پمپ استیل چیست؟ راهنمای خرید، ویژگی ها و قیمت
پمپ استیل چیست ؟
امروزه با گسترش صنایع، نیاز به تجهیزات پیشرفته تر بیش از پیش احساس می شود. به این دلیل که در سال های اخیر از سیالات بسیار گوناگونی در صنایع مختلف استفاده می گردد. نکته مهم در رابطه با این سیالات، بحث جا به جایی و انتقال آن ها از نقطه ای به نقطه دیگر بوده که توسط انواع پمپ ها انجام می شود. پمپ استیل به نوع خاصی از این پمپ ها گفته می شود که برای سیالاتی با قدرت خورندگی بالا طراحی و ساخته شده اند.

تماس با شرکت گذرگاه | |
ادرس: | تهران ضلع شمالی میدان هفتم تیر ساختمان تجاری ادری نگین ابی طبقه اول واحد ۱۰۲ |
تلفن: | ۰۲۱۸۸۸۲۰۰۸۹ |
همراه1: | 09353234729 |
همراه2: | 09122039983 |
همراه3: | 09123505979 |
البته این پمپ ها با نام های پمپ سر استیل ، پمپ استنلس استیل یا پمپ ضد آب هم شناخته می شوند. از آنجاییکه مهم ترین ویژگی آن ها مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی است، بنابراین در صورت طراحی مدل های مختلف، می توان در سیالات مختلفی هم از آن ها بهره مند شد. در ادامه به تشریح کامل اینکه انواع پمپ استیل چیست پرداخته شده است. همچنین شما می توانید به منظور دریافت مشاوره های رایگان کارشناسان ما در زمینه انتخاب صحیح این پمپ ها و اطلاع از قیمت هر یک با فروشگاه اینترنتی گذرگاه صنعت و تجارت ایرانیان تماس حاصل فرمایید.
معرفی پمپ استیل
اینکه هر نوع پمپی از چه جنس و متریالی ساخته شده است، موضوعی است که نه تنها در ویژگی های فیزیکی آن ها، بلکه در نحوه عملکردشان نیز تاثیر زیادی دارد. بر این اساس پاسخ به این سوال که پمپ استیل چیست ، بسیار ساده می شود. به دلیل اینکه در ساخت کلگی یا بدنه بیرونی پمپ استیل از فولاد مقاوم یا همان استنلس استیل استفاده می شود، بنابراین در تعریف این محصولات باید گفت، پمپ هایی که در برابر هر نوع خوردگی، سایش و زنگ زدگی کاملا مقاوم می باشند. این مقاومت بالا باعث می شود که بتوان از آن ها در پمپاژ هر نوع سیالی استفاده نمود. البته در ادامه اطلاعات بیشتری از این متریال مقاوم هم ارائه شده است.
فولاد ضد زنگ (استنلس استیل)
استنلس استیل به این خاطر با نام فولاد هم نام گذاری می شود، چراکه در واقع آلیاژی از فولاد می باشد. به این معنی که علاوه بر فولاد، دارای عناصر دیگری هم در ساختار خود هست. این عناصر به این خاطر به فولاد اضافه شده اند تا ویژگی های کلی فولاد ضد زنگ را بهبود بخشند. در ادامه مهم ترین این عناصر و ویژگی هایی که به استیل اضافه می نمایند، ذکر شده است:
- عنصر کروم دارای خاصیت ضد زنگ زدگی
- عنصر نیکل دارای خاصیت انعطاف پذیری و امکان فرم دادن به متریال نهایی
- خود فولاد دارای خاصیت مقاومت بسیار بالا
انواع پمپ استیل
همانطور که در توضیحات بالا هم ذکر شد، ویژگی اصلی پمپ های استیل داشتن کلگی یا بدنه ای از جنس استنلس استیل می باشد که نهایتا منجر به افزایش مقاومت آن ها می گردد. با توجه به این موضوع می توان هر نوع پمپی را با استفاده از استنلس استیل، تبدیل به پمپ های استیل نمود. علی الخصوص که نیازی به استیل بودن جنس تمامی قطعات، همچون پروانه های پمپ وجود ندارد.
در واقع پروانه ها در پمپ های استیل می توانند از همین متریال و یا متریال های مقاوم دیگر ساخته شوند. در ادامه به ذکر مهم ترین انواع پمپ های استیل اشاره شده است. جهت مطالعه بیشتر در رابطه با هر یک، کافی است روی پمپ مورد نظر کلیک نمایید. بدیهی است با توجه به نوع مورد نظر از این پمپ ها و ویژگی های منحصر به فرد آن ها، اجزا و نحوه نصب هر یک متفاوت از دیگری می باشد.
- پمپ سانتریفیوژ
- پمپ طبقاتی
- پمپ خودمکش
- پمپ گل کش
- پمپ کف کش
- و غیره …
کاربرد های پمپ استیل چیست؟
بر اساس مواردی که در بالا ذکر شد، کاربرد های پمپ استیل قابل حدس است. در واقع محصولات پمپ استیل به دلیل ویژگی های خاصی که دارند، برای مصارف خاصی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. بدین معنی که معمولا در پمپاژ سیالاتی با خاصیت خورندگی بالا و یا فشار های بالا بیشترین کاربرد را دارند. در ادامه رایج ترین کاربرد های انواع پمپ استیل به صورت فهرست وار آورده شده است.
- سیستم های تامین آب
- سیستم های تقویت فشار
- دیگ های بخار
- صنایع تصفیه آب و فاضلاب
- صنایع غذایی
- صنایع دارویی
- سیستم های شست و شو
- صنعت تولید کاغذ
- صنایع شیمیایی
- انواع کارخانه جات
از پمپ ضدزنگ برای چهکاری استفاده میشود؟
از پمپ استنلس استیل برای مصارف مختلفی استفاده میشود. به دلیل بهداشتی بودن این پمپها، اغلب از آنها در صنایع غذایی استفاده میشود. البته برای هر صنعتی، باید از پمپ ضدزنگ مخصوص به آن استفاده شود. برای مثال اگر مقاومت پمپ استنلس استیل آستنیتی معمولی برای مواد غذایی کافی نیست، میتوان مدلهای بالاتر و مقاومتر آن را به کار برد.
اگر قرار باشد از پمپهای استنلس استیل زیر آب دریا استفاده شود، بهتر است از جنس برنزی این پمپها استفاده شود. برای مواد شیمیایی و خطرناک هم پمپهای ضدزنگ پلاستیکی به کار میروند. درست است که فولاد ضدزنگ قابلیت شکلپذیری زیادی دارد، ولی میتوان از پمپهای استنلس استیل برای پمپاژ مواد خورنده هم استفاده کرد. از دیگر کاربردهای پمپهای ضدزنگ، میتوان به استفاده بهعنوان پمپهای آبیاری زمینهای کشاورزی، دستگاههای خنککننده، دستگاههای تهویهی مطبوع، دستگاههای شستشو، پمپهای تأمین آب و تصفیه آب اشاره کرد.
مواد سازندهی پمپ استنلس استیل
این پمپها معمولاً از چهار نوع فولاد ضدزنگ ساخته میشوند. از اصطلاح فولاد ضدزنگ، برای طیف وسیعی از آلیاژهای آهن استفاده میشود. درواقع هر آلیاژی که حداقل 10.5 درصد کروم داشته باشد را میتوان یک فولاد ضدزنگ در نظر گرفت. در اینجا فقط به فولادهای ضدزنگی که برای ساخت پمپ استنلس استیل به کار میروند، اشاره میکنیم. با توجه به ویژگیهای هریک از این فولادهای ضدزنگ، میتوانید با مقاومت انواع مختلف پمپهای استنلس استیل هم آشنا شوید.
- آستنیتی: این فلز، متداولترین نوع فولاد ضدزنگ است و پمپهای ضدزنگ، معمولاً از این نوع فلز ساخته میشوند. این فولادها در مقایسه با انواع دیگر، دارای سطح بالایی از کروم، مولبیدن و نیکل هستند. شهرت آستنیتی به دلیل استحکام و قابلیت انعطافپذیری بالای آن است.
- فریتیک: این نوع فولادهای ضدزنگ معمولاً دارای 10.5 تا 30 درصد کروم هستند. این فولاد بیش از 0.1 درصد کربن ندارد. اغلب از فریتیک برای ساخت پمپهای استنلس استیل که در برابر هوازدگی و ترکخوردگی هستند، استفاده میشود.
- دوبلکس: این فولاد از ترکیب دو فلز آستنیتی و فریتیک ساخته میشود. بنابراین قویتر از هردوی آنها است. مقاومت بالاتر دوبلکس، منجر به کاهش وزن قابلتوجه آن میشود. از این فولاد برای ساختن پمپهای ضدزنگی که برای دریانوردی به کار میروند، استفاده میشود.
- مارتنزیتی: این فولاد ازنظر ساختاری مشابه فریتیک است. اما سطح کربن در آن تا 1.2 درصد افزایش یافته است. فولاد مارتنزیتی، قادر است تا حد زیادی سخت شود.
مزایای استفاده از پمپ استنلس استیل
در زیر میتوانید تعدادی از مزایای استفاده از پمپهای ضدزنگ را مشاهده کنید:
- به دلیل اینکه در ساختار پمپهای استنلس استیل از فولاد ضدزنگ استفاده میشود، این پمپها در برابر خوردگی و حرارت مقاوم هستند و به مراقبت زیادی نیاز ندارند. به همین دلیل برای استفاده در زیر آب بسیار مناسب هستند.
- برای ساخت این پمپها، از فولادهای ضدزنگ مختلفی استفاده میشود. برای همین این دستگاههای ضدزنگ، کاربردهای گستردهای دارند.
- این پمپها استحکام و دوام بالایی دارند و در برابر ضربه، بسیار مقاوم هستند.
پمپهای استنلس استیل بهتر هستند یا پمپهای CL؟
پمپهای CL، همان پمپهای چدنی هستند که برای مصارف زیرآب کاربرد دارند. معمولاً این پمپها را به خاطر کاربردهایشان با پمپ استنلس استیل مقایسه میکنند. بااینحال، کاملاً مشخص است که پمپهای ضدزنگ، ویژگیهای بهتری نسبت به پمپهای چدنی دارند. ازجمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پمپهای ضدزنگ، وزن سبکتری نسبت به پمپهای چدنی دارند.
- فرآیند نصب پمپهای ضدزنگ سادهتر است و کاربران بهراحتی میتوانند این پمپها را راهاندازی کنند.
- پمپهای استنلس استیل در ولتاژ پایین هم درست مانند قبل کار میکنند و در هنگام نوسان، تخلیهی بهینه صورت میگیرد.
- فولاد ضدزنگی که برای ساخت پمپ ضدزنگ استفاده میشود، در برابر خوردگی مقاوم است. بنابراین، بهترین گزینه برای استفاده در آبشور دریا محسوب میشود.
- اغلب برای ساخت پمپهای استنلس استیل از فولاد AISI 302 استفاده میشود. این فولاد نسبت به سایر انواع فولاد ضدزنگ، بسیار ارزان است و ازنظر ایمنی و عملکرد نیز بسیار مطلوب به نظر میرسد.