“افزایش ظرفیت “کیفی استاندارد” یا افزایش “اسمی و کاغذی” مسئله این است؟

"افزایش ظرفیت "کیفی استاندارد" یا افزایش "اسمی و کاغذی" مسئله این است؟

مجله زنده خبری/ سمنان رئیس کل نظام پزشکی کشور با اشاره به رشد پزشکی در کشورمان در دوران انقلاب شکوهمند اسلامی گفت: از زمانی که 5 هزار پزشک خارجی در ایران داشتیم به جایی رسیده ایم که امروز سالانه 4 هزار بیمار برای درمان به ایران می آیند. یا بیش از 6000 دانشجوی پزشکی خارجی در کشور وجود دارد.

دکتر محمد رئیس زاده در سفر به شاهرود در تالار پورسینای دانشگاه علوم پزشکی شاهرود اظهار داشت: برخی می خواهند مردم و جامعه پزشکی را در مقابل هم قرار دهند.

وی با بیان اینکه اهمیت کیفیت آموزش در رشته های پزشکی به اندازه جان انسان ها است، تصریح کرد: افزایش بی کیفیتی نیروهای متخصص بزرگترین ظلم به سلامت مردم است و هرکس مرتکب این ظلم شود ضامن روز قیامت است.

وی با انتقاد از تصمیم افزایش ظرفیت پذیرش رشته های پزشکی افزود: دوقطبی فعلی بین افزایش یا عدم افزایش ظرفیت پزشکی نیست، بلکه دوقطبی افزایش ظرفیت کیفی مطابق با استانداردهای جهانی و افزایش ظرفیت اسمی و کاغذی است.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت و جامعه پزشکی هیچگاه مخالف افزایش ظرفیت با توجه به نرخ رشد و پیری جمعیت نیستند، خاطرنشان کرد: باید ظرفیت ها تا حد امکان مطابق با استانداردهای اعتباربخشی آموزشی بین المللی و ملی افزایش یابد.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور افزود: نباید در هر شهر و روستایی یک دانشکده افتتاح کنیم و بدون اینکه حتی یک استاد یا بیمار را ندیده باشیم در آنجا دانشجو تربیت کنیم و فردا به آنها گواهی بدهیم. آیا من اینگونه پرورش می دهم؟

دکتر رائی زاده با بیان اینکه نوع سیاست حاکمیتی رفتار جامعه پزشکی را تنظیم می کند، تاکید کرد: اینکه من از رکود 40 ساله در حوزه پزشکی صحبت کردم ربطی به عمر یک ساله دولت سیزدهم ندارد. اما این روندی است که از قبل شروع شده است و ما اکنون اثرات آن را می بینیم.

وی ادامه داد: وزیر بهداشت تنها وزیری است که چندین سال معاون آموزشی بوده و با عمیق شدن این موضوع به فکر چاره است.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور تصریح کرد: هشدار من این است که کشور به اندازه کافی پزشک عمومی جوان نخبه دارد، اما وارد رشته های تخصصی نمی شوند. تعداد قابل توجهی از نیروهای متخصص وجود دارد، اما آنها وارد حوزه های فوق تخصصی نمی شوند.

دکتر رای زاده تصریح کرد: ما فقط هشدار می دهیم، اما خودتان تشخیص دهید و راه حل را بیابید، زیرا اگر حرفی بزنیم متهم به تعارض منافع می شویم.

وی ادامه داد: شما شاه بیت غزال با عنوان افزایش ظرفیت در ذهنتان هستید و فکر می کنید تمام مواردی که می گویم با این کار حل می شود در حالی که اگر ظرفیت را 100 برابر کنید باز هم پزشکان به سراغشان نمی روند. متخصصان جراحی قلب یا اطفال را بخوانید

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه جامعه پزشکی و مردم در کنار هم هستند، گفت: عده ای مردم و جامعه پزشکی را در مقابل هم قرار می دهند و به نظر می رسد هر مشکلی که برای مردم ایجاد می شود تقصیر مردم است. پزشکان

دکتر رئیس زاده افزود: پیامدهای این کار احساس نارضایتی، ناامیدی و سیل مهاجرت جامعه پزشکی و مشکلی است که پزشکان دیگر داوطلب عمل های سخت نمی شوند.

وی نظام سلامت را یکی از بازوهای قدرتمند جمهوری اسلامی می داند و تصریح می کند: این بازوی قدرتمند دشمنان خود را دارد، بنابراین هجمه های گاه و بی گاه از جریان های مختلف علیه جامعه پزشکی، کار صاحبان این مولفه قدرت است. کشور مخالف است.

رئیس سازمان نظام پزشکی کشور خاطرنشان کرد: عده ای دانسته و ندانسته در بوق دشمنی جامعه پزشکی می دمند و جای بسی تاسف است که برخی از مسئولان در دام این جریان نادرست بیفتند.

رئیس زاده با اشاره به خودکفایی کشور از نظر کیفیت آموزش و درمان تصریح کرد: اکنون نه تنها نیازی به پزشک خارجی و اعزام بیمار به خارج نداریم، بلکه 6 هزار و 500 دانشجوی پزشکی اروپایی، آمریکایی، آفریقایی و آسیایی نیز به حساب آنها می آیند. . در دانشگاه های علوم پزشکی ایران تحصیل می کنند.

وی افزود: این ظرفیت کمی نیست چرا که پنج هزار پزشک خارجی داشته ایم تا به جایی برسیم که سالانه چهار هزار بیمار خارجی در اینجا درمان می شوند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا