کاربرد پمپ آب شور

پمپ‌های دوار برای بسیاری از کارخانه‌های صنعتی، به ویژه آن‌هایی که با سیالات ویسکوزیته بالا مانند روغن موتور کار می‌کنند، تجهیزات حیاتی هستند. درک نحوه عملکرد پمپ های دوار هنگام انتخاب نوع صحیح برای نیازهای کارخانه شما و اطمینان از عملکرد صحیح آن مهم است.

پمپ آب شور دریا یک پمپ همه کاره است که از مکانیزم داخلی برای فشار دادن سیال از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می کند. دو دسته اصلی پمپ های دوار وجود دارد: تک روتور و چند روتور. انواع مختلفی از پمپ های دوار وجود دارد که بر اساس عنصر پمپاژ داخلی آنها در این دو دسته اصلی دسته بندی می شوند. پمپ های روتاری را می توان با بسیاری از انواع سیالات از جمله سیالات با ویسکوزیته بالا استفاده کرد و آنها را از سایر پمپ ها متمایز می کند. این پمپ‌ها نسبتاً کوچک هستند و کارایی فوق‌العاده‌ای دارند و بدون توجه به فشار ورودی، جریان خروجی ثابتی را ارائه می‌دهند.

پمپ های آب شور دریا چگونه کار می کنند؟

پمپ های آب شور دریا از یک نقطه ورودی، عنصر پمپاژ (لوب، پیچ، چرخ دنده یا پره) و یک نقطه خروجی تشکیل شده اند. سیال از طریق نقطه ورودی وارد پمپ می شود. هنگامی که سیال وارد پمپ می شود، چرخش عنصر پمپاژ فشار ایجاد می کند که سپس سیال را با سرعت جریان ثابت از طریق نقطه خروجی فشار می دهد.

دیبا پارت یکی از تأمین کننده های ابزار دقیق و صنعتی است که در تهران می باشد و میتوانید در خرید خود بدون هیچ نگرانی خرید خود را انجام دهید زیرا تمامی محصولات خود را با ضمانت به فروش می رساند.

انواع پمپ های دوار

پمپ های دوار بر اساس عناصر پمپاژ داخلی خود دسته بندی می شوند و از آنجایی که نیازهای مختلف به بهترین وجه برای عناصر پمپاژ خاص مناسب است، انتخاب عنصر صحیح بسیار مهم است. برخی از انواع اصلی عبارتند از:

این پمپ ها از مکش برای کشیدن سیال به داخل پمپ روغن استفاده می کنند. هنگام چرخش روتور، پره ها به داخل و خارج می شوند و مایع را به دام می اندازند و آن را به نقطه خروجی می برند. انقباض فضا، مایع را از طریق نقطه خروجی از پمپ خارج می کند. پمپ‌های پره‌ای چرخشی با مایعات چسبناک سبک‌تر به خوبی کار می‌کنند و در سرویس روغن‌کاری و جداسازی مخزن استفاده می‌شوند.

پمپ دنده ای از دو چرخ دنده خار استفاده می کند که به هم متصل شده و در جهت مخالف می چرخند. همانطور که چرخ دنده ها می چرخند و برخی از دندانه ها از هم جدا می شوند، مکشی ایجاد می کنند که مایع را به داخل پمپ می کشد. مایع توسط دندانه‌های چرخ دنده حمل می‌شود و هنگامی که دندانه‌های چرخ‌دنده دوباره به هم متصل می‌شوند، از نقطه خروجی عبور می‌کنند.

انواع مختلفی از پمپ های اسکرو وجود دارند که با تعداد و گام پیچ ها مشخص می شوند. در حالی که برخی از مشخصات ممکن است بر اساس تعداد مارپیچ پمپ متفاوت باشد، پمپ های اسکرو مایع را از طریق چرخش مارپیچ ها حمل می کنند. با چرخش مارپیچ ها، مایع به داخل پمپ کشیده می شود و بین رزوه های مارپیچ حرکت می کند. سیال از وسط پمپ مارپیچ خارج می شود. پمپ های اسکرو اغلب در کشتی ها برای پمپاژ سوخت استفاده می شوند.

نکات عیب یابی

اگر در پمپ های آب شور دریا خود با مشکل مواجه شدید، این نکات را برای از سرگیری عملکرد عادی پمپ خود امتحان کنید.

پمپ کارکرد خود را از دست می دهد.

ابتدا مطمئن شوید که ذخایر مایع شما تمام نشده است. اگر منبع مایع شما هنوز پر است، نگاهی بیندازید تا مطمئن شوید پمپ شما نشتی هوا در لوله کشی ایجاد نکرده است و خط بای پس مایع ورودی شما را گرم نمی کند.

پمپ انرژی زیادی مصرف می کند.

اطمینان حاصل کنید که ویسکوزیته مایع شما بالاتر از حد انتظار شما نباشد. یک مایع با ویسکوزیته بالاتر می تواند قدرت بیشتری را برای عملکرد پمپ مصرف کند. همچنین، بررسی کنید که عنصر چرخان ناهمتراز نباشد.

پمپ خروجی پایینی دارد.

عناصر کاملاً کاربردی کلید عملکرد بهینه پمپ های آب شور دریا هستند. نگاهی بیندازید و مطمئن شوید که هیچ گرفتگی، خطوط باز یا قطعات فرسوده وجود ندارد. هر عنصر نشتی و آب بندی شل را تعویض کنید.

صدای پمپ بیشتر از حد معمول است.

هر پیچ و مهره شل را ببندید و مطمئن شوید که لوله کشی به درستی پشتیبانی می شود. همچنین، اطمینان حاصل کنید که پمپ و درایور به درستی در یک راستا قرار دارند، و اگر اینطور نیست، مطمئن شوید که آنها را دوباره تنظیم کنید تا از آسیب به عنصر پمپاژ جلوبه طور کلی بیش از 70 درصد کره زمین را آب گرفته است، اما مسئله ای که وجود دارد این است که این آب، شور است و نمی توان از آن در بسیاری از مصارف خانگی و صنعتی خود استفاده کرد. یکی از مهمترین مسائلی که باعث شده عملا استفاده از آب های شور سخت یا غیر ممکن باشد، همان خاصیت خورندگی نمک آن است. پمپ آب شور عاملی است که کمک می کند تا بتوان از این منابع عظیم و نسبتا دست نخورده استفاده کرد.

اهمیت پمپ آب شور دریایی

انسان های امروزی به خوبی متوجه شده اند که نمی توانند روی منابع زیرزمینی و منابع آب شیرین حساب ویژه و زیادی باز کنند. در واقع این منابع به تنهایی قادر نیستند حتی نیاز آشامیدن انسان ها و حیوانات را فراهم کنند، از این رو عملا انسان دو راه پیش رو دارد. یا باید به طور کامل دست از صنعت بکشد و یا این که منبعی جدید پیدا کند. تجربه و تاریخ به خوبی نشان داده است که انسان ها تحت هیچ شرایطی دست از صنعت بر نمی دارند. صنعت عاملی است که حتی باعث شده است انسان ها به جان یک دیگر بیفتند.

از اهمیت این نوع پمپ نمیتوان در صنعت غافل شد.

پس نمی توان انتظار داشت که کمبود منابع آب های شیرین باعث شود انسان ها دست از صنایع خودشان بکشند. از این رو به ناچار انسان باید راه دیگری پیدا کند. راهی که در نهایت به منابع عظیم و دست نخورده اما شور دریاها ختم می شود! پمپ آب شور شاید اختراع کوچک و یا حتی نه چندان مهم به نظر برسد، اما باور کنید همین پمپ ها توانستند انسان را از این بن بست مهم بیرون ببرند.

چالش‌ها در مورد پمپ آب دریا

همانطور که بیان شد مهمترین مسئله که در مورد پمپ آب شور و پمپ آب دریا وجود دارد، مسئله خورندگی نمک یا همان سدیم است. همانطور که می دانید نمک در دسته مواد اسیدی قرار دارد. با وجود این که این ماده یک اسید ضعیف محسوب می شود اما به هر حال خاصیت خورندگی دارد و در طی مدت زمان نه چندان طولانی قادر است فلز یا سایر مواد اولیه را نابود کند. در نتیجه ما نیاز به نوع خاصی از داریم.

هنگام خرید پمپ آب شور با رعایت چند نکته میتوانید بهترین انتخاب را داشت.

اما این موضوع تنها چالش الکتروپمپ شناور آب شور محسوب نمی شود. در کلام ساده تر آب دریا به جز خوردگی مشکلات دیگری نیز برای پمپ آب شور ایجاد می کند. مهمترین مسائل آب دریا به جز خورندگی عبارتند از:

  • وجود اجسام مختلف در دریا که بعضا اندازه قابل توجهی دارند و به راحتی باعث می شوند که موتور یا پروانه پمپ از کار بیفتد.
  • تلاطم های گاه و بی گاه دریا که بعضا بسیار شدید می شود. این تکان های شدید کافی است تا هر پمپی از کار بیفتد.
  • تغییر دمایی از دیگر چالش هایی است که در آب های آزاد وجود دارد. در واقع فاصله دمایی در مدت زمان کوتاه که در آب های آزاد و شور وجود دارد عملا می تواند به راحتی فولاد را هم اذیت کند!

بنابراین فارغ از خورندگی، فاکتورها و چالش های مختلفی در حوزه پمپ طبقاتی گرانفارس وجود دارد. اما با این حال همچنان خورندگی در اولویت قرار دارد. علت این موضوع این است که تمامی موارد را می توان به نحوی پوشش داد. در واقع با استفاده از قفس های مختلف می تواند اجسام خارجی را کنترل کند و با ایجاد پایه های محکم پمپ را در تلاطم ها ثابت نگه داشت. اما به واقع خورندگی عاملی نیست که بتوان به همین سادگی ها از کنار آن گذشت. از این رو طراحی انواع پمپ آب شور بیشتر بر اساس نوع خورندگی ها صورت گرفته است. در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت.

 

دکمه بازگشت به بالا