دختر تالشی قربانی خانواده پدرسالار

مجله زنده خبری / فارس اگرچه بسیاری از افراد سعی می کنند قتل های جامعه شناختی و مذهبی را به پیوند بین قتل های ناموسی و دین پیوند دهند ، اما اکثر کارشناسان معتقدند که وقوع چنین قتل هایی ریشه در مشکلات دارد نه دین و اعتقادات مذهبی. قوانین فرهنگی ، قومی و نانوشته از خانواده ها و جوامع مردسالار گرفته می شود.
این استاد و مدیر مرکز مطالعات زنان در دانشگاه شیراز در گفت و گو با مجله زنده خبری ، اظهار داشت: عوامل زیادی در عوامل قتل ناموسی تأثیرگذار است ، اما مهمترین عامل چالش هایی است که خانواده ها در کار با دختران دارند. و پسران این مشکلی است که خانواده های ایرانی هنوز راهی منطقی برای مقابله با آن ندارند.
دکتر حلیمه عنایت گفت: ما در روابط اجتماعی و مسائل فرهنگی و شرایطی اختلافاتی را می بینیم ، اما بیشتر خانواده ها این موضوع را نپذیرفته اند و نظرات آنها متفاوت است. “ما امروز از نظر شرایط فرهنگی و اجتماعی در خانواده تغییرات زیادی داریم.”
این استاد دانشگاه شیراز تأکید کرد: ظاهر یا بیان تغییرات در روابط دختران و پسران به معنای پذیرش 100٪ نیست و گفت: این تغییرات باید برداشته شود.
عنایت با اشاره به تغییر موقعیت خانواده با گذشت زمان گفت: تغییر وضعیت خانواده یک واقعیت است و خانواده مانند گذشته گذشته یک مقام رسمی برای نسل جدید نیست.
رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه شیراز ، رشد فردگرایی در خانواده ها و تغییر رنگ ارزش های جمعی چالش هایی را ایجاد کرده است که اگر به طور علمی مورد بررسی قرار نگیرند ، شکاف نسل را عمیق تر کرده و به یک شکاف نسل تبدیل می شود.
عنایت با اشاره به اینکه پدرسالاری هنوز هم در اکثر خانواده های ایرانی حاکم است ، افزود: پدرسالاری با ساختار سفت و سخت خود ، هنوز هم در بسیاری از خانواده های ایرانی وجود دارد و تغییراتی که رخ داده با چنین ساختاری ناسازگار است.
وی گفت: “ما همیشه شعار خواندیم كه خانه و خانواده باید محلی امن باشند ، امنیت اعضای خود را تأمین كنند ، خانواده باید تمام نیازهای عاطفی ، روحی و روانی اعضای خود را برآورده سازند. اما در خانواده کسی مانند رومینا برعکس است.
عنایت با تحلیل رفتار اینگونه خانواده ها ، خشونت را جزئی از رفتار آنها توصیف می کند و تأکید می کند که این نوع رفتار واقعیت یک خانواده پدرسالار تلقی می شود و شرایط نابرابری را ایجاد می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز با اشاره به لزوم بررسی جنبه های مختلف پرونده قتل رومینا گفت: “ما در این خانواده می بینیم که قبلاً خشونت رخ داده است. وقتی به مادر خانواده گفته می شود دختر خود را به خودکشی بیاموزد ، این سؤال پیش می آید که جایگاه مادر در خانواده کجاست و چه نقشی دارد؟ در طول این حادثه ، ما فقط پدر را به عنوان قدرت خانواده می بینیم.
وی در ادامه درباره نقش سازمان ها در چنین رویدادهایی گفت: “همه سازمان ها جایگاه خود را دارند ، اما ما باید بررسی کنیم که چه آموزش هایی را باید در چنین شرایطی به فرزندانمان ارائه دهیم؟” آیا او به هیچ وجه در مورد حقوق و مسئولیت های خانواده به فرزندان آموخت؟ ؟ قدم بعدی در پاسخ به قتل های قانونی و ناموسی ، مانند دستگاه قضایی یا نیروی انتظامی ، که نقش مهمی در جلوگیری از بروز چنین حوادثی دارند ، چیست؟
رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه دانشگاه شیراز با تأکید بر اهمیت حمایت سازمانی اظهار داشت: “طبق اخبار منتشر شده ، رومینا و همراه وی دستگیر شدند. اکنون باید ببینیم که سازمانهای ذیربط چگونه واکنش نشان دادند.” اینکه دختری که از وضعیت بد فرار می کند و جنایات وی از نظر پدر و خانواده بسیار جدی است ، دوباره به پدرش تحویل داده می شود؟ آیا نظر پدر در مورد این موضوع تغییر کرده است یا رابطه دختر با پدر تغییر کرده است؟
وی معتقد است وظیفه دستگاههای درگیر در چنین مواردی استفاده از دستیاران ، مشاوران و متخصصان و نظارت بر مشکلات تحت نظارت خانواده است تا از بروز چنین رفتارهای آسیب شناختی توسط پدر جلوگیری شود. پدر یا سایر اعضای خانواده ممکن است نیاز به معالجه داشته باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز تأکید کرد: بلایای اجتماعی و خانه های امن کجا هستند؟ اماکنی که افرادی مانند رومینا در موقعیت های حساس پناه می گیرند و با کمک یک دستیار و مشاور مشکلات خود را برطرف می کنند یا آسیب ها را کاهش می دهند. چرا هنوز در گذشته شکاف هایی وجود دارد و بعد از چند ماه مرور رسانه ، چنین مشکلاتی کاملاً فراموش می شود؟
با توجه به لزوم معرفی بهتر و بهتر موارد اضطراری اجتماعی و اطلاع رسانی در مورد خانه های امن در مناطق مختلف کشور ، مکان هایی که دارای پرسنل تخصصی هستند و دختران یا حتی پسران را با مشکلات مشابه پوشش می دهند ، برای پوشش و پشتیبانی رومینا
ابعاد قانونی قتل رومینا
یک حقوقدان و مدرس دانشگاه شیراز در مورد جنبه های قانونی پرونده قتل رومینا به مجله زنده خبری گفت: “قتل پیش از موعد دارای دو جنبه است ، جنبه خصوصی ، که حق وارث قربانی است و به آنها حق می دهد در مقابل قاتل قصاص کنند. از جامعه. “و به احساسات عمومی آسیب می رساند. بنابراین ، جامعه حق دارد برای کسی که مرتکب قتل پیش بینی شده شده باشد مجازات کند.
