انتقاد شدید استرالیا و نیوزیلند از فیفا برای توافق مالی با عربستان سعودی

انتقاد شدید استرالیا و نیوزیلند از فیفا برای توافق مالی با عربستان سعودی

فدراسیون‌های فوتبال استرالیا و نیوزیلند، میزبانان مشترک جام جهانی فوتبال زنان از فیفا خواستند تا گزارشی مبنی بر معرفی سازمان گردشگری عربستان سعودی به عنوان حامی رسمی جام جهانی زنان ۲۰۲۳ را فورا شفاف‌سازی کند.

به گزارش مجله زنده خبری به نقل از RNZ، توافقی که با «ویزیت سعودی» به عنوان حامی جام جهانی فوتبال زنان ۲۰۲۳ صورت گرفته توسط گروه‌های حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفته است زیرا پادشاهی عربستان به نقض حقوق بشر متهم است. فدراسیون‌های فوتبال استرالیا و نیوزیلند، میزبانان مشترک جام جهانی زنان ۲۰۲۳ گفتند که در این زمینه با آنها مشورت نشده و مایوس هستند.

آنها به سازمان جهانی فوتبال نامه نوشتند. در همین حال عفو بین‌الملل این مورد را «استثمار شرم‌آور» ورزش نامید.

جام جهانی زنان از ۲۰ جولای تا ۲۰ آگوست در چند شهر استرالیا و نیوزیلند برگزار می‌شود و برگزارکنندگان بر این باورند که این مسابقات رکورد ۲ میلیارد بیننده را خواهد شکست.

قرارداد اسپانسر که هنوز به طور رسمی اعلام نشده بخشی از یک ساختار مشارکت تجاری جدید است که فیفا ایجاد کرده تا به برندها اجازه دهد به‌طور خاص از بازی زنان حمایت کنند.

در حالی که جزئیات این توافق فاش نشده است، برخی ادعا می‌کنند که تقویت قابل توجهی برای زنان ایجاد می‌کند و پول حاصل از آن مجددا در فوتبال سرمایه‌گذاری می‌شود.

فدراسیون فوتبال استرالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «فوتبال استرالیا می‌داند که فیفا با توجه به جام جهانی زنان استرالیا و نیوزیلند ۲۰۲۳، وارد قرارداد مشارکتی شده است. ما بسیار مایوس هستیم که فیفاا قبل از تصمیم‌گیری در مورد این موضوع با ما مشورت نکرده است. فدراسیون فوتبال استرالیا و فوتبال نیوزیلند مشترکا به فیفا نامه نوشتند تا فوری وضعیت را روشن کنند.»

فدراسیون فوتبال نیوزیلند هم اعلام کرد: «اگر این گزارش‌ها صحت داشته باشند، ما از شنیدن این خبر شوکه و مایوس شده‌ایم زیرا فیفا اصلا در این مورد با فدراسیون فوتبال نیوزیلند مشورت نکرده است.»

عربستان سعودی در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری زیادی در رویدادهای ورزشی کرده اما متهم شده که از رویدادها برای «شستشوی ورزشی» شهرت منفی خود استفاده می‌کند.

نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر، حقوق زنان و استفاده از مجازات اعدام در این کشور وجود دارد. با وجود برخی اصلاحات در زمان ولیعهد محمد بن سلمان، مانند پایان دادن به ممنوعیت رانندگی زنان، برخی فعالان حقوق زنان در عربستان زندانی شده‌اند.

همچنین آژانس‌های اطلاعاتی غربی مدعی هستند که ولیعهد سعودی دستور قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار را در سال ۲۰۱۸ صادر کرده است که او آن را رد می‌کند.

نیکیتا وایت، فعال عفو بین‌الملل استرالیا گفت: این مورد بسیار مسخره خواهد بود که عربستان از بزرگترین جشن ورزش زنان در جهان حمایت کند، وقتی که به عنوان یک زن در عربستان سعودی، حتی نمی‌توانید بدون اجازه همسر خود شغلی داشته باشید.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۲ زنان را برای اولین بار به المپیک اعزام کرد و در سال‌های اخیر اقداماتی را برای توسعه فوتبال زنان انجام داد و هواداران زن برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ اجازه حضور در مسابقات فوتبال را پیدا کردند.

همچنین فدراسیون فوتبال عربستان سعودی دو زن را به عضویت هیات مدیره خود منصوب کرده و در سال ۲۰۱۹ یک دپارتمان فوتبال زنان ایجاد کرده است.

در سال ۲۰۲۰، لیگ فوتبال زنان در عربستان راه‌اندازی شد و ماه گذشته عربستان سعودی میزبان و برنده یک تورنمنت فوتبال زنان در چهار کشور شد تا برای اولین بار در رنکینگ جهانی زنان فیفا حضور یابد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا