برترینهای کسب و کارعمومی

فونداسیون پیش ساخته دکل

یکی از انواع فونداسیون ها می باشد که جهت افزایش سرعت در فرآیند ساخت و ساز و کاهش زمان مصرفی استفاده می شود. این نوع فونداسیون کاملا سفارشی و به صورت ویژه طراحی و تولید می گردد. البته بایستی فونداسیون های از قبل ساخته شده تاییدیه های مورد نیاز را جهت کنترل کیفیت آن ها دریافت نمود. این نوع فونداسیون به صورت مجزا و قطعات جدا از هم تولید می شود.

سپس با انتقال قطعات به محل پروژه از طریق شمع تقویت شده و به هم متصل می گردند. بنابراین امروزه از فونداسیون های از قبل ساخته در شرایط ناپایدار و برخی مواقع که نیاز به نصب سریع تر، دقیق تر و راحت تر است، استفاده می شود. همچنین مکان هایی که به حفاری کم نیاز دارد بسیار کاربردی می باشد. بسته به شرایط اقلیمی و شرایط سازه، فونداسیون پیش ساخته انواع مختلفی داشته که هر کدام از آن ها برای مکانی خاص به کار برده می شوند. برخی مواقع دسترسی به بعضی از مصالح ساختمانی موجب می شود تا به نوعی فونداسیون خاص توجه گردد. البته برخی مواقع هم شرایط سازه نوع فونداسیون را تعیین می کند.

فونداسیون پیش ساخته سنگی

در مکان هایی که سنگ به آسانی قابل دسترس می باشد استفاده از فونداسیون پیش ساخته سنگی به دلیل هزینه پایین بهترین انتخاب محسوب می شود. البته در فونداسیون سنگی بایستی از سنگ های خاصی با شرایط مناسب مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال سنگ ها باید سالم و بدون پوسیدگی باشند تا مقاومت خود را در برابر وزن، ضربه و بلایای طبیعی بالا ببرند. همچنین سنگ های صیقلی به دلیل مدور بودن گزینه مناسبی برای پی ساختمان نمی باشند و حالت ناپایداری به آن می بخشند. سپس موجب خطر آفرینی در کل سازه می شوند. ملات بین این نوع فونداسیون از سیمان، ماسه یا آهک می باشد. حال سیمان و ماسه برای زمانی به کار می رود که فشار وارده بر فونداسیون زیاد باشد. ولی زمانی از آهک استفاده می شود که فشار وارده بر فونداسیون کم باشد.

فونداسیون پیش ساخته بتنی

فونداسیون پیش ساخته بتنی مستحکم ترین و مقاوم ترین نوع پی بوده که در بیشتر مواقع از این نوع استفاده می شود. پی بتنی به علت مقاومت بسیار زیاد در اکثر مواقع برای فونداسیون یک طبقه به ویژه در مناطق زلزله خیز کاربرد دارد. همچنین برای اجرای این نوع فونداسیون در کف آن بتن کم سیمان ریخته می شود تا سطح بتن اصلی و خاک را از هم جدا کند. سپس با همین روش بتن ریزی اصلی نیز تراز می گردد. قالب بندی با استفاده از تخته های مخصوص در مرحله دیگر صورت می گیرد. بنابراین بتن های لازم طبق محاسبات مهندسی و بار سازه در عرض مشخصی ریخته می شوند و با روش هایی همچون لرزاننده متراکم می گردند.

در بین فونداسیون پیش ساخته بتنی اکثرا قالب و میلگرد جاسازی می شود تا استحکام پی را افزایش دهد. سپس با قدرت بیشتری تنش های احتمالی را تحمل کند. البته زمان اجرای پی ساختمان بایستی شناژ نیز ساخته شود. این شناژها بسته به نوع سازه ممکن است با هم تفاوت هایی داشته باشند. یکی از ساده ترین و ابتدایی ترین فونداسیون ها برای سازه های کوچک در اندازه 2 الی 3 طبقه همان فونداسیون پیش ساخته شفته ای می باشد. این فونداسیون در ترکیب خود آجر و مخلوطی از خاک، گرد آهک، شن و آب دارد که در برخی مواقع جهت افزایش مقاومت سازه از خرده سنگ نیز استفاده می شود. این مخلوط در بخش پی سازه به اندازه 20 الی 30 سانتی متر ریخته و زمانی که به سطح مدنظر رسید باید هموار گردد.

سپس با گذشت چند روز و تبخیر آب، فونداسیون را متراکم می کنند و مجددا مخلوط را داخل آن می ریزند. بنابراین تا زمانی که فونداسیون یا پی پر شود بایستی این کار را ادامه داد. فونداسیون بتنی انتخاب مناسبی برای ویلاها در 1 الی 2 طبقه بوده و هزینه کم تری در مقایسه با فونداسیون بتنی دارد. زمانی که سازه مدنظر کوچک و فشاری کمی به آن وارد شود از فونداسیون پیش ساخته آجری استفاده می شود. ریشه این نوع فونداسیون همانند فونداسیون سنگی بایستی 15 الی 20 سانتی متر و عرض پی کنی 30 الی 40 سانتی متر باشد. همچنین ترکیبات اصلی فونداسیون آجری همان آجر و ملات بوده که آجر به شکل پلکانی روی یکدیگر قرار می گیرند. البته این نوع پی باید 60 درجه باشد.

دکل‌های صاعقه گیر یکی از اجزاء اساسی در سیستم‌های حفاظتی و ایمنی ساختمان‌ها و تجهیزات الکتریکی می‌باشند. این دکل‌ها به منظور جذب و افزایش امنیت در برابر ضربه‌های الکتریکی و صاعقه‌های آسمانی طراحی شده‌اند. در انتخاب و خرید دکل های صاعقه گیر ، مواردی همچون مقدار جریانی که دستگاه قابلیت جذب آن را دارد، نوع مصرف‌کننده (مثل ساختمان‌ها، تجهیزات صنعتی یا تأسیسات رزیدانسی) و استانداردهای ایمنی بسیار حیاتی هستند. همچنین، در نظر گرفتن محیط زیست اطراف نیز از اهمیت زیادی برخوردار است تا دکل صاعقه گیر با شرایط جوی مختلف، از جمله باران، برف و باد، سازگاری داشته باشد. این دکل‌ها از جنبه‌های فنی و فیزیکی متنوعی تولید می‌شوند تا بتوانند نیازهای گوناگون مصرف‌کنندگان را برآورده سازند و به ایمنی و امنیت افراد و تجهیزات الکتریکی کمک کنند.

این نوع فونداسیون از قبل ساخته بیشتر در سازه های آجری به کار می رود که امروزه کمترین کاربرد را دارد. همچنین در فونداسیون نواری باید عمق آن 50 سانتی متر و عرض آن مقداری بیشتر از دیوار اندازه گیری شود. لایه های فونداسیون نواری از قسمت بالا به پایین شامل دیوار چینی، ملات سیمانی، قیرگونی، مجددا ملات سیمانی، شناژ، تراز یا کرسی چینی و شفته ریزی می باشند. این نوع فونداسیون برای زمانی جوابگو می باشد که کارفرما بخواهد چند دیوار و ستون در امتداد یکدیگر و یک ردیف را روی پی قرار دهد. البته فونداسیون گسترده برای مناطق گرمسیری همچون جنوب کشور مناسب است. بنابراین با تولید این نوع فونداسیون و آبدهی آن به مدت 3 الی 4 ساعت باید جهت بتن ریزی اصلی زمان کاهش دما صبر کرد.

این نوع فونداسیون زمانی به کار می رود که فشار وارده به سازه روی زمین زیاده بوده و یا مقاومت زمین کم باشد. فونداسیون صفحه ای دارای میلگرد بوده و معمولا مقداری بزرگتر سایز سازه اندازه گیری می شود. البته از چنین کاری کاهش فشار وارده بر سطح از طرف سازه می باشد. فونداسیون شمعی پیش ساخته از جنس فولاد بتن مسلح، چوب و بتن تشکیل شده است. حال اگر خاک از مقاومت لازم جهت تحمل سازه برخوردار نباشد این نوع فونداسیون در خاک به صورت عمودی گذاشته می شود. بنابراین وزن و بار سازه را به خوبی کنترل می نماید. همچنین فونداسیون شمعی برای مکان های زلزله خیز و وزش باد زیاد مناسب می باشد.

لایه های فونداسیون پیش ساخته

لایه های انواع فونداسیون از قبل ساخته شده با هم متفاوت هستند و برای هر کدام نوعی مواد اولیه به کار برده می شوند. بنابراین جهت بیشترین بهره وری از این لایه ها باید از باکیفیت ترین مصالح را برای تولید آنها استفاده کرد. حال اولین لایه جهت ساخت یک فونداسیون عالی پیدا کردن زمین مناسب می باشد. در لایه دوم، بتن خاص یا بتن مگر به کار برده می شود. سپس در لایه سوم استفاده از بتن اصلی مرسوم است. در مرحله چهارم صفحه های از قبل ساخته در زیر ستون قرار می گیرند. سپس آرماتورها را درون فونداسیون گذاشته و نوبت به قراردهی بولت ها می رسد.

حال در مرحله نهایی باید رامکا را به کار برد. این نوع فونداسیون پیش ساخته برای راه اندازی روشنایی به ویژه در محوطه شهری کاربرد دارد. بنابراین پایه روشنایی بسته به نوع کاربرد در اندازه های متعددی تهیه و عرضه می گردد. در حالت کلی ابعاد استاندارد این پایه ها 3 الی 18 متر است که برای نصب آنها در خیابان ها به فونداسیون پایه روشنایی نیاز است. همچنین در ساختار فیزیکی این نوع فونداسیون از آرماتور و میلگرد استفاده شده که به دو بخش تثبیت کننده پی در زمین و نگهدارنده پایه چراغ تقسیم می گردند.

