اجتماعی

تغییر فصل و دغدغه کمبود یک ویتامین

ویتامین D اغلب به عنوان “ویتامین آفتاب” شناخته می شود و قرار گرفتن در معرض نور خورشید اولین فرصت برای بدن برای جذب مقادیر کافی از این ویتامین است.

به گزارش مجله زنده خبری، اما با شروع فصل پاییز، کوتاه شدن روزها و کاهش ساعات تابش خورشید در آسمان و همچنین سرد شدن هوا و تمایل افراد برای ماندن در فضای باز، احتمال قرار گرفتن در معرض به نور خورشید برای اکثر افراد کمتری وجود دارد و در نتیجه احتمال کمبود ویتامین D در بدن افزایش می‌یابد.

این در حالی است که سیستم ایمنی بدن به دلیل سردی هوا و افزایش فعالیت بیشتر ویروس ها مانند آنفولانزا، سرماخوردگی و کرونا در این فصل برای ادامه عملکرد بهینه خود نیاز به دریافت مقدار کافی از این ویتامین دارد.

در چنین شرایطی گنجاندن منابع غذایی حاوی این ویتامین در رژیم غذایی روزانه و هفتگی می تواند این نیاز را تامین کند.

ویتامین D در دنیای ویتامین منحصر به فرد است زیرا هم یک ریز مغذی و هم یک هورمون است. این عنصر کمیاب در برخی محصولات حیوانی و ماهی یافت می شود.

این ویتامین در بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن از جمله تقویت استخوان ها، حفظ سیستم ایمنی سالم، تنظیم عملکرد شناختی و خلق و خو و حتی محافظت در برابر بیماری هایی مانند بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 نقش مهمی دارد، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ویتامین D کم است. سطوح نیز می تواند بر احتمال ابتلای فرد به افسردگی تأثیر بگذارد.

برخی از منابع غذایی سرشار از ویتامین D هستند

اگر به شما توصیه شده است که مقدار بیشتری از این ویتامین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، برخی از بهترین منابع عبارتند از: ماهی سالمون، ساردین، ماهی تن، زرده تخم مرغ، قارچ و جگر گاو هستند.

همچنین یکی از راه های مفید برای بهبود مصرف سرانه ویتامین D، غنی سازی غذاهای رایج مانند غلات، جو و لبنیات با این ویتامین است.

متخصصان سلامت مصرف 800 واحد ویتامین D در روز را توصیه می کنند. البته این مقدار بسته به سن افراد متفاوت است. افرادی که به دلایلی نمی توانند به طور طبیعی این ویتامین را از طریق نور خورشید جذب کنند، باید بیشتر ویتامین D مورد نیاز خود را با مصرف منابع غذایی حاوی آن دریافت کنند، اما در صورت وجود کمبودهای غذایی، مصرف مکمل های غذایی گزینه خوبی است.

با این حال، ما باید مراقب مصرف بیش از حد مکمل ها نیز باشیم. عبارت “هرچی بیشتر بهتر” اینجا صدق نمی کند.

از آنجایی که ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است، از طریق ادرار و مواد زائد مانند ویتامین های محلول در آب از بدن دفع نمی شود، بلکه در چربی ذخیره می شود، به این معنی که مصرف بیش از حد آن می تواند باعث تجمع آن در بدن شود. بدن مسمومیت بنابراین مصرف این مکمل های ویتامینی باید طبق تشخیص و تجویز پزشک متخصص و با توجه به نیاز هر فرد انجام شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا