وجود ۳۰۰ هزار نفر متقاضی کار در استان تهران
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران از وجود ۳۰۰ هزار نفر کارجو در سطح استان تهران خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۰۰ هزار فرصت شغلی وجود دارد که کارجویان از طریق آن میتوانند مشغول کار شوند.
به گزارش مجله زنده خبری، بی تردید داشتن شغل و کسب درآمد دغدغهای است که همه افراد به ویژه جوانان جویای کار در شرایطی که امکان استخدام دولتی وجود ندارد و بازار کار برخی رشتهها مناسب نیست و به افراد ماهر و توانمند بیش از پیش نیاز است، با آن رو به رو هستند.
از نگاه کارشناسان و فعالان حوزه کار، نخستین گام در ریشهکن کردن فقر و بیکاری، اشتغالزایی و انجام مشارکت و فعالیتهای جمعی است؛ بر همین اساس استفاده از ظرفیت بالقوه محلات، شهرداریها و سازمانهای مردم نهاد به عنوان پایگاههای مردمی اشتغال میتواند به حل معضل بیکاری، راهاندازی کسب و کارهای کوچک و خلق فرصتهای شغلی برای جوانان و افراد جویای کار کمک کند و موجب تقویت معیشت و اقتصاد خانوار شود.
در همین راستا، نخستین رویداد مردمی اشتغال در سطح استان تهران با دعوت از کارفرمایان، کارجویان و موسسات کاریابی داخلی طی روزهای اخیر برگزار شد تا کارفرمایان و جویندگان کار از این طریق ضمن شناسایی نیروی کار ماهر و مورد نیز از فرصتهای شغلی موجود در جهت اشتغالزایی بهرهمند شوند.
هدف ایجاد رویدادهای مردمی اشتغال برقراری ارتباط کارجویان با کارفرمایان و استفاده از شیوههای نوین جست وجوی شغل است.به اعتقاد کارشناسان تاسیس پایگاههای مردمی اشتغال موجب ارتقای دسترسی کارجویان و افراد ساکن در محلات به خدمات اشتغال و کارآفرینی میشود و به نهادینهسازی فرهنگ مشارکت مردمی در جهت توسعه اشتغال محلات کمک میکند.
محمد آذرپناه – مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به اهمیت نهادهای مردمی اشتغال در اشتغالپذیری افراد میگوید: لزوم تحول در نهادهای اشتغال و کاریابیها متناسب با بازار کار ضروری است. همه نهادها به ویژه کاریابیها باید شیوههای نوین جستوجو و دستیابی به شغل را مورد توجه قرار دهند.
استناد وی در نیاز کارفرمایان به نیروی کار ماهر، وجود شهرکهای صنعتی و بنگاههایی است که به شدت خواهان نیروی کار هستند ولی نیروی مناسب را پیدا نمیکنند.
به گفته آذرپناه هم اکنون بخش اعظمی از دانش آموختگان بیکار هستند و امکان یافتن شغل مناسب خود را ندارند، از این رو برای نزدیک کردن کارجو و کارفرما از طریق زمینه سازی برای بسترهای اشتغال و استفاده از ابزارهای مناسب باید اقدام کرد.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران معتقد است بازار کار کشور دچار تغییرات ماهوی شده و سهم عمدهای از بازار کار به سمت و سوی تحولات جدید رفته است، به نحوی که در حال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار نفر در سطح استان تهران جویای کار هستند ولی از سوی دیگر بیش از ۱۰۰ هزار فرصت شغلی بدون متقاضی وجود دارد که یکی از چالشها و تغییرات جدید حوزه بازار کار برای بنگاهها و مراکز اشتغال و کارآفرینی به شمار می رود.
در همین راستا هادی ابوی ـ فعال حوزه کار در گفتوگو با مجله زنده خبری، یکی از اهداف راهاندازی پایگاههای مردمی اشتغال را افزایش مشارکت کارآمد و موثر افراد و خانوادهها در بحث توسعه اشتغال محلات عنوان کرد و گفت: از طریق پایگاههای مردمی اشتغال امکان توانمندسازی خانوارها و افراد جویای کار فراهم میشود و درصورتی که این مراکز در قالب تعاونیهای محلات راهاندازی شوند، ضمن ساماندهی کارجویان در ایجاد فرصتهای شغلی پایدار موثر خواهد بود.
وی آموزش و ارائه مشاورههای شغلی به زنان و جوانان جویای کار را از مهمترین ویژگیهای مراکز کارآفرینی و پایگاههای مردمی اشتغال عنوان کرد و گفت: پیشنهاد میشود با همکاری سازمان آموزش فنی وحرفهای بستر ارائه آموزشهای رایگان برای اقشار ضعیف و خانوادههای محروم در محلات و شهرستانهای کم برخوردار فراهم شود.
به گفته ابوی ایجاد غرفههای فروش محصولات خانگی و تولیدات صنایع دستی با همکاری شهرداریها و استفاده از ظرفیت مساجد برای توانمندسازی اقشار محروم و جوانان جویای کار گام موثری در تحقق اهداف پایگاههای مردمی اشتغال است.
این فعال حوزه کار از مشاغل خانگی به عنوان یک شغل خودکفا نام برد و گفت: توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک به دلیل زودبازده بودن و عدم نیاز به سرمایه بالا میتواند یک راهکار موثر در کاهش بیکاری و دستیابی به درآمد پایدار باشد، از این رو پایگاههای مردمی اشتغال با ایجاد کسب و کارهای خانگی و کوچک در قالب تعاونی موجب ساماندهی امر اشتغال میشوند.
پیشتر، طه رمضانی – مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر ضرورت تقویت نهادهای مردمی اشتغال تاکید کرده و گفته بود: پایگاههای مردمی اشتغال آفرین میتوانند به عنوان پایگاههای اشتغال پایدار در قالب تعاونی عمل کنند و تعاونیهای خدماتی در امر اشتغال جدیدترین نوع تعاونی برای ایجاد کسب و کار هستند.
به گفته وی در حال حاضر بیش از ۶۵۰ رسته مشاغل خانگی در سامانه وزارت کار بارگذاری شده و هر خانه میتواند یک تولیدکننده در بخش مشاغل خانگی باشد.
به گزارش مجله زنده خبری، پایگاههای مردمی اشتغال، علاوه بر اعطای مجوز مشاغل خانگی دسترسی به دریافت تسهیلات اشتغالزا را تسهیل میکنند. ایجاد بانک اطلاعات کارجویان وشناسایی افراد بیکار، تشکیل پرونده برای افراد متقاضی کار و معرفی آنها به بانکهای عامل جهت دریافت وام اشتغال و برگزاری دورههای آموزش مهارتی و کارگاههای آموزش مهارت نرم با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای از جمله فعالیتهای پایگاههای مردمی اشتغال به شمار میرود.
انتهای پیام