البته در فونداسیون پایه روشنایی راهی جهت عبور کابل های برق تعبیه شده است. این پایه ها از لحاظ هندسی به شکل مکعب مستطیل و مربع، ذوزنقه و پاشنه دار ساخته می شوند. فونداسیون پایه روشنایی بیشتر در خیابان ها، بزرگراه ها، جاده ای اصلی و فرعی، مناطق تفریحی، صنعتی، مسکونی، پارکینگ ها و مراکز خرید به کار می رود. البته این فونداسیون بایستی از استحکام بالایی برخوردار باشد تا قادر به حفظ ایستایی پایه روشنایی گردد. همچنین در ساخت فونداسیون پایه روشنایی از بتنی استفاده می شود که عیار آن 400 کیلوگرم در هر متر مکعب می باشد. ناگفته نماند که جنس و اندازه پایه های روشنایی با هم متفاوت بوده که در قیمت فونداسیون از قبل ساخته شده تاثیر می گذارد.

در مکان های مرتفع جهت پیشگیری از واژگونی دکل و استقامت بیشتر، استفاده از این نوع فونداسیون های از قبل ساخته مرسوم است. زیرا در قسمت های مرتفع امکان بتن ریزی وجود ندارد و یا به علت شرایط آب و هوایی بتن یخ می زند. در نتیجه وجود فونداسیون دکل به ویژه در دکل های تک پایه و دکل های منوپل جوابگو می باشد. این فونداسیون به شکل قیف معکوس بوده و وزن آن 2400 کیلوگرم در هر متر مکعب است. همچنین فونداسیون از قبل ساخته شده در طول های 2,3,4,4.5 متر طراحی و تولید می شود که باید زمان خرید به آن توجه کرد. این فونداسیون ها در طرح ها و لوگوهای خاص قابل تولید می باشند. درنتیجه مشتری می تواند با مراجعه به کارخانه، یکی از دفاتر مرکزی و یا به صورت آنلاین آنها را خریداری نماید.

فونداسیون پیش ساخته چراغ راهنمایی و رانندگی در واقع فونداسیون پایه چراغ راهنمایی و رانندگی همان پایه چراغ روشنایی بوده که در سایزهای 4 و 6 بولت ساخته می شود. همچنین طراحی و ساخت این فونداسیون به شکلی است که کل بار استاتیکی ساختار توسط آن بایستی تحمل گردد. در نتیجه به آسانی هر مدل پایه روشنایی از طریق مهره روی آن تعبیه خواهد شد. فونداسیون چراغ راهنمایی و رانندگی در شکل های متعدد به ویژه چند وضعی تولید می گردد.

قیمت فونداسیون پیش ساخته

قیمت فونداسیون پیش ساخته یکی از فاکتورهای اصلی در خرید فونداسیون پیش ساخته به حساب می آید که عوامل متعددی بر آن تاثیر می گذارد. یکی از این عوامل نوع مواد به کار رفته در فونداسیون می باشد که باید از مرغوب ترین بتن استفاده شود. زیرا مقاومت در سازه حرف اول را می زند که کارفرما را مجبور به خریداری محصول مرغوب می نماید. همچنین فونداسیون در انواع مختلفی قابل دسترس می باشد و نمی توان برای قیمت آن رقم دقیقی در نظر گرفت. ولی در حالت کلی قیمت هر نوع فونداسیون بسته ویژگی های منحصر به فرد آن مناسب خواهد بود. بنابراین از عوامل تاثیر گذار بر قیمت فونداسیون از قبل ساخته شده می توان به موارد زیر اشاره کرد. مقدار بتن مصرفی در قطع، مالیات بر ارزش افزوده، ضریب بالاسری، ضریب سختی کار، هزینه های متفرقه، دستمزد تولید، دیگ بخار، جرثقیل، قالب و شاسی، پلیت، نبشی، لوله، قلاب، اتصالات، میلگرد

خرید فونداسیون پیش ساخته

در پروسه خرید فونداسیون پیش ساخته بایستی عواملی همچون متراژ محوطه، محل اجرا و ارتفاع دیوار را مدنظر گرفت. سپس جهت تعیین متراژ تعیین شده برای خرید فونداسیون باید محیط فضا را محاسبه کرد. همچنین شکل قیفی معکوس در فونداسیون دکل دوربین مداربسته اسپید دام به علت افزایش کارایی و کاهش هزینه و وزن طرفداران زیادی در بین سایر فونداسیون ها را دارد. این فونداسیون ها بیشتر در ارتفاع های 1.5 الی 2.5 متری ساخته می شوند که بسته به کاربری محوطه خریداری می گردند.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا