استریم اسپاتیفای چیست؟ آموزش stream در spotıfy
سرویس استریم موسیقی اسپاتیفای زمانی به شمارش در خواهد آمد که موسیقی شما بیش از 30 ثانیه پلی شود. و اگر موسیقی شما به صورت آفلاین استریم شود در اولین فرصتی که کاربر مورد نظر آنلاین شود شمارش خواهد شد.
استریم آهنگ چیست؟
به پخش فایل های صوتی و آهنگ بدون نیاز به دانلود فایل، استریم آهنگ یا صوت گفته می شود. اپلیکیشن Spotify به عنوان محبوب ترین پلتفرم استریم آهنگ در جهان شناخته شده که پلتفرم هایی مانند Sound Cloud با آن به رقابت پرداخته اند.
در این پلتفرم ها کاربران می توانند به صورت آنلاین و بدون نیاز به دانلود فایل موزیک ها، به چند هزار موسیقی دسترسی لحظه ای داشته باشند. با جستجوی نام آهنگ مدنظر یا استفاده از پیشنهادات پلتفرم و تنها با کلیک روی آن به سرعت پخش موزیک شروع می شود.
در این حالت کاربر مجبور نیست منتظر بماند تا فایل کامل آهنگ دانلود و سپس پخش آن آغاز شود بلکه بلافاصله استریم صوت آغاز شده و دریافت داده های مربوط به قسمت های بعدی آهنگ در پشت زمینه و بدون آنکه کاربر متوجه فرایند شود تا پایان آن ادامه می یابد.
انواع و اقسام استریم کردن
عموما استریم کردن محتوا رو میشه به دو دسته تقسیم کرد:
ارائه ی محتوا به صورت دائمی یا مقطعی
تو این حالت محتوا داخل یه سرور شخصی یا عمومی قرار می گیره تا سایر افراد هم بهش دسترسی داشته باشن. مثل وقتی که یه فیلمی داخل یوتیوب و آپارات قرار میگیره یا وقتی که فایل های صوتی و آهنگ ها داخل سرویس های پخش کننده موزیک مثل اسپاتیفای (Spotify) و … قرار میگیرن.
پخش زنده یا لایو استریم (Live Stream)
تو این حالت محتوا به صورت آنلاین و زنده در اخیتار افراد قرار میگیره. مثل کلاس های مختلف آموزشی، مصاحبه ها و جلاسات کاری، پخش شبکه های ورزشی، اشتراک گذاری بازی های ویدیویی و … که به صورت آنلاین و زنده پخش میشن. لایو استریم نسبت به حالت اول استفاده و کاربرد کمتری داره ولی خب به سرعت درحال فراگیر شدنه! توی این حالت فرد محتوا رو به صورت آنلاین و زنده به صورت لحظه ای در بستر اینترنت و در اختیار کاربران قرار میده. این کار به صورت محدود و نامحدود میتونه انجام بشه. به صورت محدود یعنی فرد می تونه مشخص کنه چه شخص یا اشخاصی به اون محتوا دسترسی داشته باشن. به صورت نامحدود هم یعنی فرد محتوا رو در اختیار عموم قرار میده. ارائه ی محتوا به صورت زنده و لایو استریم از طریق نرم افزارهای مختلفی انجام میشه که اون نرم افزارها نیز عموما به دو دسته تقسیم میشن
آموزش استریم در اسپاتیفای
اسپاتیفای محبوبترین پلتفورم موسیقی در جهانه که به شما این امکان رو میده تا مجموعه ای کامل از میلیون ها ترک و پلی لیست داشته باشین
اسپاتیفای یکی از مهمترین پلتفورم ها برای چارتینگ بیلبورده و استریم از آن هم چه بسا مهمتر
شما میتونید هم از اکانت رایگان که ۳۰ روزه هست ( پس از تشکیل اکانت ) برای استریم استفاده کنید و هم اکانت Premium شده
اما طبق آخرین آپدیت قوانین چارتینگ بیلبورد ، میزان استریم اکانت های رایگان خیلی کمتر از اکانت Premium تاثیر داره پس بهتره حتما اکانت ماهانه خریداری کنید و حتما پس از شارژ کشور پیشفرض اکانتتون رو روی آمریکا بزارید
- برای شروع ابتدا اپلیکیشن اسپاتیفای رو دانلود و نصب کنید
- ابتدا با ایمیلی که بهش دسترسی دارین اکانتتون رو تشکیل بدین
- در قسمت Search اسم خواننده رو سرچ کنید و اکانتشون رو فالو کنید
- یک پلی لیست از آهنگ های گروه یا خواننده مورد علاقه تون تشکیل بدین و آهنگ ها رو پلی کنید ، پس از گذشت ۳۰ ثانیه از آهنگ استریم اون حساب میشه و میتونید ترک بعدی رو پلی کنید ولی هر چند بار آهنگ رو تا آخر گوش کنید
- میتونید هدفون گوشیتون رو وصل کنید و هنگامکار بزارید تا آهنگ ها استریم بشن ولی توجه کنید نباید صدای آهنگ رو ببندین
تفاوت شنونده های ماهانه و سرویس استریم اسپاتیفای چیست؟
- آمار استریم Spotify یعنی چند بار موسیقی شما پلی شده است؟ در حالی که آمار شنوندگان Spotify تعداد افراد مختلفی را نشان می دهد. که موسیقی شما را پلی کرده اند.
- آمار استریم Spotify باعث افزایش آمار و حق انتشار برای شما می شود در حالی که میزان شنوندگان Spotify به اندازه گیری محبوبیت هنرمند کمک می کند.
- اگر آمار شنوندگان ماهانه ثابت بمانند اما استریم Spotify افزایش یابد. بدان معناست که یک گروه از افراد موسیقی شما را بارها و بارها پلی کرده اند.
- تعداد استریم Spotify همیشه به صورت تجمعی شمرده می شود. در حالی که میزان شنوندگان ماهانه Spotify نوسان می کند.
- افزایش مداوم استریم و شنوندگان ماهانه Spotify به این معنی است. که مخاطبان شما در حال افزایش هستند و به موسیقی شما گوش می دهند.
نرم افزارهای عمومی برای استریمینگ
این نرم افزارها برای اینکه بتونن فرآیند استریم کردن رو انجام بدن، دارای سرورها و زیرساخت های خیلی قوی هستن که به چندتا از معروف هاشون از جمله توئیچ (Twitch)، فیسبوک لایو (Facebook Live)، یوتیوب لایو (YouTube Live)، اینستاگرام لایو (Instagram Live)، آپارات لایو و همچنین نرم افزارهای ایرانی لنز و آنتن میشه اشاره کرد.
نرم افزارهای حرفه ای و تخصصی برای streeming
این نرم افزارها که یکی از معروف ترین اونا ادوبی کانکت (Adobe Connect) اسمش هست برای ارائه کلاس های آموزشی مختلف، جلسات و کنفرانس ها استفاده میشه. البته این نرم افزارهای حرفه ای و تخصصی اغلب رایگان نیستن و برای افراد خونگی و معمولی چندان هم مقرون به صرفه نیستن.
چند نکته ای که باید بهشون توجه کنید
با اکانت پرمیوم شما امکان Skip کردن آهنگ ها رو دارین موضوعی که بالاتر بهش اشاره کردم اما در اکانت رایگان مخصوصا در اپلیکشن های گوشی پلی لیست شما فقط در حالت Shuffle قرار داره پس بهتره از ورژن دسکتاپ استفاده کنید
استریم با اکانت پرمیوم تا ۷۰~۸۰ درصد بیشتر از اکانت رایگان برای چارتینگ حساب میشه
در حساب پرمیوم شده شما میتونید در حالت آفلاین هم آهنگ ها رو استریم کنید اما با اکانت رایگان استریم شما فقط هنگام اتصال به اینترنت حساب میشه