حضور ظریف در لبنان چه پیامی برای غرب داشت؟
ابوالفضل خداایی: به دنبال بمباران هولناک بیروت در تاریخ 4 آگوست ، علیرغم اعتراض های مداوم ، سناریوها و گمانه زنی های مختلفی درباره آینده کشور مطرح شده است. علاوه بر خسارات سنگین مالی و انسانی ، این کشور با استعفای دولت ، مرحله پیچیده تری را طی می کند. در عین حال ، حملات به مقاومت و حزب الله در رسانه های مختلف ادامه می یابد و مشخص نیست که تحولات فعلی بیروت در چه مسیری قرار خواهد گرفت. جمهوری اسلامی ایران که همواره نگاه ویژه ای به لبنان داشته است ، مجدداً همبستگی خود را با مردم و دولت لبنان ابراز کرد و وزیر خارجه ایران در سفر به ایران ، با مقامات مختلف دیدار و برای کمک به ترمیم خسارات ناشی از انفجار ، ساخت و ساز ، دارو و درمان و غیره اهمیت سفر وزیر خارجه ما به لبنان و بررسی اجمالی از تحولات آینده مبحث گفتگوی آنلاین با هاوسن راویران ، متخصص مسائل منطقه ای بود که می توانید جزئیات زیر را مطالعه کنید:

بازدید وزیر خارجه کشورمان از بیروت در این زمان مهم است؟
با توجه به حادثه تلخی که در لبنان رخ داد و شرایط همبستگی بین تهران و بیروت ، دیدار وزیر خارجه کشورمان از اهمیت بالایی برخوردار است. شاید در این میان ، سؤال مهم این باشد که ایران با توجه به شرایط فعلی ، چگونه می تواند پایه های نفوذ خود را در این کشور حفظ کند. در اصل ، نفوذ ایران به پایگاه اجتماعی آن در لبنان بستگی دارد. به ویژه ، این پایگاه اجتماعی متعلق به حامیان مقاومت است که شامل همه قبایل می شود. بنابراین ، تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران از مقاومت حمایت کند ، این پایگاه در کنار ایران خواهد بود و در این مورد هیچ تردیدی وجود ندارد.
ایران یک پایگاه ایدئولوژیک در برابر مقاومت دارد و در این مسیر ، پشتیبانی ایران باعث تقویت این پایگاه خواهد شد. بدیهی است که با همه تغییرات و تحولات ، این پایگاه تحت هر شرایطی حفظ و ادامه خواهد یافت.
آیا دیدار آقای ظریف مطابق با رایزنی ها در مورد تشکیل دولت جدید بود؟ نوع دولتی که برای ایران به قدرت می رسد چقدر مهم خواهد بود؟
فشار مضاعف و افزایش تنش ها در ائتلاف حاکم در پی بمب گذاری بیروت منجر به استعفای دولت لبنان شد. ائتلافی که این ائتلاف را در 14 مارس تشکیل داد. عصبانیت علیه دولت زمانی ظهور کرد که نخست وزیر بدون برگزاری هماهنگی با دیگران مسئله انتخابات زودهنگام را مطرح کرد. نبیح بری ، رئیس مجلس حتی موضوع استیضاح دولت را مطرح کرد و نخست وزیر پیش از این که از مجلس خارج شود ، استعفا داد.
شکل گیری و نوع دولت جدید فرقی نمی کند. ائتلاف 8 مارس بیش از اکثریت 71 کرسی از 128 کشور دارد. بنابراین ، او به راحتی می تواند یک دولت جدید تشکیل دهد. بنابراین ، دولت می تواند با شخص دیگری و براساس اختیار و ملاحظات خاص تشکیل شود. بنابراین می توان آن را عادی و بدون خطر و خطر قلمداد کرد. علاوه بر این ، هیچ دولتی نمی تواند بدون احترام به نظرات این اکثریت سیاسی و اجتماعی به پیش برود. زیرا سیستم لبنان پارلمان است و اگر دولت از مرزهای خود فراتر رود ، پارلمان می تواند آن را لغو کند.
تلاشها برای پایین آوردن نقش حزب الله در سیاسی و امنیتی لبنان را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا چنین چیزی اصلاً امکان پذیر است؟
این گفته صحیح نیست. در سفر رئیس جمهور فرانسه امانوئل ماکرون به لبنان ، دیدیم که همه سران این گروه در 14 مارس خواستار ملاقات با وی بودند ، اما ماکرون امتناع ورزید. اما او خود درخواست ملاقات با هیئت حزب الله را داشت. محمد راد ، رهبر جناح لبنانی وفا ، حدود دو ساعت با ماکرون ملاقات کرد. جالب است که این در حالی است که کشورهای اروپایی حزب الله را یک گروه تروریستی می دانند. نقض این قاعده و گفتگو با حزب الله به عنوان محور ائتلاف برای اکثریت پارلمانی نشان می دهد که حزب الله نه تنها تضعیف نمی شود بلکه حتی به دلیل جایگاه مهم خود با مردم توسط غرب مورد احترام است.
این واقعیت که پروژه لیبیایی لبنان مهم است با واقعیتهای موجود در زمین مطابقت دارد؟
با توجه به فرضیات ، ما همیشه باید به دنبال شاخص باشیم و بدون ایندکس قادر به حدس زدن نخواهیم بود. لبنان مشکلات اقتصادی و بانکی بزرگی دارد و دولت 125 میلیارد دلار بدهکار است ، اما در انتخابات گذشته ما رأی مردم را در 8 مارس دیدیم. مردم احساس کردند که با این انتخاب لبنان می تواند از این بحران خارج شود. وجود معترضین قابل انکار نیست ، اما آنها در اقلیت هستند ، اقلیت ای که در پارلمان نیز وجود دارد ، و آنها هرگز نمی توانند عقیده خود را به اکثریت تحمیل کنند.
برخی تحلیل های مربوط به بمب گذاری های بیروت نشان می دهد که ایالات متحده در حال ایجاد بحران در منطقه است. به طوری که ترامپ بتواند از این مسئله استفاده کند یا حتی به بهانههای جدید آن را به تعویق بیاندازد. نظر شما چیه؟
چنین چیزی ممکن نیست. ایالات متحده حتی در زمان جنگ جهانی دوم ، هنگامی که به شدت درگیر شد ، انتخابات را به تعویق نیاورد. از طرف دیگر ایجاد بحران به انتخابات کمک نمی کند. ما تجربه بوش پسر را داریم که در سال 1991 به جنگ با عراق رفت و پس از کویت آزاد شد. علیرغم اینکه او در جنگ است ، مردم آمریکا به او رای نمی دهند. این به وضوح نشان می دهد که مردم ایالات متحده از بحران و سیاست جنگ طلبانه قدردانی نمی کنند.
استدلال اصلی اندیشمندان آمریکا این است که واشنگتن باید سیاست خود را نسبت به تهران تغییر دهد. جو بایدن ، رقیب اصلی ترامپ در انتخابات 3 نوامبر ، اعلام کرده است که در صورت پیروزی ، بلافاصله به توافق هسته ای باز خواهد گشت و حتی اعلام کرد که به توسعه روابط اقتصادی و سیاسی ادامه خواهد داد. از طرف دیگر ، ما می بینیم که دونالد ترامپ ، تحت فشار این مراکز تحقیقاتی ، اعلام می کند در صورت انتخاب مجدد وی ، ظرف 30 روز به توافق با ایران خواهد رسید. این به وضوح نشان می دهد که حذف سیاست شکست خورده از فشار حداکثر ، تقاضای اکثر مراکز تحقیقاتی آمریکاست.
310311