برترینهای کسب و کارعمومی

سه محل مهم و اساسی برای قرار گرفتن جادکمه

آموزش رایگان اصول جادکمه زدن همراه فیلم

دکمه ها مهمترین بخش یک لباس و کاربردی ترین اون در دوره آموزش خیاطی فنی حرفه ای هستند ولی اصلا به چشم نمیان، همیشه بودن و جلو یا پشت لباس ها مارو بستن و از نوزادی همراه مان. دکمه ها در شکل ها و اندازه های مختلفی موجودند و در مانتو، پالتو، شومیز، پیراهن، بلوز و … دیده میشن. با ما تا اتهای مقاله همراه باشید تاجادکمه زدن رو یاد بگیرید. همچنینی توصیه می کنیم ابتدا مقاله راهنمای انتخاب پارچه برای دامن را مطالعه بفرمایید.

خانم خزایی معتقد است اولین چیزی که برای زدن جادکمه باید بدونید اینه که برای خانم ها جادکمه سمت راست و خود دکمه سمت چپ دوخته میشه و این قضیه برای آقایون برعکسه، برای پیدا کردن اولین جادکمه باید از نقطه ای که خط شکست یقه هست یعنی از جایی که یقه لباستون برمیگرده به اندازه 5/0 سانتیمتر پایین تر، اولین جادکمه رو می تونید بزنید یا بصورت عمودی یا افقی، برای مانتو، پالتو و لباس هایی که ضخیم ترن جادکمه های افقی و برای لباس هایی که نازک ترن مثل پیراهن یا شومیز(شومیز آستین دار) از جادکمه عمودی استفاده می کنیم.

دوخت دکمه و جادکمه

برای دوخت اولین جا دکمه ای که میخواهیم، حدود 5/0 تا 1 سانتیمتر از خط مرکزی جلو میاین داخل و شروع می کنیم به زدن جا دکمه، قطر جادکمه ها بر طبق اندازه قطر دکمه در نظر گرفته میشه، قطر دکمه رو می تونید با متر اندازه میگیریم، هر اندازه ای که بود حدود 5/0 سانتیمتر بیشتر ازون، جا دکمه رو مشخص می کنیم، فاصله بین دکمه ها باید 10 سانتیمتر باشه و اصولا آخرین دکمه روی فاق قرار میگیره و البته در مدل های متفاوت و بصورت سلیقه ای میشه تعداد و فاصله دکمه ها رو کم و زیاد کرد.

آموزش جادکمه زدن

بعد از دوخت جادکمه (آموزش مرحله به مرحله دوخت دکمه لباس)برای مشخص کردن جای دکمه، جلوی لباس رو روی هم بذارید و فیکس کنید و بعد با سوزن از وسط جادکمه فرو کنید و از اون سمت در بیارید و محل دوخت دکمه رو با صابون علامت بزنید و دکمه رو اونجا بدوزین، برای دوختن دکمه حتما نخ چند لایه باشه تا بتونید دکمه محکم تری بدوزین، اگر دقت کرده باشید تو لباس های حرفه ای که تهیه میکنید همیشه به تعداد یک عدد از هر سایز دکمه استفاده شده در لباس به عنوان زاپاس وجود داره که اگر گم شد یکی مثل اون رو داشته باشید و گرنه اگر اون دکمه خیلی خاص باشه و نتونید مثل اون رو برای جایگزینی پیدا کنید مجبورید همه دکمه ها رو با دکمه جدید عوض کنید.

آموزش دوخت جادکمه با چرخ خیاطی

خوب پایه مخصوص جادکمه دوزی هم وجود داره که خیلی راحت میتونید به چرختون وصل کنید و باهاش جادکمه بزنید، یه مدل پایه متحرک هست که درجه بندی هم داره که راحت میشه تنظیم کرد که جادکمه چه اندازه باشه، بعد از نصب پایه جادکمه باید چرخ رو روی جادکمه تنظیم کرد و بعددرجه دوخت رو تنظیم کرد که باید از صفر تا 11 به صورت خیلی ریز و فشرده باشه، خوب بعد از تموم این کارا باید جادکمه رو باز کنیم که هم کار راحتیه هم کار سخت و اگر دقت نکنید جادکمه رو بیش از اندازه باز می کنه، باید یک طرف جادکمه رو که بست هم زدیم سنجاق بزنیم و بعد بشکاف رو از اون سر جادکمه فرو کنیم و تا سوزن ادامه بدیم و مواظب باشیم سوزن در نره تا کار خراب نشه.

انواع جا دکمه های رایج در خیاطی

لباسهای جلوباز و یا برای آستین و یقه دکمه استفاده می شود. گاهی اوقات دکمه نقش تزیینی در لباس دارد. به هر حال برای وصل کردن دکمه به لباس نیاز به جا دکمه داریم. تمیز دوخته شدن و فاصله منظم  جا دکمه بسیار مهم است و جزء نکات تمیز دوزی در آموزش خیاطی می باشد .

