درمان خانگی پوسته پوسته شدن ناخن

علت پوسته شدن اطراف ناخن چیست؟

پوسته شدن اطراف ناخن به دلایل زیر می‌تواند باشد:

عوامل محیطی

اگر مراقب دست‌های خود نباشید ممکن است آسیب‌های زیست محیطی بسیاری را متحمل شوند. شرایط آب و هوایی نامساعد تاثیر مستقیم در ریش ریش شدن پوست اطراف ناخن دارد. تابستان‌های آفتابی شدید و زمستان‌های بسیار سرد می‌توانند حتی به کوتیکول ناخن نیز آسیب برسانند. اگر نوع پوست شما خشک باشد بیش از بقیه مستعد پوسته شدن دور ناخن هستید. در فصول سرد سال وقتی به مدت طولانی دست در آب سرد قرار گیرد، مشکل خشکی پوست بیشتر می‌شود. ماده شوینده‌ای که با آن دست‌های خود را می‌شویید هم بسیار مهم است.

قرص هیرویت هلث اید 60 عددی

قیمت با تخفیف:97.600 تومان

قرص هیرویت هلث اید 60 عددی

قیمت با تخفیف: 97.600 تومان

 

چنانچه مستعد خشکی پوست دست هستید، برای شستشو بهتر است از صابون‌های مایع و کرمی استفاده نمایید. همچنین حتما باید روزانه چند بار از کرم مرطوب کننده کمک بگیرید تا به نرمی و لطافت پوست شما کمک شود. نباید از شوینده‌ها و محصولات مراقبت از پوستی استفاده کنید که تحریک کننده پوست باشند و در آنها از اسانس‌ها و مواد نگهدارنده استفاده شده باشد.

 

سبک نادرست زندگی و بیماری‌های زمینه‌ای

عاداتی مانند ناخن جویدن و برداشتن پوست اطراف ناخن می‌تواند باعث پوسته شدن اطراف ناخن شده و موجب درد و آسیب شود. بیماری‌هایی مانند پسوریازیس، اگزمای مزمن، درماتیت آتوپیک و پومفولیکس می‌توانند منجر به آسیب پوستی شده و باعث ریش ریش شدن پوست اطراف ناخن شوند. همچنین کمبودهای تغذیه‌ای نیز بسیار مهم هستند.

غذایی که ما مصرف می‌کنیم تاثیر مستقیم روی پوست، مو و ناخن دارند. اگر تغذیه سالمی نداشته باشید اصلا بعید نیست که هم ناخن‌هایتان آسیب ببینند و هم پوست اطراف آنها.

عوامل شیمیایی

شما در طی روز با دست‌های خود کارهای زیادی را انجام می‌دهید. مثلا پخت و پز می‌کنید، به تمیز کردن خانه می‌پردازید، ظرف‌ها را می‌شویید، باغبانی می‌کنید و به حمام رفته و با شامپو و دیگر مواد شوینده کار می‌کنید. همه اینها می‌توانند به کوتیکول ناخن آسیب رسانده و پوست اطراف آن را نیز تحریک و تخریب کنند. حتی اگر در حین انجام کار دستکش لاتکس بپوشید باز هم ممکن است پوست دست شما تحریک شده و دچار خشکی پوست شوید. در نتیجه خشکی پوست مشخص است که به پوست اطراف ناخن نیز آسیب رسیده و ریش ریش و بد حالت می‌شود.

شما برای به سراغ کدام برند می‌روید؟ کلیک کنید و با بهترین مارک‌های کرم دست در داروخانه آشنا شوید.

تاثیر آفتاب در پوسته شدن اطراف ناخن

وقتی در اوج گرما به مدت طولانی زیر نور آفتاب قرار می‌گیرید، اشعه ماوراء بنفش خورشید می‌تواند به پوست شما آسیب برساند. پوست اطراف ناخن نیز از این قضیه مستثنی نیست. هنگامی‌که آفتاب سوختگی خیلی شدید باشد، از چند ساعت بعد درد و قرمزی آزاردهنده خواهد شد. مشکل ریش ریش شدن پوست اطراف ناخن برای افرادی که به برنزه کردن خود می‌پردازند نیز زیاد اتفاق می‌افتد. بهترین راهکار این است که از کمک بگیرید و آن را علاوه بر صورت به پوست بدن خود نیز بزنید.