دکتر پورویس عامیری گفت: “در مورد قتل از پیش تعیین شده ، حق قصاص برای والدین متوفی محفوظ است ، یعنی وارث مقتول از جمله والدین ، فرزندان. اگر او یکی از این افراد را نداشته باشد ، طبقات بعدی ورثه ، البته این کار را نمی کنند. حق قصاص علیه زوج. ”
وی گفت: این قانون همچنین هنگام قصاص ، مجازات شدید دارد.
امیری گفت: جنبه عمومی قتل پیش بینی شده جامعه را ملزم به پاسخگویی می کند و دادستان ، دادستان ، نسبت به این موضوع اقدام کرده و خواستار مجازات است.
وی اظهار داشت: ماده 612 قانون مجازات و مجازات های پیشگیرانه مصوب سال 1996 ، مقرر می كند كه اگر كسی مرتكب قتل عمد شود و به هر دلیلی مانند روابط پدر و پسر قصاص نشود به دلیل احساسات عمومی و مخالفت با هنجار جامعه. مجازات باید به قاتل محکوم شود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مجازات مربوط به جنبه عمومی این جرم است و گفت: قانونگذار می تواند حکم سه تا 10 سال زندان را برای جنبه عمومی جرم تعیین کند.
عامری خواستار حکم تصمیم قاضی شد و گفت: “در مواردی مانند قتل رومینا که احساسات جامعه به شدت صدمه دیده است ، مجازات شدید پیش بینی می شود.”
این استاد دانشگاه اظهار داشت: اوضاع قاتل و حوادث منتهی به این قتل از دید عموم پنهان در نظر گرفته شده است. وی گفت: “این حدود ، هنگامی كه در دادگاه ارائه می شود ، می تواند حكم قاتل را كاهش دهد.” اما حداکثر مجازات 10 سال زندان است.
عضو دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز گفت: “ممکن است زنان و دختران احساس کنند که حقوق آنها به طرق مختلف نقض می شود. این موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.” لازم به ذکر است که در مورد عدم قصاص پدر در قتل کودک هیچ تفاوتی بین دختر و پسر وجود ندارد ، اگرچه هنوز مشخص نیست که اگر یک جنایت مشابه با رومینا مرتکب شده بود ، یک پسر نیز سرنوشت مشابهی خواهد داشت یا خیر.
امیری با بیان اینکه چنین موضوعی هیچ ارتباطی با اسلام ندارد ، گفت: موضوعات قومی و فرهنگ قومی در این مسئله بسیار دخیل هستند ، افزود: قتل های ناموسی در برخی از مناطق ایران زیاد است و نه در برخی دیگر ، در حالی که هر دو نکته. ساکنان آن مسلمان هستند. بنابراین ، چنین موضوعاتی فرهنگی تر هستند و هیچ ارتباطی با قوانین اسلامی ندارند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در امور حقوقی کشورمان ، جامعه بین الملل متهم به قصاص به جرم قتل است. منتقدین می گویند حبس ابد یا حبس طولانی مدت می تواند جایگزین شود ؛ اما در مورد رومینا ، برعکس واقعیت دارد و آنها اغلب خواستار مجازات قصاص هستند. اگر در کشوری غیر از ایران حتی در شرایط غم انگیزتر چنین قتل هایی صورت می گرفت ، آیا مجازات اعدام شامل قتل یک قاتل هم می شد؟
به گزارش مجله زنده خبری ، قتل رومینا ، نوجوان اهل تالشی ، توسط پدرش و برای فرار از خانه ، یکی از موضوعات داغ در رسانه است که افراد مختلف درباره آن اظهار نظر می کنند؛ با این حال ، به گفته بسیاری از کارشناسان ، این حادثه پس از مدتی فراموش می شود و دلایل و راهکارهای پیشگیری تا زمانی که حادثه دیگری رخ دهد بایگانی می شوند.
انتهای پیام
[۰۰:۴۴, ۰۲/۰۶/۲۰۲۰] قنبری: