از واکاوی علت گرایش به خالکوبی تا «عقده آدونیس»

از واکاوی علت گرایش به خالکوبی تا «عقده آدونیس»

خال کوبی و تاتو قدمتی طولانی دارد و بیشتر گروه های خاص از خال کوبی روی بدن خود استفاده می کنند ، اما با ظهور اینترنت و فضای مجازی ، به نظر می رسد که خال کوبی های مردم رو به افزایش است. در فضای مجازی ، از جمله اینستاگرام ، ما عکس های بسیاری از طرح های تاتو و خال کوبی ها روبرو هستیم؛ عکس هایی که رنگ و لعاب آن برای فضای مجازی است ، برای تبلیغ و جذب دنبال کنندگان اینستاگرام منتشر شده است.

در این رابطه نگار اکبری زرگر – عضو انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران در مصاحبه با مجله زنده خبری ، یکی از دلایل گسترش خال کوبی و خال کوبی ، بررسی مشاهدات از طریق فضای مجازی است و اضافه کرد: “جوانان به این دلیل روی می آورند که مد و جو باعث می شود که از همسالان خود عقب نمانند ، زیرا یکی از موارد یادگیری مشاهده است.” ماست. هنگامی که مشاهدات فضای مجازی دائماً در سایت هایی قرار دارد که هیچ کنترلی بر روی آنها وجود ندارد و حتی تبلیغات با رنگ و لعاب صورت می گیرد ، ناگزیر نوجوانی که در جاده است ، در این فضا درگیر می شود و حداقل از کنجکاوی خارج می شود. آنها این را امتحان می کنند.

اکبریزگار ادامه داد: در حال حاضر برای روبرو شدن از خال کوبی و خال کوبی با روندی رو به رو هستیم که جوانان غیر متخصص در مکان های غیرمجاز نیز می توانند برای افرادی که علاقه مند هستند خال کوبی کنند. وقتی به افراد مشهور نگاه می کنیم می بینیم که افراد ورزش و سینما خالکوبی های زیادی را به بدن خود داده اند ، اما اگر به تاریخچه خال کوبی نگاه کنیم می بینیم که این عمل در ایران اهداف مختلفی مانند تسکین درد (در زمان ابن سینا ، شناسایی زندانیان ، نشانه قدرت در عیار و نوعی توافق بین زن و مرد.

وی معتقد است كه در كشورهای دیگر این عمل عمدتاً بین گروههای خاص اجتماعی مانند همجنس گرایان ، مجرمان ، گروه های غیرقانونی و در مناطق خاصی از بدن انجام می شود و هر تصویر از خال کوبی برای كسانی كه این كار را انجام می دهند معنای خاصی دارد. بله ، اما در ایران نیست؛ این بدان معنی است که فرد عضو گروه خاصی نیست و همچنین معنای تصویر خال کوبی را روی بدن خود نمی داند و حتی نمی داند چه کاری انجام می دهد.

چرا بعضی از افراد تمایل به گرفتن خال کوبی دارند؟

این روانشناس بهداشت در ادامه توضیح داد که چرا مردم تمایل به خال کوبی و خال کوبی دارند و گفت: “بزرگسالی یکی از خطرناک ترین مراحل زندگی انسان است. بزرگسالی همزمان با یک انقلاب هورمونی است و این باعث نوسانات خلقی و بی ثباتی عاطفی در نوجوانان می شود.” حال اگر والدین مهارت لازم برای کنار آمدن با این ویژگی نوجوان خود را نداشته باشند ، فاصله می گیرند و از فرزند خود پیروی می کنند. وقتی سبک فرزندپروری والدین اقتدارگرایانه و بی احترامی باشد ، کودک به تدریج خود محور و منکر خواهد شد ، بنابراین او به ناچار اعتماد به نفس و اعتماد به هر فرد را به دیگران متکی می کند. زیرا او چیزی برای ارائه ندارد.

اکبریزگار ادامه داد: این احساس فرومایگی و عدم اعتماد به نفس باعث می شود کودک به طور مداوم خود را با دیگران مقایسه کند. از آنجا که یکی از ویژگی های این دوره احساس برتری ، زیبایی ، توجه و لزوم دیده شدن است ، این کودکان نسبت به سایر افراد نسبت به نیازهای خود حساس تر هستند و وقتی این نیازها در خانواده برآورده می شود. در غیر این صورت ، آنها نیازهای خود را از طریق محیط خارجی برآورده می کنند. در حقیقت ، والدین و خانواده ناخواسته کودک را به سمت اختلالات روانی سوق می دهند.

