ساخت دستگاهی برای حلالزدایی از مایعات در کشور
متخصصان یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید دستگاهی برای حلالزدایی از نمونهها به کمک گازهای بیاثر شدند.
به گزارش مجله زنده خبری، ایوب خوشناموند، مدیر بخش طراحی و تولید این شرکت دانشبنیان اظهار کرد: تجهیزاتی که ما تولید میکنیم، در زمینه آنالیز است که در حوزههای دارویی، پتروشیمی، نفت، گاز، غذایی، کشاورزی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع، این دستگاه در زمره سیستمهای آنالیز و آمادهسازی نمونه قرار میگیرد که در آزمایشگاههای تحقیقاتی و کنترل دارو به کار میرود.
به گفته وی، این دستگاه مخصوص دمیدن گازهای بیاثر به نمونه تحت دمای کنترل شده است که به نوعی برای آمادهسازی نمونه، از آن حلالزدایی میکند. ابتدا نمونه در قالب ویالهایی داخل فضاهای تعبیه شده در دستگاه قرار میگیرد. دستگاه از قسمت پایین شروع به گرم شدن میکند و دمای آن با ترمومتری که روی دستگاه تعبیه شده، قابل تنظیم است.
خوشناموند خاطرنشان کرد: بعد از گرم شدن بلوک از قسمت بالای دستگاه، یک ورودی گاز بیاثر مانند نیتروژن و هوا در نظر گرفته شده که وارد خروجی میشود. هر نوع گاز بیاثری که روی نمونه اثر نداشته باشد، میتواند در این دستگاه مورد استفاده قرار گیرد. سپس این گازهای بیاثر با نیدل یا سرسوزنهای استیل که با تمام حلالها قابل شستشو هستند، داخل نمونه دمیده شده و حلالزدایی صورت میگیرد و حلال یا خشک میشود یا به بیرون پرتاب میشود.
به گفته مدیر بخش طراحی این شرکت دانشبنیان، نمونههایی که در داخل دستگاه قرار میگیرد، بسته به حوزهای دارد که روی آن قرار است فعالیت انجام شود و نمونهها حلالزدایی شوند. برای مثال، اگر قرار باشد در نمونه زیستی خون در پزشکیقانونی جداسازی و مشخص کنند که فرد چه دارویی مصرف کرده است، میتوانند از این دستگاه استفاده کنند.
وی توضیح داد: برای جداسازی حلال از یک دارو، بعد از آمادهسازی نمونه، نمونه دارو را داخل محلولی آلی جدا کرده و سپس اقدام به جداسازی این حلال آلی از نمونه دارو میکنیم. بعد از قرارگیری ویال در دستگاه و دمیدن گاز بیاثر به داخل نمونه و تبخیر حلال، دارو داخل ویال باقی میماند.
خوشناموند تصریح کرد: تاکنون نیاز کشور از طریق واردات تامین میشد، اما با ساخت این دستگاه در کشور با هزینهای یک چهارم قیمت نمونههای خارجی، زمینه خوبی برای جایگزینی دستگاه داخلی فراهم شده است.
انتهای پیام