علی لاریجانی گزینهی خوبی برای پیشبرد مذاکرات با آمریکا است
به گزارش مجله زنده خبری، در نشست گروه بینالملل اندیشکدۀ حکمرانی شریف، با عنوان “رابطهی متقابل اقتصاد و سیاست خارجی در جمهوری اسلامی ایران”، روز یکشنبه 23 دی ۱۴۰۳، مطرح شد:
به گزارش اندیشکده حکمرانی شریف، معاون اسبق وزارت امورخارجه و استاد دانشگاه شریف، دکتر عباس ملکی در رابطه با رابطه متقابل اقتصاد و سیاست خارجی سخنرانی کرد. نکات برجسته سخنرانی ایشان به شرح زیر است:
کاهش درآمد ارزی، محدودیت در توسعه زیرساختهای انرژی، سیاستهای ناکارآمد پولی و مالی، فساد اقتصادی و ناکارآمدی مدیریتی، انزوا و فقدان شفافیت و تحریم، بیکاری و بحران نیروی کار، تغییرات اقلیمی و کمبود آب، چالشهای برآمده از تلاقی سیاست خارجی و اقتصاد کشور هستند.
ساکت و آرام ماندن، بهینهترین استراتژی برای ایران در قبال تحولات خاورمیانه است. این میزان اظهارنظر از سوی مقامات نظامی در تضاد با سیاست خارجی ماست. در این چارچوب، ایران باید مدتی از اعراب منطقه فاصله بگیرد.
رابطه با عربستان سعودی را دنبال کنیم. به نظر میرسد ولیعهد عربستان در تنشزدایی با ایران جدی است.
ایران در حالیکه یک درصد جمعیت جهان و یک درصد سرزمین جهان را دارد هفت درصد منابع جهان را در اختیار دارد و در مجموع منابع نفت و گاز در جهان اول است پس باید بیشتر در بخش انرژی فعال شود. اصرار ما بر اورانیوم که رتبه هفتادم جهان هستیم، بیمعنی است.
همسایگان جبر جغرافیایی ما هستند و قابل تغییر نیستند. باید بی توجه به شبکههای اجتماعی، روابط خودمان با همسایگان را بهبود ببخشیم.
تمرکز بر بخش خدمات و شرکتهای کوچک و متوسط مزیت ما در اقتصاد خواهد بود.
میتوانیم از رابطهی هند با ایالات متحده درس بگیریم. هند بخاطر آزمایش هستهای، توسط آمریکا تحریم شد اما ظرف سه سال، واشنگتن مجبور شد پیمان جامع همکاریهای علمی و فنی با هند امضا کند چون نمیتوانست محققان هندی را در آزمایشگاههای خودش تحریم کند.
ایران در سیاست خارجی با معرفت است و منفعتهای کوتاهمدت، سیاست اصولیاش را تغییر نمیدهد.
حضرت امام (ره) به هیأت کشورهای اسلامی در زمان جنگ که مدعی بودند مناقشههای مرزی میان ایران و عراق بعنوان دو کشور اسلامی اهمیتی ندارند، فرمودند برای حفظ یک وجب از خاک ایران، خون هزاران شهید ارزش دارد.
سیستم هوشمند تحریم آمریکا علیه ایران، توسط شبکهای از نهادهای غیردولتی اعمال میشود.
حکمرانی و دموکراسی ما کوتاهمدت و موقتی است. چیزی شبیه سنا میتواند به حکمرانی تداوم و استمرار ببخشد.
آقای روحانی در اول دولتش صدهزار بیست و پنج میلیون تومان از مردم گرفت که عملاً به سود تقویت مافیای خودروسازی تمام شد.
کشور هفت هزارسالهی ایران با انزوای ذاتی تاریخی و این حجم از فداکاریها را باید حفظ کرد. برخی مسئولین اصلا متوجه نیستند چه وظیفهی خطیری در قبال کشور دارند.
وزیر امورخارجه و معاونانش اصلا نباید در پایتخت باشند. آنها باید شبانهروز دیپلماسی را جلو ببرند.
دکتر علی لاریجانی گزینهی خوبی برای پیشبرد مذاکرات با آمریکا است.
۳۱۰۳۱۰