قطار ملی مترو؛ جلوه داخلی سازی قطعات مترو است/ تأمین بخش بزرگی از قطعات مترو در کشور

مدیرعامل سابق متروی تهران با تاکید بر اینکه خوشبختانه تأمین بخش بزرگی از قطعات مترو در داخل مترو امکان پذیر است، گفت: جلوه داخلی سازی قطعات مترو؛ قطار ملی متروست.
علی امام در گفتوگو با مجله زنده خبری، در مورد فرآیند داخلی سازی در شرکت مترو و حرکت به سمت استفاده از تجهیزات ایرانی که در دوره مدیریتی وی آغاز شد، گفت: در سالهای گذشته با بررسیهای انجام شده متوجه شدیم که ظرفیت و توانمندی تولید قطعات و تجهیزات داخلی مترو وجود دارد که بر این اساس تولید آسانسورها، پله برقیها، جت فنهای مترو، ریل سوم تأمین کننده برق مترو و…. در داخل کشور قابل تأمین است.
وی با بیان اینکه برای توسعه استفاده از ظرفیتهای داخلی در تأمین تجهیزات مترو، کارگروهی را تشکیل دادیم که این کارگروه متشکل از همکاران فنی در بخش مترو، نمایندگان شرکتهای دانش بنیان، مشاوران و کارشناسان خبره این صنعت و … بود، اظهار کرد: ضمن بررسی قطعات و محصولات شرکتهای مستعد، درصورت تأیید قطعات این امکان را فراهم کردیم که از محصولات شرکتهای داخلی در مترو مورد استفاده قرار گیرد که پاسخ خوبی نیز از این اعتمادمان دریافت کردیم.
این کارشناس حوزه حمل و نقل با بیان اینکه تجربه موفق در این زمینه را در جلساتی که در اتحادیه قطارهای شهری کشورها برگزار میشد، منتقل می کردیم و معمولا آنها نیز به دلیل پیشتازی متروی تهران در امر متروسازی، از تجارت استفاده شده آن استقبال میکردند، افزود: این روند استفاده از تجهیزات داخلی سازی شده در سایر شهرهای دیگر نیز تسری یافت و خوشبختانه تأمین بخش بزرگی از قطعات مترو در داخل مترو امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه جلوه داخلی سازی قطعات مترو؛ قطار ملی متروست که فرآیند ساخت این قطار در تابستان سال ۹۸ بر اساس ماده ۵۴ قانون ۵ ساله ششم آغاز و در تابستان ۱۴۰۰ نیز از این قطار رونمایی شد، ادامه داد: بیش از یکسال است که این قطار در خط پرند در حال بهره برداری است و اولین تجربهای است که در کشور در این زمینه وجود دارد.
مدیرعامل اسبق شرکت متروی تهران با تأکید بر اینکه قطار ملی در ۱۸ ماه با عمق داخلی سازی که در آن زمان کمتر از ۳۰ درصد بود به ۸۵ ارتقاء یافت که تجربه ارزندهای بود و منجر به انعقاد قرارداد انبوه سازی ساخت ۱۱۳ واگن مبتنی بر تجربه واگن ملی در شهرداری تهران شد و در حال اجراست، گفت: مدتهاست که اعتماد به توان داخلی به یک ضرورت بدل شده است و وقتی که به صنایع توانمند داخلی اعتماد کردیم و نتیجه مثبت گرفته و بهره آن را نیز بردیم، این ضرورت وجود دارد که در جهت حمایت تولید داخل و صنعت داخلی؛ استفاده از ظرفیتهای داخلی ادامه داشته باشد و حتی اگر گشایشهای خارجی نیز فراهم شود نباید مسیر را برعکس کنیم.
به گفته وی، قطعاتی را که میتوانیم از داخل تأمین کنیم، اگر از خارج کشور خریداری کنیم این ظلم بزرگی در حق صنعتگران داخلی است که هم دانش فنی و هم توان لازم را دارند و در عمل هم موفق بودهاند.
انتهای پیام