برترینهای کسب و کارعمومی

بازسازی نمای ساختمان چیست؟

جذابیت، استحکام و ایمنی ساختمان‌ها در طی زمان به مرور کمتر می‌شود. بنابراین خیلی از افراد بعد از چند سال به فکر بازسازی ساختمان می‌افتند. بازسازی خانه‌ها همچنین از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است، زیرا هزینه‌ها را به میزان زیادی کاهش خواهد داد. در واقع افراد هزینۀ به مراتب کمتری برای بازسازی در مقایسه با خرید یک خانۀ جدید می‌پردازند، اما چیزی که نصیبشان می‌شود، یک خانۀ جدید، زیبا و شیک است. عوامل زیادی در تعیین زمان بازسازی یک ساختمان تعیین کننده هستند. شرایط آب و هوایی، مصالح استفاده شده برای ساخت، نحوۀ استفاده از ساختمان و… جزو این عوامل محسوب می‌شوند.

در این مقاله در ابتدا به تعریف بازسازی ساختمان و تفاوت آن با نوسازی می‌پردازیم. در ادامه به قوانین و مراحل بازسازی بناها و مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز بازسازی اشاره می‌کنیم. بعد از بررسی افرادی که لازم است در گروه‌های بازسازی حضور داشته باشند، به مزایا و مضرات بازسازی خانه‌ها خواهیم پرداخت.

فهرست سرتیتر مطالب در مقاله: همه چیزهایی که باید دربارۀ بازسازی ساختمان ها بدانید.

منظور از بازسازی ساختمان چیست؟

بازسازی ساختمان به همۀ اقداماتی گفته می‌شود که با هدف بهینه کردن محیط و ایجاد تغییرات ظاهری و بنیادی در آن انجام می‌شود. در بازسازی هم جذابیت ظاهری ساختمان ارتقا پیدا می‌کند و هم عمر مفید آن. در تصمیم به بازسازی خانه عوامل زیادی دخیل هستند. در اولین گام باید تعیین کنید که کدام بخش‌های خانه نیاز به بازسازی دارند. آیا بازسازی‌ها زیرساخت‌های بنا (مثل تأسیسات) را هم شامل خواهد شد یا نه؟

تفاوت بازسازی و نوسازی ساختمان چیست؟

خیلی از افراد فکر می‌کنند که بازسازی و نوسازی مترادف هستند. اما این دو اصطلاح تفاوت‌های زیادی با یکدیگر دارند و نباید آنها را به جای هم استفاده کرد. ما در ادامه به مهم‌ترین تفاوت‌هایی که این دو مفهوم با یکدیگر دارند می‌پردازیم.

کاری که در بازسازی انجام می‌شود اقدامات مرمتی و تعمیراتی روی بناهای قدیمی است. در نتیجۀ این اقدامات است که عمر مفید بنا افزایش می‌یابد. هدف در بازسازی ساختمان‌ها این است که تا جایی که امکان دارد هیچ تغییری در ظاهر ساختمان‌ها ایجاد نشود. یک مثال خوب برای بازسازی، تمام کارهایی است که بر روی بناها و آثار تاریخی انجام می‌شود. این کارها در واقع مانع از بین رفتن و فرسودگی بیش از حد این بناها می‌شود. بنابراین هدف از بازسازی، افزایش پایداری و ماندگاری ساختمان‌هاست.

می‌توان گفت که نوسازی به نوعی نقطۀ مقابل بازسازی است. به تعمیر کامل و همه جانبۀ ساختمان‌ها و خانه‌ها، نوسازی گفته می‌شود. در فرایند نوسازی، ساختمان‌ها هم تغییرات ظاهری و هم تغییرات باطنی خواهند داشت. معمولاً نمای داخلی و بیرونی، تأسیسات و… در نوسازی تغییر خواهند کرد. اما هدف از نوسازی ساختمان چیست؟  تبدیل یک ساختمان فرسوده و قدیمی به بنایی زیبا، مدرن و نو.

در میان عموم مردم اغلب وقتی صحبت از بازسازی خانه می‌شود، منظور همان نوسازی ساختمان‌هاست.

بازسازی ساختمان‌ها چند بخش دارد؟

همان طور که گفته شد، لازم است که شما در ابتدا هدف خود از بازسازی را مشخص کنید. در مرحلۀ بعد نیز ضروری است که بودجه‌ای را برای رسیدن به این اهداف در نظر بگیرید. بعد از انجام این کارها، وقت آغاز بازسازی است. فرایند اصلی بازسازی به طور کلی دو بخش دارد:

  • بازسازی زیرساخت‌های ساختمان

این بخش شامل اقداماتی مثل تغییر یا تعمیر بخش‌های اصلی مثل تأسیسات برق، لوله کشی‌ها و… می‌شود. در بازسازی‌ها توجه به این بخش ضروری‌تر و در اولویت است. زیرا این بخش‌ها هستند که نیازهای اصلی شما را در زندگی روزمره برآورده می‌کنند.

این بخش مربوط به زیبایی‌های داخلی یا نمای بیرونی ساختمان شماست.

مراحل بازسازی خانه‌ها و بناها

  • دریافت مشاوره از شرکت‌های مربوطه

شرکت‌هایی هستند که به صورت تخصصی در زمینۀ بازسازی خانه‌ها و بناهای دیگر فعالیت می‌کنند. شما باید برای برآورد هزینه‌های بازسازی، زمان مورد نیاز برای انجام آن، نحوه و میزان ایجاد تغییرات و… از این شرکت‌ها مشاوره بگیرید.

مرحلۀ بعد از مشاوره، تخریب ساختمان است. بخش‌های مختلف ساختمان که نیاز به بازسازی داشته باشند، در این مرحله و با کمک پیمانکاران و شرکت‌های خدماتی تخریب می‌شوند. همان طور که می‌دانید، دیوارهای اصلی ساختمان‌ها کل وزن ساختمان را تحمل می‌کنند. به همین دلیل هم هست که این دیوارها به هیچ وجه نباید تخریب شوند.

هدف از انجام این مرحله ایجاد تغییرات مورد نظر و بهینه کردن فضای ساختمان‌هاست. در این مرحله کارهایی مثل اضافه کردن دیوارها یا استفاده از دیوارهای پیش ساخته انجام می‌شود. برای ایجاد تغییر در فضای داخلی ساختمان هم اقداماتی انجام می‌شود. مهم ترین اقدامات در این زمینه عبارتند از:

گچ کاری و نصب سقف کاذب

رنگ کردن دیوارها و سقف‌ها

پیاده سازی و اجرای کاغذ دیواری

نورپردازی

کف سازی

اجرای قرنیز چوب یا سنگ

و…

در هنگام بازسازی ساختمان به این نکات توجه کنید.

در مرحلۀ بازسازی خانه یا ساختمان به چند نکتۀ مهم توجه داشته باشید:

  • در فرایند بازسازی، باید بخش‌های فرعی ساختمان مثل سرویس بهداشتی و حمام، اتاق‌ها، آشپزخانه و… نیز بازسازی شوند.
  • بهتر است که هم‌زمان با بازسازی خانه،لوله کشی‌ها و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی را نیز بازسازی و تعمیر کنید.
  • زمانی که عایق‌های رطوبتی کهنه شده باشند، وقت تعمیر و بازسازی دستشویی و حمام است. رطوبت موجود در این بخش‌ها می‌تواند آسیب‌های زیادی به کف ساختمان‌ها وارد کند.

قوانین بازسازی بناها و مراحل اجرای آن

بازسازی خانه‌ها براساس قانون مراحل و شرایط مشخصی دارد. بنابراین اگر قصد بازسازی خانۀ خود را دارید، ضروری است که با قوانین مربوط به این کار آشنا شوید. ما در ادامه به مهم‌ترین قوانین و ضوابط بازسازی بناها اشاره خواهیم کرد.

  • درخواست صدور مجوز تعمیرات و بازسازی ساختمان

مهم‌ترین نکته‌ای که در این زمینه باید بدانید این است که تمام کارهایی که در بازسازی ساختمان‌ها انجام می‌شود نیازمند مجوز نیست. شما فقط باید برای تعدادی از تعمیرات و اصلاحاتی که مد نظرتان است وجوز دریافت کنید. به لیستی که در ادامه می‌آید توجه کنید. برای انجام اقدامات ذکر شده در این لیست، نیازی به دریافت مجوز بازسازی نیست:

اقدامات مربوط به تعویض و تعمیر و کف سازی در زیرزمین‌ها و سایر طبقات

نقاشی

تغییراتی مثل ساخت باغچه که مربوط به محوطۀ ساختمان‌ها می‌شود.

سفیدکاری، سیمان کاری و گچ کاری

اقداماتی که به تعویض و تعمیر نمای خانه مربوط باشد.

نصب شوفاژ و کولر

تعمیرات سیم‌کشی ساختمان

تعمیرات لوله کشی ساختمان

عوض کردن درها و پنجره‌ها

حفر چاه فاضلاب یا تخلیۀ آن

تعمیرات حمام و سرویس‌های بهداشتی

ساختن استخر یا حوض (به شرطی که فضای آزاد پارکینگ را تصرف نکند.)

تعمیرات شیروانی و بام (اعم از آسفالت، قیرگونی، نصب موزاییک و…)

همان‌طور که گفتیم، برای انجام این اقدامات نیازی به مجوز نیست. اما برای انجام اقداماتی که در ادامه ذکر می‌کنیم، حتماً باید مجوز شهرداری را داشته باشید:

تخریب دیوارها و تیغه‌های داخلی ساختمان (وزن تمام ساختمان روی این دیوارها سوار است. بنابراین تخریب آنها استقامت و امنیت ساختمان را کم خواهد کرد.

جابجا کردن راه پله‌ها

جابجا کردن دیوارهای پارکینگ (در صورتی که موجب اشغال بخشی از فضای پارکینگ بشود.)

جاججایی بخش‌هایی از ساختمان که براساس ضوابط و قوانین شهرسازی ممنوع است.

نکتۀ مهم:

در مواقعی ممکن است هر کدام از این کارها بدون دریافت مجوز از شهرداری انجام شود. در این صورت ساختمان سریعاً توسط شهرداری بررسی خواهد شد. اگر تخلف مالک در بازسازی ثابت شود، باید جریمۀ نقدی بپردازد. حتی در مواردی ممکن است شهرداری دستور تخریب قسمت‌های بازسازی شده را صادر کند.