دکمه و نحوه دوخته شدن جا دکمه در زیبایی و آراستگی لباس بسیار  موثر است. برای دکمه های مختلف و متناسب با لباسی که به آن دکمه دوخته می شود انواع جا دکمه ها متفاوت است. جا دکمه ای که برای سر آستین لباس دوخته می شود با جا دکمه ای که برای جلو یا پشت لباس دوخته می شود. حتی جا دکمه ای که برای مانتو و چالتو دوخته می شود با جا دکمه پیراهن فرق دارد. بنابراین مدل لباس و جایی که دکمه به لباس دوخته می شود در مدل جا دکمه تاثیر دارد. انواع جا دکمه ها به سه دسته کلی: ساده، بندکی، فیلتابی تقسیم می شوند.

1-جا دکمه ساده

این مدل جا دکمه بیشتر از مدلهای دیگر رواج دارد. برای بلوزهای مردانه و لباسهای کودکان و مانتو از این مدل جا دکمه استفاده می شود. برای دوخت این مدل جا دکمه از پایه مخصوص دوخت جا دکمه استفاده می شود. این پایه به دلیل داشتن صفحه مندرج باعت یک دست دوخته شدن تمام جا دکمه های لباس می شود.

جا دکمه یاده را می توان با دست دوخت. اندازه جا دکمه را بر روی لباس علامت بزنید. با خط کش این کار را انجام دهید تا تمام جا دکمه ها یک اندازه باشند. دور تا دور خط علامت زده شده را دندان موشی بدوزید. سپس درز جا دکمه را با قیچی یا بشکاف باز کنید. اگر قبل از دوخت دندان موشی بخواهید شکاف جادکمه را باز کنید امکان ریش ریش شدن پارچه وجود دارد و جا دکمه تمییزی نخواهید داشت.

2-جا دکمه بندی

برای دوخت انواع جا دکمه های بندی نیاز به ایجاد شکاف بر روی پارچه نداریم. می توان از پارچه لباس بندک تهیه کنیم یا از قیطون و کش به عنوان بندک استفاده کرد. حتی می توان از بندهای چرمی برای لباسهای زمستانی استفاده کرد. انواع جادکمه های بندکی در زیر گفته شده است.

بندک پارچه ای

از پارچه ای که با آن لباس دوخته اید بندک های باریکی بدوزید . بندک ها را در میان درز لبه لباس و سجاف یا درز دوبل لباس استفاده کتید. در لباسهاس چینی این مدل بندک بسیار استفاده می شود.

بندک قیطانی

به جای اینکه از پارچه لباس بندک تهیه کنید می توانید از قیطان استفاده کنید که کار شما را راحتتر می کند. برای پیراهن های مجلسی که تعداد زیادی بندک در کنار هم قرار می گیرد از قیطان بیشتر استفاده می شود. جا دکمه های قیطانی در لباس مجلسی بیشتر نقش تزیینی دارند و باز و بسته کردن آنها سخت است.

فاصله هایی را که باید بندکها دوخته شود را علامت بزنید تا فاصله منظمی با یکدیگر داشته باشند. طول بندک های دوخته شده و فاصله آنها از یکدیگر مهم است.

این روش راه حل ساده و خوبی برای داشتن بندکهایی با فاصله و طول برابر است. سوزن ته گرد را با فاصله منظم از یکدیگر بر روی پارچه وصل کنید سپس قیلان را به دور آن بپیچید.

بندک کشی

از کش ها برای پشت لباس عروس و مجلسی بسیار استفاده می شود. همچنین برای دکمه هایی که باز و بسته می شوند. دوخت آن مانند بندک های قیطانی است.

بندک چرمی

برای لباسهای پشمی و زمستانی مانند ژاکت و پالتو از بندک های چرمی استفاده می شود.

3-جا دکمه فیلتابی

در میان انواع جا دکمه ها، جا دکمه فیلتابی برای پالتو و کت بسیار مناسب است.  جادکمه فیلتابی مانند جیب فیلتابی دوخته می شود. ابتدا دو بند تازک از جنس پارچه لباس تهیه کنید و بعد آنها را بر روی محل علامت زده شده جا دکمه قرار دهید. دوبند را طوری روی جا دکمه قرار دهید که درز آنها روبه روی هم و به سمت داخل جا دکمه باشد.

پارچه را برگردانید و برش مثاثی ایجاد کنید.

نوار های دوخته شده را از شکاف ایجاد شده عبور دهید.

 درز ها به پشت انتقال پیدا کرده است.

پشت جا دکمه نیز مانند تصویر  زیر خواهد بود. در ابتدا دو لای باز بندک ها روبه روی هم بود و الان بعد از دوخت دولای بسته روبه روی هم قرار می گیرد.

حالا بالا و پایین دو نوار را بدوزید و آن را بر روی لباس محکم کنید.

دکمه بازگشت به بالا