برترینهای کسب و کارعمومی

ویروس نرم افزاری چیست؟

انواع ویروس های کامپیوتری کدامند؟

خرید لایسنس آنتی ویروس موبایل: ویروس کامپیوتری یک نوع نرم افزار مخرب است که کد ویروس خود را وارد برنامه های کاربردی می کند. و باعث می شود که سیستم با تکرار و تکثیر کد مخرب آلوده شود. ویروس های کامپیوتری به صورت های مختلف وارد سیستم های کامپیوتری می شوند. برخی از رایج ترین این ویروس ها عبارتند از:

این نوع ویروس رکورد اصلی بوت را آلوده می کند و تنها راه رهایی از آن فرمت سیستم می باشد. این ویروس بیشتر از طریق رسانه های قابل حمل پخش می شود.

این ویروس در حافظه کامپیوتر پنهان می شود و به نوع خاصی از  فایل ها متصل می شود. این ویروس بر کارهای کاربر و عملکرد سیستم تاثیر نمی گذارد.

بر خلاف ویروس های عمل مستقیم، ویروس های ساکن در کامپیوتر نصب می شوند و شناسایی آنها نیز دشوار است و حتی ویروس ها مهاجم دیگر را نیز حذف می کند.

این نوع از ویروس ها از طریق روش های مختلف گسترش می یابند. هر دو بخش بوت و فایل های اجرایی را در همان زمان آلوده می کنند.

این نوع ویروس ها به راحتی قابل شناسایی نیستند. به این دلیل که ویروس های پلی مورفیک هر زمان که تکرار شود، الگوی امضا را تغییر می دهد.

این نوع ویروس تمام فایل هایی را که آلوده می کند حذف می کند. تنها مکانیزم ممکن برای حذف این ویروس حذف فایل های آلوده است. شناسایی ویروس نیز به دلیل گسترش آن از طریق ایمیل مشکل است.

این ویروس نیز به “ویروس های حفره” مشهور است. اتخاب این نام به این دلیل است که آنها فضاهای خالی بین کدها را پر می کنند و از این رو به فایل ها آسیب نمی رسانند.

ویروس های ماکرو فایل های ایجاد شده توسط برنامه های Word و Excel را آلوده می کنند. ویروس های ماکرو اغلب با استفاده از زبان های ماکرو نویسی ویژوال بیسیک نوشته می شوند.

این ویروس ها فایل های اجرایی را آلوده می کنند.

این نوع ویروس از یک رمز ساده برای رمزگذاری خود استفاده می کند.

این ویروس ها شبیه به Polymorphic هستند اما هر زمانیکه برنامه اجرایی جدیدی را آلوده می کنند خود را به صورت کامل باز نویسی می کنند.

ین نوع از ویروس های برنامه های آنتی ویروس را توسط جلوگیری از ارسال درخواست به سیستم عامل، دور می زند.

اینگونه ویروس ها برای اینکه خود را از دید آنتی ویروس مخفی نگه دارند به آنتی ویروس اینطور القا می کنند که در جایی دیگر از حافظه قرار دارند .بنابر این اینگونه ویروس ها برای شناسایی و Disassemble کردن بسیار دشوار هستند .

نحوه جلوگیری از ورود ویروس ها و بدافزارها به کامپیوتر

از کجا بفهمیم کامپیوتر ما ویروسی شده است؟

هر کاربری احساس کرد که علائم زیر در سیستم او وجود دارد، به احتمال زیاد سیستم او ویروسی شده است.

اگر به هر یک از این علائم ذکر شده برسید، این احتمال وجود دارد که رایانه شما توسط یک ویروس یا بدافزار آلوده شده است. برای حل این مشکل میتوانید نرم افزار های آنتی ویروس را دانلود کنید.

چگونه می توان از آلودگی به ویروس جلوگیری کرد؟

بروزرسانی ها را اعمال کنید

بسیاری از انواع ویروس ها با بهره گیری از نقص امنیتی در برنامه ها یا سیستم عامل شما کار می کنند. برای رفع این آسیب پذیری های شناخته شده امنیتی و محافظت از کاربران آنها ، برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار به طور منظم بروزرسانی هایی را منتشر می­کنند که باید به محض دسترسی روی دستگاه شما اعمال شوند.

اگرچه ممکن است دیدن اعلان های بروزرسانی در پنجره های پاپ آپ خسته کننده باشد و آنها را رد کنید ، اما به روز نگه داشتن نرم افزار برای حفظ امنیت دستگاه و کاهش خطر آلودگی به بدافزار بسیار مهم است.

یک آنتی ویروس خوب نصب کنید

گزینه های خوبی برای نرم افزارهای آنتی ویروس و ضد بدافزار در بازار وجود دارد ، بنابراین وقت بگذارید و به نیازهای خود فکر کنید. برخی از نظرات را بخوانید و چند نسخه آزمایشی مختلف (نه همزمان) نصب کنید تا احساس هر محصول را برای راحتی کارتان داشته باشید.

از نرمافزارهای کپی شده دوری کنید

نرم‌افزار های کپی یک ریسک امنیتی قابل توجه دارند (‏بدون در نظر گرفتن مفاهیم اخلاقی جدی)‏ ، در حالی که آمار کمی وجود دارد ، آلوده شدن نرم‌افزار کپی شده به بدافزارهای مانند تروجان رمز دزدی ، باج افزار و رمزنگار غیر معمول نیست. ​

بسیاری از برنامه‌های تجاری آزاد و منبع باز و ابزارهای بهره‌وری وجود دارند که عملکرد مشابهی را برای جایگزین‌های برنامه های پولی فراهم می‌کنند ، در حالی که گیمرها به طور قانونی می‌توانند از مجموعه‌ای از بازی‌های درجه یک بدون پرداخت یک ریال لذت ببرند چون توسعه دهندگان به طور فزاینده‌ای از مدل‌های بازی رایگان استقبال می‌کنند. ​

برنامههایی که نیاز ندارید را حذف کنید

در طول سال‌ها ، شما احتمالا یک سری برنامه‌های کاربردی بر روی کامپیوتر شخصی و دستگاه‌های تلفن همراه خود جمع کرده‌اید که هرگز از آن‌ها استفاده نمی‌کنید. ​وقت آن است که از شر آن ها خلاص شویم. ​نرم‌افزارهای تعمیر نشده یا unpatched و پیکربندی نشده نقاط ورود مشترکی برای malware هستند. بنابراین حذف برنامه‌های غیر ضروری می‌تواند خطر ویروسی شدن را کاهش دهد همینطور فضای ذخیره‌سازی  را آزاد می‌کند.

چنانچه از قبل برنامه‌های غیر ضروری را نصب کرده اید ، از لیست برنامه های نصب شده در حافظه خود آنها را انتخاب سپس به طور کامل حذف کنید. تنها نرم‌افزارهایی که واقعا به آن نیاز دارید را نگه دارید. در حین نصب به توضیحاتی که در کادر محاوره مراحل نصب نشان داده می شود را با دقت بخوانید تا مطمئن شوید که به طور ناخواسته برنامه‌های ناخواسته ای  نصب نمی‌کنید. از اجرای هرگونه فایل مشکوک و یا شناخته شده توسط آنتی ویروس خود داری فرمایید.

منبع : menod

دکمه بازگشت به بالا