به گفته یکی از اعضای انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران ، این گروه از نوجوانان با عواطف منفی زیادی همچون عدم موفقیت ، خالی بودن مزمن ، اختلال هویت ، اختلالات مدیریت عصبانیت و تهدیدهای خودکشی و آسیب های مکرر در برابر خود روبرو هستند. یک نمونه از آسیب های مضرات متعدد آسیب به بدن برای زیبایی است.

وی گفت: “افرادی که بارها و بارها بدن خود را بریده و زخمی می کنند ، این کار را با نفوذ انجام می دهند. وی گفت: “این افراد دارای اختلالات روانشناختی دیگری مانند اختلالات شخصیتی هستند (به خصوص از آنجا که آنها دارای مرز ، دراماتیک و ضد اجتماعی هستند. آنها احساس آرامش کاذب را تجربه می کنند ، به خود آسیب می رسانند. وسواس با سوراخ کردن قسمتهای بدن ، خال کوبی های متعدد و غیره نیز نشانه این است اختلالات روانی ، انحرافات جنسی ، وسواس و اختلالات شخصیتی که اغلب خود را با افسردگی نشان می دهند.

این روانشناس سلامت دلایل دیگر گرایش مردم به گرفتن خال کوبی و خال کوبی را تشریح کرد و ادامه داد: ذات الریه دیسمورفی یکی از عوارض جانبی اختلال وسواس است که در آن فرد مبتلا به این بیماری نسبت به ظاهر و بدن خود رنج و ناراحتی مداوم را تجربه می کند. ؛ این افکار و نگرانی های مداوم در مورد تغییر شکل بدن باعث می شود فرد به جراحان پلاستیک یا خال کوبی تحویل داده شود تا این افکار وسواسی را کاهش دهد که حتی ممکن است به قیمت صدمه دیدن به بدن برسد.

اکبریزگار تصریح کرد: همچنین جوانانی وجود دارند که از گروه های همسالان به چشم و چشمان افراد نابینا وارد می شوند تا از یکدیگر پیشی بگیرند و قدرت خود را نشان دهند و نشان دهند که نتیجه دیگری جز آسیب به روح ، روان و بدن ندارد. تأثیرات خال کوبی کردن بر روی جوانان باعث شده است که در این رفتارهای ناسالم ، افراط کنند ، که بعضی اوقات می تواند منجر به سرطان پوست ، هپاتیت ، ایدز و عفونت های مختلف شود.

از شیدایی گرفته تا فیزیک عضلات گرفته تا مجتمع آدونیس

وی گفت: “گرایش به بزرگ بودن و مزاحمت از نظر بدن و اندامهای عضلانی ، که در مردان شایع تر است ،” مجموعه آدونیس “نامیده می شود.” در حال حاضر ، “مجموعه آدونیس” در بین جوانان با خال کوبی بسیار محبوب شده است. “، (در اساطیر یونان باستان آدونیس مردی جوان و بسیار خوش تیپ بود).

عضو انجمن علمی روان درمانی ایران معتقد است که در همه این موارد باید یک روانشناس را برای معالجه به پزشک مراجعه کرد ، اما در طول روان درمانی ، وقتی روند بهبودی اتفاق می افتد ، این افراد ابراز پشیمانی برای جراحی یا خال کوبی و آرزو به صورت ظاهر قبلی آن این ابراز پشیمانی بدان معنی است که فرد هنگام خال کوبی دچار بحران هویت و سردرگمی شده است. بنابراین لازم است بستری در جامعه فراهم شود تا والدین بتوانند از یک سو مهارت لازم برای آموزش و مهارتهای والدین را داشته باشند و از سوی دیگر – حمایت فرهنگی و رسانه های اجتماعی برای کمک به رشد یک کودک خردسال ، برای رسیدن به بزرگسالی فرزندان ما نیز باید الگوهای تاریخی خود را بدانند تا مجذوب مدل های فضای مجازی اینستاگرام یا افراد مشهور نامعتبر شوند.

اکبری زرگر معتقد است کودک در خانواده ای سالم ، فداکار و آگاه که از کودکی و بزرگسالی خود به درستی قدردانی می کند از بدن خود ارزش می گیرد و در معرض آسیب های محیطی مانند الکلیسم ، اعتیاد به مواد مخدر ، خال کوبی و لبیک قرار دارد. مناسب نیست این نوجوانان همیشه و به زیبایی خود را به عنوان زیبایی می بینند. البته موج عظیم تبلیغات گسترده در فضای مجازی ، رقابت با همسالان و عدم وجود چارچوبی برای دستگاه اجرایی کشور باعث شده است که خال کوبی کردن یک عمل متداول برخلاف تصور عامه مردم باشد و باعث شیوع خال کوبی در بین جوانان شده است. ؛ بنابراین ، کلیه نهادهای اجرایی ، فرهنگی ، آموزشی و اجتماعی باید با استفاده از نظر و همکاری کارشناسان این حوزه ، در این باره به توافق برسند و راه حلهای عملی را عملی کنند.

این با وجود این واقعیت است ابوالحسن صفارپور – کارشناس آسیب های اجتماعی و مدرس دانشگاه او معتقد است که ما نمی توانیم با خال کوبی ها برخورد منفی داشته باشیم زیرا آنها در جامعه رایج شده اند. اگر می خواهیم به دنبال خال کوبی های معنادار باشیم ، آنها باید در همه ابعاد جامعه از جمله خانواده ، مدرسه و دانشگاه درج شوند و نکات آموزشی و وکالت باید از طریق رسانه ها بیان شود.

ما نباید در مقابل خال کوبی موضع بگیریم

وی در رابطه با فلسفه خال کوبی باستانی گفت: “در گذشته این خال کوبی ها در جامعه عادی تلقی می شدند. یعنی یک گروه قومی خاص معمولاً از یک سمبل استفاده می کردند و به عنوان مثال اگر کسی چنین خال کوبی را روی پیشانی خود داشته باشد ، نشانه باران خوب است و نشان می دهد که یک شخص قهرمان یا آقا ، اشرافی یا شخص فقیری است. اکنون خال کوبی معنی قدیمی خود را از دست داده است. امروزه خال کوبی شدن به زینتی تبدیل شده است که دیگران برای جلب توجه از آن استفاده می کنند و ما نباید در مقابل این مسئله خیلی پیش برویم. ما در عصری زندگی می کنیم که همه مردم از فرهنگ غالب در جوامع خود دور می شوند و خود را خرده فرهنگ معرفی می کنند و همه می خواهند بی نظیر باشند.

فردی که خال کوبی می کند فرد بدی نیست

وی گفت: “وقتی هویت افراد به خوبی در جامعه برقرار نباشد و قادر به توسعه توانایی های خود در مناطق مناسب نباشند ، طبیعی است که آنها برای دستیابی به موضوعی خارجی یا خارج از مکان تلاش کنند.” البته کسی که خال کوبی می کند شخص بدی نیست و کاری غیرقانونی انجام نداده است و فقط به دنبال متفاوت کردن خود از دیگران است.

صفارپور افزود: طرح های خال کوبی غذای فرهنگی خوبی ندارند و تقلید و آماده هستند. ،

“این مهم است که بدانیم که درباره مسائل اجتماعی چه می اندیشیم ،” ما قانون روشنی برای چگونگی برخورد با این موضوع نداریم. وی ادامه داد: اگر یک خال کوبی منفی تلقی شود ، به الگوی کار نیاز دارد و اگر آن را بد نبینیم ، به نوع دیگری از کار نیاز دارد.

صفارپور با اشاره به اینکه سیاستمداران باید وظیفه خود را با موضوع خال کوبی تعریف کنند ، تصریح کرد: در اسناد موجود باید توجه داشت که آیا این مورد در جامعه ما پذیرفته شده است یا نه.

این آسیب شناس در گفتگو با یک برنامه رادیویی گفت: “ما نمی توانیم به طور منفی با خال کوبی برخورد کنیم زیرا این امر در جامعه شایع است.” اگر می خواهیم به دنبال خال کوبی های معنادار باشیم ، آنها باید در همه ابعاد جامعه از جمله خانواده ، مدرسه و دانشگاه درج شوند و نکات آموزشی و وکالت باید از طریق رسانه ها بیان شود.

وی با تشریح معنی قانون تاتو گفت: “در بند ششم قانون ما در مورد آسیب های اجتماعی صحبت می کنیم و ذکر می شود که آسیب های اجتماعی باید 75٪ کاهش یابد و به 25٪ برسد.” اگر خال کوبی یک آسیب اجتماعی محسوب شود ، باید به جز طلاق ، اعتیاد و حاشیه نشینی در این بند ذکر شود.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا