نقش پررنگ تعاملات بینالمللی در توسعه صنعت پتروشیمی
به گزارش مجله زنده خبری، محمد شریعتمداری در نخستین سفر خود به منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از شرکتهای پلیمر آریاساسول، پارس، مبین انرژی خلیج فارس و طرح پتروشیمی صدف خلیج فارس بازدید کرد.
ضرورت افزایش سرعت تکمیل زنجیره ارزش
وی در بازدید از شرکت پتروشیمی پارس ضمن تشکر از تلاشهای مدیرعامل و کارکنان شرکت پتروشیمی پارس گفت: رفع مشکلات تولید را بهصورت جدی از وزارت نفت پیگیری خواهم کرد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با تأکید بر رعایت حداکثری ایمنی و تلاش برای استمرار تولید در شرکتهای تولیدی بیان کرد: واحدهای پاییندستی با هدف تکمیل زنجیره ارزش باید با سرعت بسیار بالاتری به بهرهبرداری برسند.
شریعتمداری ادامه داد: ما با دستهای خالی توانستهایم مجموعههای بزرگ پتروشیمی را در ایران عزیز بسازیم که کار بسیار بزرگی بود و دیگر کشورها نیز نظیر عربستان همین روند ما را انجام دادهاند، اما با یک تفاوت مهم، آنها مسیر توسعه خود را با تکمیل زنجیره ارزش ادامه دادهاند، اما ما سرعت حرکت بسیار پایینتری داشتهایم.
وی با اشاره به نقش پررنگ تعاملات بینالمللی در توسعه صنعت پتروشیمی اظهار کرد: کسانی که به فکر پیشرفت و توسعه ایران هستند، مهمترین خدمتگزاران تاریخ خواهند شد و کسانی که بهدنبال حذف روحیه توسعه در این مرز و بوم هستند، خائنان بزرگ به ایران هستند.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه یکی از مهمترین اولویتهای ما باید تأمین منابع مالی و خلق سرمایه برای توسعه پایدار باشد، گفت: ما میتوانیم با افزایش فعالیتهای بینالمللی منابع مالی مناسبی تأمین کنیم. با گردش سرمایه هلدینگ خلیج فارس میتوانیم ابزارهای مالی متعدد و نوینی خلق کنیم و این ضرورتی انکارناپذیر است، هرچند در این مسیر گامهایی برداشته شده است، اما کافی نیست.
شریعتمداری یکی دیگر از مشکلات تولید را تأمین خوراک پتروشیمیها و رفع تضاد بین مصرف شرکتهای تولیدی و مصرف مردم دانست و افزود: اهمیت رفع مشکل تأمین خوراک زمانی مشاهده میشود که تولیدات بیشتر شرکتها بهدلیل اتصال زنجیروار به یکدیگر، متأثر خواهد بود.
وی یادآور شد: ما مذاکرات مطلوبی با وزارت نفت داشتهایم و امیدواریم با تلاشهای شما صنعتگران متخصص و متعهد در این دوره همکاری مشترکمان، به نتایج مطلوب و دلخواهی که به پیشرفت ایران عزیزمان منجر شود، برسیم.
سیاوش میرحاجی، مدیرعامل پتروشیمی پارس نیز با بیان برخی مشکلات تولید گفت: تابستان پارسال به همت کارکنان متخصص و خستگیناپذیر این شرکت، در یکی از بزرگترین اورهالهای این شرکت توانستیم عملیات تعویض کلدباکسهایی را که از سال ۱۳۸۱ در واحد استحصال اتان به دلایل مختلفی معیوب شده بود، بهصورت مطلوب به سرانجام برسانیم.
سهم هلدینگ در آلایندگی بوشهر را باید به صفر برسانیم
شریعتمداری در بازدید از طرح پتروشیمی صدف خلیجفارس، بر لزوم رفع هرچه سریعتر موانع پیش روی راهاندازی این طرح تأکید و اظهار کرد: هر کمکی که از ستاد هلدینگ خلیجفارس برای تسریع در راهاندازی این پروژه بخواهید، در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به ضرورت تدوین یک برنامه جامع برای راهاندازی طرح پتروشیمی صدف گفت: این برنامه باید پس از تأیید هلدینگ، در زمان مقرر به اجرا درآید تا در اواخر بهار ۱۴۰۴ راهاندازی مجتمع آغاز شود.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس بر اهمیت توجه به سیستمهای ایمنی و کنترل اضطراری در این پروژه تأکید کرد و ادامه داد: برای راهاندازی این محصول راهبردی و خاص باید تمام جوانب ایمنی در نظر گرفته شود.
شریعتمداری با تأکید بر ضرورت پیشتاز بودن پتروشیمی صدف خلیج فارس در مسائل محیط زیستی تصریح کرد: هدفگذاری کردهایم که سهم هلدینگ خلیجفارس را در آلایندگی استان بوشهر به صفر برسانیم و اثرات منفی آن بر زندگی مردم را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: اولویت ما در هلدینگ خلیج فارس تولید نیست، بلکه اولویت اول جان مردم است و امیدواریم با بهرهگیری از فناوری فلر زمینی صدف و موارد مشابه در سایر شرکتها، بتوانیم به این هدف دست یابیم.
رشید قانعی، مدیرعامل پترول نیز در این نشست با اشاره به ارزش بالای محصولات پتروشیمی صدف خلیج فارس بیان کرد: محصولات تولیدی این مجتمع از نظر قیمت بالاترین ارزش را در میان تولیدات هلدینگ خلیج فارس خواهد داشت و بهرهبرداری از این مجتمع سبب افزایش میانگین ارزش سبد محصولات هلدینگ خواهد شد.
وی به لایسنس اروپایی این پروژه اشاره کرد و افزود: این محصول نه تنها از ارزش بالایی برخوردار است، بلکه امکان صادرات آن به تمام کشورهای جهان وجود دارد.
علی صفوی، مدیرعامل پتروشیمی صدف خلیج فارس، نیز گزارشهایی از پیشرفت پروژه و چالشهای مالی اخیر ارائه داد و از امکان آغاز راهاندازی پتروشیمی صدف خلیج فارس در بهار سال آینده خبر داد.
ضرورت استفاده از فناوریهای نوین برای تولید انرژی
شریعتمداری همچنین در بازدید از شرکت مبین انرژی خلیج فارس با اشاره به موقعیت راهبردی این شرکت در منطقه تصریح کرد: این شرکت نقشی حیاتی در تأمین یوتیلیتی صنایع پتروشیمی منطقه و در نتیجه تولید محصولات ایفا میکند.
وی بر ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نوین در تولید انرژی از سوی مبین انرژی تأکید کرد و گفت: استفاده از فناوریهای نوین، تمرکز بر تحقیق و توسعه و استفاده از تجارب موفق جهانی برای افزایش بهرهوری و تولید، کاهش هزینهها و مدیریت منابع در شرایطی که چالش ناترازی انرژی جدی است، یک ضرورت است و نباید از آن غافل شد.
مبین انرژی خلیج فارس به عنوان بزرگترین تأمینکننده یوتیلیتی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، نقش مهمی در پشتیبانی از صنایع پتروشیمی منطقه ایفا میکند.
پایان پیام/