مکیدن انگشت و کندن پوست ناخن با دندان

مکیدن انگشت بیشتر مختص کودکان است. اما در بزرگسالان زیاد می‌بینیم که عادت دارند انگشت خود را در دهان کرده و پوست آن را با دندان بکنند. در این صورت کاملا مشخص است که فرد دچار مشکل پوسته شدن اطراف ناخن خواهد شد. به منظور ترک این عادت که انگشت خود را در دهان خود کنید می‌توانید دستکش بر دست نمایید یا خود را مشغول سرگرمی‌هایی کنید که شما را از این عادت نادرست به کلی دور کنند.

 

کم خونی و ریش ریش شدن پوست اطراف ناخن

یکی از دلایل ایجاد کم‌خونی، کمبود ماده معدنی آهن در بدن است. کمبود آهن موجب می‌شود تا خون‌رسانی به اندام‌ها دچار اختلال شود. اصلا بعید نیست که افراد مبتلا به کم‌خونی دچار ریش ریش شدن پوست اطراف ناخن شوند. دیگر علائم ناشی از این عارضه عبارتند از: رنگ‌پریدگی، احساس خستگی مداوم، ریزش مو، سرگیجه خفیف و احساس ضعف و خواب‌آلودگی.

عفونت ناخن و پوست اطراف آن

پوسته شدن اطراف ناخن اگر با درد و چرک همراه باشد می‌تواند نشانه نوعی عفونت باکتریایی به حساب آید. تورم، قرمزی و خارش می‌تواند از دلایل عفونت قارچی باشد و پوست دور ناخن را هم تحت تاثیر قرار دهد. در صورت مشاهده این مشکلات باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرده و از داروهای موضعی کمک بگیرید.

ویتامین‌های موثر در پوسته شدن اطراف ناخن

چنانچه در قسمت‌های قبلی هم اشاره کردیم کمبود بعضی از ویتامین‌ها می‌تواند باعث آسیب به ناخن و همچنین پوست اطراف آن شود:

در محصولات مراقبت از ناخن معمولا ویتامین آ به چشم می‌خورد. این ویتامین به هیدراته نگه داشتن ناخن‌ها و پوست دور آنها کمک کرده و باعث می‌شود تا ناخن‌ها سالم و ترک نخورده باقی بمانند. گاهی به دلیل کمبود ویتامین آ ممکن است ببینید که اطراف ناخن‌هایتان پوسته پوسته شده و ظاهری نامطلوب پیدا کرده است.

ویتامین‌‌های C و E

هر دوی این ویتامین‌ها نقش آنتی اکسیدانی فوق‌العاده‌ای دارند و ضد التهاب عمل می‌کنند. ویتامین C در کمک به کلاژن‌سازی پوست حرف اول را می‌زند. ویتامین E هم در حفظ سلامت پوست نقش مهمی دارند. بنابراین کمبود آنها می‌تواند پوست دور ناخن را دچار آسیب کند.

ویتامین‌های گروه B

این گروه از ویتامین‌ها شامل 8 ویتامین هستند که همه آنها در ساختمان ناخن و همچنین پوست نقش دارند. اما می‌توان گفت که در این میان نقش بیوتین و نیاسین پررنگ‌تر است. کمبود بیوتین باعث خشکی پوست می‌شوند و به اطراف ناخن هم آسیب می‌رساند. نیاسین همان ویتامین ب3 است که کمبود آن بیماری را به وجود می‌آورد. این بیماری باعث التهاب پوست شده و ممکن است پوسته شدن اطراف ناخن را هم به دنبال داشته باشد.

نکته مهمی که باید به آن دقت کنید این است که اگر ریش ریش شدن پوست اطراف ناخن همراه با علائم عفونت باشد حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

اما در بیشتر موارد پوسته شدن اطراف ناخن به دلیل عوامل محیطی است. بنابراین بهترین راهکار این است که پوست را مرطوب نگه دارید. استفاده از کرم مرطوب کننده دست گزینه‌ای ایده‌آل به نظر می‌رسد. همچنین جهت پیشگیری سعی کنید کمتر دست‌های خود را در معرض عوامل آسیب‌زا مثل شوینده‌ها قرار دهید. به ویژه در فصل زمستان استفاده آبرسانی و مرطوب نگه داشتن پوست را فراموش نکنید تا ظاهر دست‌های شما زیبا و شاداب به نظر برسد.

درمان خانگی برای پوست پوست شدن دور ناخن

کرم مرطوب کننده دست برای حل مشکل پوست پوست شدن دور ناخن بهترین راهکار است، اما اگر مایل به درمان‌های خانگی هستید، روش‌های زیر را امتحان کنید.

 

آلوئه ورا برای رفع خشکی پوست دست

گیاه آلوئه ورا را از فروشگاه‌ها یا عطاری‌ها خریداری کرده و با ایجاد یک برش، ژل موجود در آن را خارج کنید. ژل را به اطراف ناخن مالیده و بعد از نیم ساعت پوست را با آب شستشو دهید. بهتر است روزی دو بار این عمل را تکرار نمایید تا به نتیجه دلخواه برسید.

عسل برای نرمی پوست دور ناخن

اگر بتوانید عسل طبیعی پیدا کنید، برای نرمی پوست و کمک به بهبود زخم‌های پوستی یک ماده بسیار موثر را انتخاب کرده‌اید. روزی 2 بار مقداری عسل را دور ناخن خود مالیده و بعد از 1 تا 2 ساعت پوست را بشویید.

آووکادو، مغذی برای پوست

میوه آووکادو را تهیه کنید. پوست میوه را جدا کرده و خود میوه را به قطعات کوچک تقسیم نمایید. قطعات میوه را له کرده و به دست خود بمالید. سپس می‌توانید با یک دستکش مناسب دست خود را بپوشانید تا آووکادو خوب تاثیر خود را در نرمی پوست بر جای بگذارد. تا بهبود کامل هر شب این کار را تکرار نمایید. آووکادو میوه‌ای است حاوی چربی‌های مفید و مواد مغذی همچون: ویتامین K، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین E، اسید فولیک و اسید پانتوتنیک.

کلام پایانی

علت پوسته شدن اطراف ناخن را در این مقاله برایتان شرح دادیم و به راه‌های درمان هم اشاره نمودیم. با این حال اگر هنوز سوالی برایتان وجود دارد می‌توانپوسته پوسته شدن کوتیکول و پوست اطراف ناخن ها، یکی از مشکلات خانم های خانه دار است که می تواند مشکلات زیادی برای آنها ایجاد کند. اما با چند درمان ساده و خانگی می توان جلوی این مشکل را گرفت.

پوسته شدن و شاخی شدن پوست کنار و اطراف ناخن ها، می تواند نشانه کمبود مواد مغذی در بدن باشد و یا به دلیل کار کردن زیاد با مواد شوینده خشن اتفاق بیفتد. این مشکل علاوه بر دردی که ممکن است ایجاد کند (گاهی ممکن است این شاخی شدن و پوسته ها از گوشت کنار ناخن جدا شود و باعث درد و خونریزی گردد)، می تواند زیبایی دست ها را کاهش دهد که مسلما خیلی از خانم ها نگران این موضوع هم هستند.

مرطوب کردن با آلوئه ورا

آلوئه ورا می تواند خشکی پوست کنار ناخن را از بین ببرد و از پوسته شدن آن جلوگیری کند. روزانه 2 بار ژل آلوئه ورا را به اطراف ناخن ها بمالید و کمی ماساز دهید تا جدب پوست شود. بعد از اینکه خشک شد، دست ها را بشویید.

درمان با روغن نارگیل

این روغن می تواند علاوه بر از بین بردن خشکی پوست و جلوگیری از پوسته شدن آن، این پوسته ها را کاملا لایه برداری کند. روزانه 2 بار پوست اطراف ناخن ها را با روغن نارگیل ماساز دهید و اگر می توانید یک دستکش نخی به دست کنید (مخصوصا شب ها) تا روغن نارگیل کاملا اثر کند.

با روغن زیتون و بادام هم می توانید این کار را انجام دهید.

عسل درمانی

عسل یک درمانگر طبیعی فوق العاده است که می تواند به راحتی زخم ها را ضئعفونی و درمان کند. فقط کافیست که 20 دقیقه انگشتان را به این ماده طلایی آغشته کنید و بعد آنها را بشویید و مرطوب کننده بزنید.

اگر اوضاع پوست اطراف ناخن ها وخیم است و زخم و بریدگی در آن مشاهده می کنید، حتما این درمان را امتحان کنید.

وازلین

اگر یک درمان سریع و ارزان قیمت می خواهید، باید وازلین را به شما معرفی کنیم. شب ها انگشتان خود را به این روغن آعشته کنید، خوب ماساژ دهید، دستکش نخی بپوشید و بخوابید و صبح با پوست سالم و صاف ناخن هایتان آشنا شوید.

چند توصیه برای جلوگیری از پوسته شدن دوباره اطراف ناخن ها

همیشه از دست ها محافظت کنید

دستکش های آشپزخانه و آشپزی برای این هستند که از تماس مواد غذایی و شوینده های شیمیایی و خشن با پوست دستان شما جلوگیری کنند. چیزی که واقعا به آن نیاز دارید، همین است!.

ماسک موز

پوست موز را دور نیندازید زیرا پر از ویتامین و مواد مغذی برای پوست است. آن را با کمی عسل و شیر مخلوط و له کنید و به اطراف ناخن ها بمالید و بعد از 15 دقیقه بشویید.

مواد غذایی مناسب

سبزیجات و میوه های تازه، گوشت بدون چربی، پروتئین و لوبیا و نوشیدن آب کافی در مهم‌ترین کاربرد ناخن‌ها دفاع از نوک انگشتان است و در صورتی که ناخن عملکرد خود را به‌درستی انجام ندهد، به این ناحیه آسیب وارد خواهد شد. پوسته شدن ناخن‌ها یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد به‌ویژه خانه‌دار‌ها با آن درگیر هستند و می‌تواند نازک شدن، شکافتن، کنده شدن ناخن‌ و مشکلات داخلی و آسیب‌های خارجی زیاد دیگری را با خود به همراه داشته باشد. اگر به‌دنبال پیدا کردن علت پوسته شدن ناخن و راه‌هایی برای درمان این مشکل هستید، تا انتهای این مطلب از مجله زیبایی آچاره با ما همراه باشید.

علت پوسته شدن ناخن چیست؟

وارد شدن ضربه یا آسیب به ناخن، شستن دست‌ها با آب داغ و همچنین قرار گرفتن دست‌ها به‌صورت طولانی‌مدت در آب، منجر به پوسته شدن ناخن خواهد شد. سایر عواملی که می‌توانند باعث چند لایه شدن ناخن‌ها شوند، عبارتند از:

    • هرگونه فعالیتی که باعث فشار به ناخن‌ها شود.
    • استفاده از ناخن‌های مصنوعی و
    • کندن لاک ناخن
    • استفاده ابزاری از ناخن‌ها
    • خشکی پوست در زمستان
    • استفاده از استون به‌جای لاک‌پاکن‌های مناسب
    • قرار گرفتن ناخن‌ها در مواد شیمیایی
    • کم آبی بدن
    • مشکلات کلیوی
    • تیروئید
    • کمبود آهن

نحوه تشخیص علت پوسته شدن ناخن

با مقایسه ناخن‌های دست و پا، می‌توانید به داخلی یا خارجی بودن علت پوسته شدن ناخن‌ پی‌ ببرید. اگر فقط ناخن‌های دستتان پوسته شده است، نشانگر آسیب خارجی است اما اگر ناخن‌های دست و پا هردو باهم پوسته شده‌اند، می‌تواند نشانه یک علت داخلی مانند کمبود ویتامین، کمبود آهن، کم آبی بدن یا مشکلات ناشی از تیروئید باشد.

برای یافتن بهترین سالن ناخن در تهران نیازی نیست به هر دری بزنید اینجا کلیک کنید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

پوسته شدن ناخن به علت آسیب‌های خارجی به‌ندرت نیازمند مراجعه به پزشک است؛ البته اگر با عفونت، درد و خون‌ریزی همراه باشد یا در صورتی که به دیابت مبتلا هستید و پوست‌پوست شدن ناخن‌هایتان غیرعادی به‌نظر می‌رسد، شما باید به پزشک مراجعه کنید. در برخی مواقع درمان‌های خانگی نیز می‌توانند مفید واقع شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداختیم.

مطلب پیشنهادی:

5 درمان خانگی برای پوسته شدن ناخن

  1. رژیم غذایی

اگر علت پوسته شدن ناخن بر اثر کمبود آهن باشد، باید مصرف آهن در مواد غذایی روزانه خود را افزایش دهید. برخی مواد غذایی که حاوی آهن بالا هستند، عبارتند از:

  • سیب‌زمینی پخته با پوست
  • غلات صبحانه غنی‌شده
  • گوشت کم‌چرب
  • عدس
  • اسفناج
  • لوبیا سفید
  • کدو تنبل
  1. درمان پوسته شدن ناخن با عسل

استفاده از عسل مرغوب و طبیعی موجع به رطوبت بخشیدن به ناخن‌ها و کاهش التهابات دور انگشتان خواهد شد. برای استفاده از عسل، آن را به دور انگشتان مالیده و 2 ساعت صبر کنید، سپس انگشتان خود را با آب ولرم بشویید. این کار را روزی 2بار تکرار کنید.

