادی را می گیرند که بی رحم هستند.
ماموستا باخمانی کربلا را یک درس جامع برای جوامع اسلامی می داند و تأکید کرد: مسلمانان باید یزید و حسین (ع) را از زمان خود بشناسند و مراقب باشند که با دانش کامل وارد سرزمین دشمن نشوند. پس از شهادت امام حسین (ع) مردم کوفه از این که خون امام حسین (ع) در کربلا متوقف نشد و همه دنیا را فرا گرفت ، ابراز تأسف کردند.
بیشترین انکار ، انکار جامعه جهانی
وی با تأکید بر ارتباط کشورهای اسلامی با مردم مظلوم فلسطین گفت: در برابر این عمل غیر منطقی کشورهای اسلامی بایستید.
رئیس مرکز بزرگ اسلامی سنندج با اشاره به اینکه در کتب فقهی تمام مذاهب اسلامی ، صلح با کفار درست و قابل قبول است که همه مسلمانان با آن موافقت کنند ، گفت: مهمترین درس عاشورا و کربلا شناخت دشمن زمان است. و رهبر دین خود را ترک نکنید.
وی با بیان اینکه حفظ حسن امر و نهی از منکر هدف اصلی و فلسفه قیام امام حسین (ع) است ، خاطرنشان کرد: پیروی از امر به معروف و نهی از منکر جایگاه ویژه ای در اسلام دارد و همیشه مورد توجه رهبران دینی بوده است. .
ماموستا بهمنی در پایان سخنان خود با بیان اینکه امام محمد غزالی معتقد است که دادن امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه دینی برای همه مسلمانان است: هر بار که یک مؤمن به مؤمن دیگری خیانت کند ، بدان که ایمان در قلب او باقی نمی ماند.
انتهای پیام