ورود وزارت اقتصاد به توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان

ورود وزارت اقتصاد به توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران وابسته به وزارت اقتصاد، شناسایی توانمندی شرکت های دانش بنیان را از دلایل حضور این مجموعه در نمایشگاه ایران ساخت دانست و گفت: با هدف توسعه بازار صادراتی شرکت های دانش بنیان، برنامه هایی برای سرمایه گذاری این شرکت ها در. خارج از کشور در دستور کار داریم.

حسین کیانی زاده در گفت و گو با مجله زنده خبری، وظیفه شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران وابسته به وزارت اقتصاد را ایجاد زیر ساخت های سرمایه گذاری برای کشور در خارج از کشور دانست و افزود: این اقدام با رویکرد توسعه صادرات و افزایش تراز تجاری با کشورهای دیگر و همچنین تسهیل نقل و انتقالات ارزی همراه است.

وی اظهار کرد: در این راستا ما اقدام به شناسایی فرصت‌های سرمایه است که یکی از شروط این سرمایه گذاری آن است که حتما منجر به توسعه صادرات و افزایش تراز تجاری برای کشور شود و یا این سرمایه گذاری منجر به نهاده‌های مورد نیاز کشور را فراهم کند. به عنوان نمونه معدنی را در کشورهای دیگر شناسایی می‌کنیم و مبتنی بر آن با مشارکت شرکت‌های بزرگ داخلی سرمایه گذاری صورت می‌گیرد تا بتوانیم نهاده‌های مواد اولیه آنها را تامین کنیم.

کیانی زاده با بیان اینکه از این طریق زیر ساخت تولیدی کشور پایدارتر خواهد شد، ادامه داد: در صورتی که منابعی معدنی برای تولید با کمبود مواجه بود می‌توانیم از این منابع جدید بهره برداری کنیم.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران وزارت اقتصاد با اشاره به ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کشور خاطرنشان کرد: با ظرفیت‌هایی که از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری در سال‌های گذشته در کشور ایجاد شده است، شاهد ظهور بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان هستیم و با توجه به رشد این شرکت‌ها، ما می‌توانیم زیر ساختی را ایجاد کنیم که شرکت‌ها بتوانند محصولات خود را در خارج از کشور به فروش برسانند و به بازارهای بزرگترین در سایر کشورها دست یابند.

وی علت حضور این شرکت در نمایشگاه ایران ساخت را شناسایی توانمندی‌های شرکت های دانش بنیان عنوان کرد و یادآور شد: در این راستا قرار است تفاهم نامه ای با معاونت علمی به امضا برسانیم. قرار است این قرار داد در طی روزهای برگزاری این نمایشگاه منعقد شود و با این اقدام ما شرایط تسهیل گری برای سرمایه گذاری در حوزه دانش بنیان را خواهیم داشت.

کیانی زاده خاطر نشان کرد: بر این اساس می‌توانیم سرمایه گذاری هایی در خارج از کشور داشته باشیم و از این طریق تضامینی را برای شرکت ها فراهم کنیم تا آنها بتوانند راحت‌تر در عرصه های بین المللی خدمات ارائه دهند.

وی در این باره توضیح داد: در حال حاضر شرکت‌ها به مشکلاتی در حوزه گشایش LC مواجه هستند و با تسهیل گری سرمایه گذاری در کشورهای هدف این چالش مرتفع خواهد شد.

کیانی زاده اضافه کرد: امیدواریم با اقدامات ما، در سال های آینده علاوه بر اینکه کشور دارای شرکت های دانش بنیان بیشتری شکل گرفته‌اند، در بخشی از سبد صادراتی کشور به محصولات دانش بنیان اختصاص یابد.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران وزارت اقتصاد با بیان اینکه این شرکت اخیرا وارد سرمایه گذاری خارجی در حوزه دانش بنیان‌ها وارد شده است،‌گفت: به واسطه درخواست‌های شرکت های دانش بنیان و ظرفیت هایی که ما در خارج از کشور داریم، گام اولیه برای حمایت از صادرات دانش بنیان کشور برداشتیم.

وی، شناسایی توانمندی‌های و ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان را گام اولیه در این زمینه دانست و افزود: در کشور تاکنون شتاب دهنده های تولید فناوری را داشتیم و اکنون ما شتاب دهنده صادراتی هستیم و زیر ساخت‌هایی و امکانات سرمایه گذاری و شرکای خارجی می‌توانیم خدمات صادراتی را راحت‌تر برای شرکت‌ها ارایه دهیم.

به گفته وی، از این طریق می توان انتظار داشت که هم شاهد سرمایه گذاری خارجی در ایران باشیم و هم شرکت ها قادر به سرمایه گذاری در کشورهای دیگر باشند.

کیانی زاده در خصوص کشورهای هدف گفت: یا توجه به رویکردهای رییس جمهور در حال حاضر کشورهای هدف ما کشورهای همسایه وهمسو است.ایران دارای ۱۵ کشور همسایه است که این کشورها حدود ۱۱۶۰ میلیارد دلار واردات دارند و سهم ایران از کل این حجم بازار، ۲۷ میلیارد دلار یعنی حدود کمتر از ۲ درصد  است این در حالی است که ظرفیت تولیدی ما ظرفیت بالایی است.

انتهای پیام 

دکمه بازگشت به بالا