مطلب پیشنهادی:

  1. درمان پوسته شدن ناخن با آووکادو

آووکادو سرشار از مواد مغذی است و استفاده از آن برای پوست‌پوست شدن اطراف پوست بسیار مفید است. یک آووکادوی رسیده را با پشت قاشق له کنید و هرشب انگشتان خود را با خمیر آن ماساژ دهید و 12 ساعت بعد بشویید. این کار را هفته‌ای 3بار تکرار کنید.

  1. رفع پوسته‌های ناخن با ماسک بادام

بادام سرشار از ویتامین بوده و برای درمان پوست و مو بسیار مفید است. شما با درست کردن ماسک خانگی بادام می‌توانید پوسته شدن ناخن‌های خود را درمان کنید. مقداری بادام را آسیاب کرده و با یک زرده تخم مرغ و عسل ترکیب کنید. شب قبل از خواب دستان خود را با آن ماساژ دهید و صبح روز بعد با آب سرد بشویید. این کار را هرشب قبل از خواب تکرار کنید تا شاهد تاثیر شگفت‌انگیز آن باشید.

  1. استفاده از ماست برای رفع پوسته شدن ناخن‌ها

ماست سرشار پروتئین و ویتامین است؛ به همین دلیل برای از بین بردن سلول‌های مرده پوست بسیار مفید خواهد بود. هرشب قبل از خواب مقداری ماست روی پوست دور انگشتانتان بمالید و با استفاده از دستکش، دست‌های خود را بپوشانید و صبح روز بعد، دست‌های خود را با آب ولرم بشویید.

مطلب پیشنهادی:

چگونه از پوسته شدن ناخن جلوگیری کنیم؟

  • اگر از ناخن‌های مصنوعی استفاده می‌کنید، آن را بدون کشیدگی و ملایمت بردارید.
  • استفاده مداوم از لاک باعث لایه لایه شدن ناخن‌ها خواهد شد.
  • باید به‌صورت گرد و منحنی سوهان شوند نه زاویه‌دار و تیز.
  • از ناخن‌های خود به‌عنوان ابزار استفاده نکنید.
  • با استفاده از برق ناخن، از ناخن‌های خود در برابر آب و مواد شوینده محافظت کنید.
  • ناخن‌های خود را کوتاه نگه دارید.
  • اگر دستانتان به علت انجام کار‌های خانه مدام در معرض آب قرار می‌گیرند، از دستکش‌های پلاستیکی استفاده کنید.
  • اگر از استخر استفاده می‌کنید و فعالیت‌هایی مانند شنا کردن انجام می‌دهید، از لوسیون و کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده کنید.
  • ناخن‌های خود را مدام مرطوب کنید و از قراردادن آن‌ها در آب برای طولانی‌مدت بپرهیزید.
  • از قرص آهن استفاده کنید. توجه داشته باشید که مصرف بیش از 25 میلی‌گرم قرص آهن برای بدن مضر است؛ بنابراین از مصرف بیش از حد مکمل‌های آهن خوداری کنید.
  • به‌جای استفاده از دستمال کاغذی، دست‌های خود را با حوله نرم خشک کنید.

سخن پایانی

پوسته شدن ناخن یکی از مشکلاتی است که در برخی مواقع می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی مانند کنده شدن ناخن‌ها یا عفونت آن‌ها شود. در این مقاله از مجله زیبایی آچاره ضمن بررسی شایع‌ترین دلایل پوسته شدن ناخن، به بررسی درمان‌های خانگی برای رفع آن و راه‌های جلوگیری از آن پرداختیم. فراموش نکنید که شما می‌توانید سوالات و نظرات خود را در بخش دیدگاه‌ها با ما درمیان بگذارید تا پاسخ خود را در زمانی کوتاه از کارشناسان آچاره دریافت کنید.

روز می تواند مشکل پوسته شدن اطراف ناخن ها را برطرف کنید.

ید در بخش کامنت‌ها برای ما بنویسید و منتظر پاسخ باشید.

 

دکمه بازگشت به بالا