برای دریافت مجوز بازسازی از شهرداری چه مدارکی مورد نیاز است؟

برای دریافت مجوزهای مربوط به بازسازی خانه‌ها ارائه مدارکی که در ادامه ذکر می‌شود ضروری است:

  • اصل و کپی سند مالکیت
  • کپی کارت ملی یا شناسنامۀ مالک
  • کپی بنچاق ساختمان
  • جوابیه آتش نشانی
  • جوابیه بیمه
  • تکمیل کردن فرم‌های درخواست مجوز بازسازی و تعمیرات

نکتۀ مهم:

اگر ساختمان مورد نظر در بافت فرسودۀ شهری قرار گرفته باشد، اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی نیز ضروری است.

کار بازسازی ساختمان ها چگونه و از کجا شروع می‌شود؟

شما در ابتدا باید تصمیم بگیرید که قرار است کار بازسازی را خودتان انجام دهید یا آن را به یک پیمانکار واگذار کنید. اگر قصد محول کردن بازسازی به پیمانکار را دارید، در تنظیم قرارداد بازی دقت زیادی بکنید. حتی شاید بهتر باشد برای تنظیم این قرارداد از یک مشاور متخصص هم کمک بگیرید. جزئیات زیادی در قراردادهای بازسازی منازل ذکر می‌شود که مهم‌ترین آنها عبارت است از:

  • تعیین سهم پیمانکار و مالک در تهیۀ لوازم و تجهیزات مورد نیاز
  • هزینۀ کلی انجام پروژه
  • زمان مورد نیاز برای پایان پروژه
  • اجرای نقشۀ توافق شده
  • اخذ تمام مجوزهای مربوطه
  • و…

مهم‌ترین نکته‌ای که در زمان انعقاد قرارداد بازسازی باید به آن توجه کنید، ضمانت تکمیل پروژه و جبران خسارت‌های احتمالی است.

چه نیروهای متخصصی در گروه‌های بازسازی ساختمانی باید حضور داشته باشند؟

این فرد در ابتدا وضعیت موجود را بررسی می‌کند. در ادامه نیز برای اصلاح و بازسازی وضعیت ساختمان، ایده‌هایی را ارائه می‌دهد.

طراحی کردن فضاها، تهیۀ نقشه‌ها و طرح‌های اولیه و اصلی از وظایف مهندسان معمار است.

برنامۀ تخریب دیوارها، ساخت قسمت‌های جدید و… تحت نظر مهندسان سازه انجام می‌شود.

  • مهندسان برق و تأسیسات ساختمانی

رسیدگی به وضعیت تجهیزات برقی ساختمان، بررسی وضعیت تأسیسات اصلی، شوفاژها، کولر و… به عهدۀ این دو مهندس خواهد بود.

اگر بخواهید در تراس، پشت بام یا حیاط یک فضای سبز یا طراحی کنید، این مهندسان به شما کمک خواهند کرد.

تمام مراحل بازسازی، تحت نظر سرپرستان انجام خواهد شد.

اعضای این تیم وظایفی از قبیل خرید مصالح مورد نیاز، تجهیزات و قطعات مختلف را به عهده دارند.

بازسازی خانه‌ها و ساختمان‌ها چه مزایایی دارد؟

بازسازی ساختمان ها مزایای زیادی دارد که در ادامه به مهم‌ترین و اصلی‌ترین آنها اشاره خواهیم کرد:

ایجاد فضای جدید برای زندگی

در بازسازی‌ها با استفاده از یک نقشۀ اصولی، می‌توانید فضاهای بیشتر و متنوعی را به ساختمان اضافه کنید. با این کار علاوه بر ایجاد تنوع، می‌توانید راندمان مصرف انرژی را بهبود ببخشید.

افزایش زیبایی‌های ظاهری

شما در بازسازی خانه‌ها می‌توانید فضای ساختمان را کاملاً مطابق سلیقۀ خودتان شخصی سازی کنید. رنگ‌ها مهم‌ترین عناصر ایجاد کنندۀ زیبایی و تفاوت هستند. در انتخاب رنگ ساختمان به هماهنگی آنها با چیدمان و رنگ لوازم خانه هم توجه کنید.

افزایش میزان بهره‌وری انرژی

بازسازی بخش‌هایی مثل سقف یا نمای ساختمان‌ها، موجب افزایش بهره‌وری انرژی و جلوگیری از هدر رفتن آن خواهد شد.

سرمایه‌گذاری با بازسازی ساختمان

بازسازی یک سرمایه‌گذاری است که هم روی کیفیت زندگی شما تأثیر می‌گذارد و هم ارزش ساختمان را افزایش می‌دهد. قیمت و ارزش ملکی که بازسازی شده باشد، بسیار بیشتر از خانه‌ها و بناهای قدیمی و فرسوده است. در طولانی مدت نیز به دلیل کاهش مصرف انرژی در اثر نوسازی تأسیسات، مبلغ صورت‌حساب‌ها، قبوش و هزینه‌های نگهداری کاهش چشمگیری خواهد داشت.

مضرات و عوارض بازسازی ساختمان‌ها چیست؟

با اینکه نوسازی مزایای بی‌شماری دارد، اما در صورت بی‌دقتی و رعایت نکردن نکات لازم، ممکن است مضراتی هم داشته باشد. توزیع اشتباه خطوط لولۀ برق یا آب از این مضرات هستند. علاوه بر این، در صورت بی‌توجهی و سهل‌انگاری کارگران، ممکن است عایق کاری‌ها و کانال‌ها نیز در حین کار از بین بروند. همۀ این مسائل، فرایند بازسازی را پیچیده‌تر و پرهزینه‌تر و روند آن را طولانی‌تر خواهد کرد.

چگونه می‌توانیم هزینه‌های بازسازی ساختمان را برآورد کنیم؟

اطلاع از هزینه‌های بازسازی پیش از آغاز کار، یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام دهید. برای اطلاع از هزینه‌های تقریبی بازسازی، بهترین کار تهیۀ لیستی جامع از کارهایی است که قرار است در بازسازی انجام دهید. بعد از برآورد حدودی هزینه‌ها، می‌توانید برای انجام شدن هر بخش از بازسازی، محدودیت زمانی (دد لاین) نیز تعیین کنید. مهم‌ترین هزینه‌هایی که به صورت مشترک در اغلب بازسازی‌ها وجود دارد عبارتند از:

  • خرید مصالح
  • حمل زباله‌ها
  • تعمیرات
  • تغییر دکوراسیون
  • دستمزد پیمانکاران، کارگران و مابقی مهندسان

سخن پایانی

داشتن برنامه زمان‌بندی شدۀ دقیق در ، از مهم‌ترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. شما باید دقیقاً بدانید هر بخش از بازسازی چه زمانی شروع می‌شود و کی به پایان می‌رسد. لازمۀ این برنامه‌ریزی دقیق نیز این است که پیش از آغاز بازسازی، مرحلۀ برآورد هزینه‌ها را به‌طور دقیق انجام داده باشید. همان طور که می‌دانید، همۀ ما اطلاعات و دانش مورد نیاز در زمینۀ ساختمان سازی، بازسازی و تعمیرات نداریم. بنابراین بهتر است همیشه از یک تیم فنی و متخصص برای پروژه‌های بازسازی راهنمایی و کمک بگیریم. شاید بعضی افراد فکر کنند هزینۀ دریافت مشاوقطعا افرادی که تصمیم به بازسازی نمای ساختمان دارند به خوبی اصطلاح نوسازی را می شناسند و درباره آن اطلاعات کامل و دقیقی دارند.

درباره بازسازی و نوسازی نمای ساختمان باید بگوییم که دو مبحث کاملا جدا از هم می باشند. در نوسازی نما تنها قسمت های فرسوده نیاز به تعمیر دارند و اصلاح می شوند.

اما، در بازسازی نما لازم است که مجوز عملیات را تهیه کنید و بعد از آن اقدام به تخریب قسمت های فرسوده کنید و به بازسازی نمای ساختمان بپردازید.

بازسازی نمای ساختمان خود دارای انواع مختلفی می باشد که درباره آنها بیشتر در ادامه این مقاله صحبت خواهیم کرد.

آنچه که در امر بازسازی کردن نمای ساختمان باید مد نظر داشته باشید استفاده از بهترین و مدرن‌ترین مصالح در ساخت نمای بیرونی نیز ممکن است با گذشت زمان ساختمان را نیازمند به بازسازی کند.

دلیل آن هم این است که عوامل متعددی همچون تغییرات آب و هوایی وجود دارند که باعث کاهش جلوه ساختمان می شوند.

انواع بازسازی نمای ساختمان

انواع بازسازی نمای ساختمان

با توجه به مصالحی که در طراحی نمای ساختمان از آن ها استفاده شده است باید در زمان بازسازی نما به این موارد توجه داشته باشید. چرا که بازسازی کردن هر یک از این نماها با مصالح مختلف متفاوت می باشد.

با ما همراه باشید تا برایتان بگوییم چطور باید انواع نماهای ساختمان را بازسازی کرد.

  • بازسازی کردن نمای سنگی
  • بازسازی نمای آجری
  •  بازسازی نمای کامپوزیتی
  • بازسازی  کردن نمای رنگ شده

بازسازی کردن نمای سنگی

بازسازی کردن نمای سنگی

اولین نوع از انواع بازسازی نمای ساختمان، بازسازی کردن نماهای سنگی می باشد. اغلب ساختمان ها و خانه های قدیمی که دارای چنین نمایی می باشند در اثر بارش باران و وزش باد فرسوده می شوند و زیبایی ظاهری خود را خیلی راحت از دست می دهند.

به همین خاطر تغییر نما و بازسازی کردن آن ها کمک می کند تا جلوه ساختمان تازه شود.

اگر دارای ساختمان هایی با چنین بنایی هستید و دوست دارید که در زمان بازسازی کردن نما مجدد از سنگ استفاده کنید پیشنهاد می کنیم به سراغ سنگ هایی که مقاوم می باشند بروید تا با انتخاب آن ها بتوانید از فرسودگی زودهنگام نمای ساختمان پیشگیری کنید.

بازسازی نمای آجری

اما بازسازی ساختمان آن هم با نمای آجری نوع دیگری از انواع بازسازی نمای ساختمان می باشد.

آجر نما طوسی به مراتب نسبت به نمای سنگ دارای عمر مفید تر اما محدودتری می باشد. به همین خاطر توصیه می کنیم که برای جلوگیری کردن از ریزش آجرهای فرسوده در سریعترین زمان ممکن برای بازسازی خانه قدیمی خود دست به کار شوید.

دقت داشته باشید که اگر در نمای ساختمان شما از آجرهایی استفاده شده است در نما دچار فرسودگی شدید نشده اند با یک شستشوی اصولی می توانید نمای ساختمان را مثل روز اول زیبا کنید.

در غیر اینصورت و با وجود تخریب شدن آجرهای نمای ساختما باید به فکر تغییر و بازسازی نمای ساختمان باشید.

 بازسازی نمای کامپوزیتی

سومین مورد از انواع بازسازی نمای ساختمان، مربوط به ساختمان هایی با نمای کامپوزیتی می باشد.

این نماها دارای مزیت های ساده و آسان نسبت به سایر نماهایی هستند که تا به اینجای کار به آن ها اشاره کرده ایم. علت آن هم این است ککه در زمان بازسازی کردن چنین نماهایی تنها کافی است که قسمت تخریب شده و آسیب دیده را ترمیم کنید.

انجام این کار باعث می شود تا شما هزینه کمتری را برای بازسازی نمای ساختمان خود مصرف کنید.

مزایای مهم ساختمان هایی با نمای کامپوزیتی

  1. مقاومت بالا در برابر تغییرات آب و هوایی و نور شدید خورشید
  2. سرعت ترمیم و اجرای بالا
  3. تنوع بالا در طراحی و رنگ
  4. عدم نیاز به زیرسازی‌های پیچیده

بازسازی  کردن نمای رنگ شده

اما، آخرین نمایی که می خواهیم درباره بازسازی کردن آن با شما صحبت کنیم، ساختمان هایی با نمای رنگ شده می باشند.

متاسفانه باید بگوییم که عمر ساختمان هایی با نمای رنگ شده به مراتب کمتر از سایر نماهایی است که تا به اینجای کار برایتان شرح داده ایم.

اگر ساختمان شما دارای چنین نمایی می باشد و قصد بازسازی نمای ساختمان را دارید باید به این نکته توجه داشته باشید که از رنگی برای این منظور استفاده کنید که خنثی یا تا حد امکان روشن باشند.

مراحل بازسازی نما

مراحل بازسازی نما

حال که دانستید بازسازی نمای ساختمان چیست؟ با انواع آن آشنا شدید، لازم است بدانید که برای انجام این کار چطور باید مراحل را به درستی طی کنید تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.

مراحلی که برای انجام این کار باید پشت سر بگذارید به شرح زیر می باشند.

  • برداشت
  • طراحی
  • انتخاب و خرید متریال
  • اجرا

برداشت

در اولین قدم، مهندسین و متخصصین این کار نمای حال حاضر ساختمان را بررسی و برداشت می کنند. این مرحله از جمله مهمترین و اصلی ترین مراحل انجام بازسازی نمای ساختمان می باشد.

دلیل آن هم این است که معایب و قسمت های نیازمند به تعمیر در این مرحله مشخص می شوند.

طراحی

قدم دوم طراحی است. برای انجام این کار باید به ظوابط و مقررات شهرداری توجه داشته باشید زیرا برای انجام این کار به تاییدیه شهرداری نیاز دارید.

انتخاب و خرید متریال

انتخاب و خرید متریال با کیفیت و متناسب با کاربری سازه و سیمای شهر در بازسازی نما، از اهمیت بالایی برخوردار است.

اجرا

قدم نهایی اجرای بازسازی نمای ساختمان می باشد. دقت داشته باشید که با توجه به تمام معایب و خرابی هایی که نمای قدیمی ساختمان برجای گذاشته است بازسازی کردن نما در این مرحله بسیار حساس و دارای اهمیت می باشد.

در این مرحله می توان از دو روش تر و خشک استفاده کنید. بازسازی نمای بیرونی ساختمان به صورت خشک، به دلیل استفاده از آهنکشی در نصب، به لحاظ زیبایی و امنیت بسیار مفید می باشد و از همه مهم تر اینکه هیچ تخریبی را به همراه ندارد.

در نهایت

شما دوستان عزیزی که قصد بازسازی نمای ساختمان را دارید اما نمی دانید که چطور و از کجا باید این کار را شروع کنید می توانید با مشاوران ما در ارتباط بوده و راهنمایی های لازم را از آن ها دریافت کنید.

سوالات متداول بازسازی نما

  1. دلایل بازسازی نمای ساختمان چیست؟
    این کار می تواند به دلیل کهنه و فرسوده شدن نمای بیرونی، ریزش مصالح و تخریب نما یا حتی به وجود آوردن تنوعی جدید در آن باشد.
  2. ترمیم در بازسازی نما به چه منظور می باشد؟
    ترمیم نما را می توان مساوی معنی مرمت دانست.

هدف از بازسازی نمای ساختمان چیست؟
به علت فرسوده و یا فاسد شدن مصالح بر اثر نورخورشید و باران و سرما، به علت تغییر کاربری ساختمان، به دلیل قدیمی شدن سبک طراحی نما و  به علت تغییر در فضای داخ

_

بازسازی ساختمان چیست | تفاوت بازسازی با نوسازی | مراحل بازسازی ساختمان | کاربرد چوب در بازسازی | هزینه بازسازی منزل

تعریف بازسازی ساختمان

به فرآیندی بازگرداندن ساختمان له حالت اولیه، ترمیم و رفع مشکلات بنای فرسوده، بازسازی گفته می شود. این فرآیند قوانین و مراحل خاص خود را دارد که با توجه به فضای مورد نظر و انتظارات کارفرما انجام می شود.

از مزایای بازسازی نسبت به نوسازی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت فرآیند بالاتر
  • صرفه اقتصادی بالاتر
  • عملیات ساختمان جزئی تر و کمتر
  • دقت بالاتر
  • صرف منابع و انرژی کمتر
  • و…

غالبا دو واژه بازسازی و نوسازی اشتباها بجای هم استفاده می شوند و معنای دقیق این کلمات مورد توجه قرار نمی گیرد. بطور کلی بازسازی به معنای ترمیم و تعمیر واحدهای قدیمی با سرعت بالا در جهت افزایش عمر بناست. در حالیکه نوسازی ساختمان شامل تعمیرات باطنی و ظاهری ساختمان با زمان و جزئیات بیشتر است. هدف از فرآیند نوسازی تبدیل یک بنای فرسوده به ساختمانی زیبا و جدید است.

مراحل بازسازی ساختمان

بازسازی همانند دیگر فرآیند ساختمانی شامل مراحل و روش های خاص خود می باشد که در این قسمت به معرفی آنها می پردازیم:

  • مشاوره و عقد قرارداد با شرکت های متخصص
  • تهیه نقشه و برنامه ریزی های لازم با توجه به نیاز مشتری
  • تخریب نقاط مختلف ساختمان با توجه به طراحی صورت گرفته
  • شروع ساخت با رعایت استانداردهای لازم
  • تعمیر تاسیسات و شبکه لوله ها
  • نازک کاری و زیباسازی

کاربرد چوب در بازسازی

فرآیند بازسازی هم در دکور داخلی و هم در دکور بیرونی منزل انجام می شود. در این بخش بطور معمول می توان از متریال های گوناگونی برای کف، دیوار، سقف و … استفاده نمود. یکی از زیباترین متریال ها در این زمینه استفاده از چوب می باشد. پروفیل های چوبی بدلیل مقاومت بالا، زیبایی زیاد و القای حس گرمابخشی به محیط، میتوانند یکی از بهترین گزینه ها در بازسازی ساختمان محسوب شوند. چوب پلاست و چوب ترمو در زیباسازی ساختمان های امروزی نسبت به سایر پروفیل های چوبی رواج داشته است.

هزینه بازسازی منزل

نکته مهم در بازسازی ساختمان ها هزینه ی انجام کار است. این هزینه بسته به میزان تخریب، مدت زمان تعمیر و متریال استفاده شده متغییر می باشد. بطور معمول استفاده از متریال های لوکس تر، با دوام تر و هزینه بالاتری را شامل می شود. شما مشتریان گرامی می توانید برای برآورد هزینه بازسازی فضای خود با متپیشینه و فرهنگ هر شهری را می‌توان با نگاهی بر ساختمان‌های آن شهر پیدا کرد. اهمیت بالا بردن فرهنگ و نمای دیداری یک شهر آن چنان زیاد است که برای دست یابی به این امر همواره تلاش می‌شود تا هر شهری به پارامترهای استاندارد در این زمینه دست یابد. یکی از این معیارها، داشتن نمای زیبا برای ساختمان‌های آن شهر است. توجه این مورد باعث می‌شود نه تنها روحیه‌ی افراد ساکن در آن شهر با دیدن نمای ساختمان‌های زیبا بالا رود و انرژی مثبتی از شهر خود دریافت کنند، بلکه تاثیر مستقیمی بر هویت آن شهر نیز خواهد داشت. از این رو بازسازی نمای فرسوده ساختمان‌ها از جمله مواردی است که از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله قصد داریم نکات مهم را بیان کنیم.

نمای ساختمان چیست؟

در تعریف ساختمان سازی به قسمت بیرونی یا جلوه‌ی یک بنا، نمای آن ساختمان می‌گویند. این قسمت جز جدایی ناپذیر از بنا است که طراحان با استفاده از استعداد خود می‌کوشند تا با ساخت نماهای مختلف و منحصر به فرد امضای کار خود را در آن ساختمان بزنند و به آن بنا شخصیت دهند.

در طراحی و ساخت نمای ساختمان هیچ محدودیتی وجود ندارد و طراحان ساختمان می‌توانند نماهای مختلف در طرح و اندازه‌های متنوعی را برای ساختمان‌ها خلق کرده و هنر خود را به تصویر بکشند. به طور کلی نمای ساختمان‌ها با توجه به اقلیم آب و هوایی آن شهر، میزان بودجه‌ی افراد، سلیقه‌ی طراح و مالک و همچنین تعداد طبقات در نظر گرفته شده برای آن بنا تعیین می‌شود.

بررسی دلایل تغییر نمای ساختمان

تمامی اجسامی که در محیط پیرامون ما وجود دارند با گذشت زمان بر اثر وجود چندین عامل محیطی و خارجی مختلف دچار فرسایش می‌شوند. ساختمان‌ها نیز به دلیل قرار گرفتن مستقیم در این محیط دست خوش این عوامل خواهند شد.

نتیجه‌ی این فرسایش بر روی ساختمان‌ها، تغییر نمای آن‌ها از جمله مواد به کار رفته در نمای بیرونی بنا، تغییر رنگ و فرسایش نما، پنجره و درب‌های آن است. به همین جهت، بازسازی نمای ساختمان برای چنین مواقعی توصیه می‌شود.

بررسی عوامل آسیب زا به نمای ساختمان

نمای ساختمان تمام مدت در معرض عوامل مختلفی است که همگی به روی ظاهر آن تاثیرگذارند. از جمله:

تابش نور خورشید
نور خورشید در خود اشعه فرابنفش (UV) دارد که تابش همه روزه‌ی آن بر ساختمان‌ها باعث می‌شود رنگ مصالح به کار گرفته شده در بناها با گذشت زمان تغییر پیدا کرده و روشن‌تر یا تیره‌تر شوند.

این موضوع تاثیر مستقیمی به روی از بین رفتن زیبایی نمای بیرونی ساختمان دارد. از دیگر مشکلات ایجاد شده در اثر تابش مستقیم بر نمای بیرونی یک ساختمان، خشک شدن گل موجود در آجرها و سنگ‌های استفاده شده در آن و همچنین آب موجود در ملاتی است که در هنگام متصل نمودن آن‌ها به نمای ساختمان استفاده شده است، که نتیجه‌ی این امر ریزش مصالح ساختمانی و بروز خسارات جانی و مالی خواهد بود.

  • باران و فرسایش رنگ ساختمان

ریزش باران در شهرهایی که دارای دوده و آلودگی زیادی هستند و همچنین شهرهای صنعتی به دلیل داشتن بخارات اسیدی و ترکیب قطرات آب باران با این آلودگی‌ها منجر به ایجاد باران اسیدی می‌شود.

وقوع این پدیده موجب از بین رفتن نمای بیرونی ساختمان‌ها و در نهایت تخریب رنگ ساختمان می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود در هنگام خرید رنگ برای نمای ساختمان‌ها از رنگ‌های ضد آب استفاده گردد.

در مناطقی که میزان رطوبت بالاست و همچنین مناطقی که میزان ریزش باران در آن‌ها زیاد است اگر از رنگ‌هایی معمولی استفاده شود نمای ساختمان بعد از گذشت زمانی دچار قارچ و جلبک می‌گردد و به ظاهر ساختمان آسیب می‌زند.

به همین علت باید حتما از رنگ‌های مخصوص ضد جلبک و قارچ استفاده شود.

یخبندان و سرما و انجماد آب و همچنین وجود رطوبت اضافی در سطح زیرکار یا نمای ساختمان و همچنین گرما و انبساط‌ها باعث ترک خوردن و آسیب دیدن نمای ساختمان می‌شود

انواع آسیب نمای فرسوده

به طور کلی آسیب‌هایی که در اثر عدم توجه به بازسازی نمای فرسوده یک ساختمان می‌تواند روی دهد شامل موارد زیر است:

با گذشت زمان و عوامل طبیعی چون وزش باد، تابش آفتاب، بارش باران ونمای بیرونی ساختمان‌ها دستخوش تغییرات شده و از نظر ظاهر و زیبایی آسیب می‌بیند و متریال به کار رفته در آن نیز فرسوده می‌شود.

همچنین طرح به کار رفته در نمای ساختمان بعد از گذشت سال‌ها قدیمی خواهد شد.  بنابراین افراد برای جلوگیری از کاهش زیبایی ساختمان به بازسازی آن روی می‌آورند.

تصور کنید که هر ساختمانی با گذشت زمان به بازسازی نمای بیرونی ساختمان خود نپردازد. در این صورت بعد از مدتی تمامی ساختمان‌ها چهره‌ای فرسوده و ناخوشایند به خود خواهند گرفت و در نتیجه ظاهر شهر به افت جذابیت بصری دچار شده و عملا فرهنگ شهر سازی آن شهر نیز زیر سوال خواهد رفت.

به جز موارد مطرح شده اصلی‌‌ترین و مهم‌ترین عاملی که سبب می‌شود تا بازسازی نمای ساختمان‌ها پر اهمیت باشد آن است که اگر با گذشت زمان و فرسایش مصالح به کار رفته در ساختمان، این مصالح تعویض نشوند به دلیل خشک شدن آب موجود در ملات آن‌ها در زمان اتصال به ساختمان این مواد دچار ریزش خواهند شد و یا در اثر گرما و سرما ترک خواهند خورد و با گذشت زمان فرو خواهند ریخت.

در این صورت جدا از آسیب مالی به ساختمان و احیانا وسایل نقلیه‌ای که در جلوی ساختمان پارک شده‌اند متقبل خواهند شد ممکن است فردی در حال گذر از جلوی آن ساختمان باشد و دچار آسیب جانی گردد.

8 روش تغییر نما را بشناسید!

تغییر نمای یک ساختمان را می‌توان با روش‌های مختلفی انجام داد و این مورد کاملا به بودجه‌ای که شما در نظر گرفته‌اید و نوع مصالحی که قصد دارید از آن در بازسازی نمای ساختمان خود استفاده کنید دارد.

ممکن است نمای ساختمان را رنگ آمیزی کنید، در و پنجره‌های آن را تعویض کنید، ترک‌های موجود در نمای ساختمان را ترمیم کرده و یا مصالح نمای بیرونی ساختمان را تغییر دهید، که مورد آخر در صورتی انجام شدنی است که مجوز آن را دریافت کرده باشید.

در بازسازی نمای ساختمان روش‌های مختلفی پیش روی شماست:

  1. بازسازی نما با تغییر طراحی

برای انجام این کار بهتر است از افراد متخصص کمک گرفته و قبل از اقدام به شروع کار نقشه‌ی طراحی نما توسط این افراد کشیده شود.

بهترین طرح در هر شرایطی، طرحی است که با نمای بیرونی آن ساختمان نیز سازگار باشد همچنین در صورت وجود آن ساختمان در بافت شهری با ساختمان‌های اطراف نیز همخوانی داشته باشد.

  1. بازسازی نما با رنگ

باید توجه داشت که هدف از بازسازی نمای بیرونی ساختمان‌ها برای زیبا کردن و بازگرداندن حالت اولیه و جذاب به آن ساختمان است. به این منظور یکی دیگر از روش‌هایی که در بین عموم جاری است، رنگ کردن نمای بیرونی ساختمان‌های آجری یا سیمانی است.

استفاده از رنگ‌های روشنی مانند کرم، سفید یا رنگ آجر طوری است که باعث می‌شود ظاهر آن ساختمان علاوه بر تمیز و زیبا شدن رنگ زننده به خود نگیرد.

شایان ذکر است که عملا روش رنگ کردن نمای ساختمان همیشگی نیست و طول عمری چند ساله داشته و مجددا با گذشت زمان فرسوده می‌شود اما به دلیل اقتصادی بودن یکی از روش‌های پیشنهادی است.

  1. بازسازی نما با تعویض قطعات فرسوده

گاهی اوقات هدف از بازسازی بنا ترمیم و تعویض قطعات فرسوده است، در این شرایط می‌توان با استفاده از نصب داربست به تعویض آن قطعات پرداخت و از قطعات جدیدی که با سایر قطعات ساختمان هماهنگ است استفاده کرد.

این روش یکی از کم هزینه‌ترین روش‌ها در ارتباط با بازسازی نمای فرسوده ساختمان‌ها است.

  1. بازسازی نما با سنگ

یکی از مصالحی که استفاده از آن در نمای ساختمان تاثیر بسزایی در بالابردن زیبایی آن دارد استفاده از سنگ مخصوصا نماهای رومی است که به کار گرفتن آن در نمای ساختمان‌ها تاریخ درازی دارد.

این ساختمان‌ها نه تنها زیبایی خاص و جلوه‌ی منحصر به فرد خود را دارند بلکه به دلیل استفاده از نمای رومی ارزش بالاتری هم خواهند داشت.

  1. بازسازی نما با آجر

مزیت استفاده از آجر در نمای ساختمان ظاهر خوب آن و همچنین بعد اقتصادی آن است که از نظر هزینه نسبتا ارزان تلقی می‌شود. همچنین آجر‌ها با پیشرفت تکنولوژی از طرح، کیفیت و تنوع خوبی برخوردار شده‌اند و کم و بیش در کنار مصالح دیگر حتی به صورت ترکیبی همخوانی دارند.

تنها ایرادی که می‌توان به آن گرفت سرعت کند است.

  1. بازسازی نما با کامپوزیت

یکی از بهترین انتخاب‌ها برای بازسازی نمای ساختمان‌های قدیمی استفاده از کامپوزیت است. این آیتم با توجه به قیمت بسیار مناسب، ایجاد طرح‌های مختلف در زمان پیاده سازی و همچنین تنوع رنگ و سبک‌های آن یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها است.

  1. بازسازی نمای سیمانی

نماهای سیمانی یا اندودی از آن دسته از نماها هستند که در صورت فرسوده شدن به راحتی قابل ترمیم هستند. بازسازی این بناها نیاز به تخریب نداشته و با کمترین هزینه می‌توان آن‌ها را مجددا اندودکاری کرد.

از این روش حتی می‌توان روی ساختمان‌هایی با نمای سنگی یا آجری که بافت‌شان فرسوده شده است هم استفاده نمود.

  1. بازسازی نما با شیشه

استفاده از نمای شیشه‌ای دارای مزایا و معایب قابل توجهی است. هر چند که ظاهر ساختمان را بسیار لوکس می‌کند، سرعت نصب و اجرای آن بالاست و می‌توان با استفاده از شیشه خیلی سریع نمای یک ساختمان را کار کرد.

از مزایای نمای شیشه‌ای می‌توان به عملکرد عالی آن در برابر روشن کردن فضای داخلی ساختمان اشاره کرد.

از همه مهم‌تر به دلیل استفاده از شیشه‌های دو یا سه جداره عایق بسیار مناسبی در برابر سرما، گرما و همچنین صدا است اما به دلیل گران بودن هزینه‌ی نصب و نگهداری آن و نیز عدم مقاومت آن در برابر آتش سوزی و زلزله، بیشتر در ساختمان‌های اداری یا تجاری از آن استفاده می‌شود.

انتخاب بهترین نمای ساختمانی

برخی از نماها هستند که شما برای بازسازی نمای ساختمان خود نیازی به کندن نمای فعلی و استفاده از نمای جدید ندارید و می‌توانید با کمترین هزینه و بالاترین سرعت نمای ساختمان خود را تغییر دهید.

شما را با برخی از آن‌ها آشنا می‌کنیم. در ساختمان‌هایی که نمای قدیمی آن‌ها آجر یا سنگ باشد به راحتی و بدون آنکه بخواهید نمای قبلی را جدا کنید می‌توانید آن را با نمای کامپوزیت بازسازی نمایید. زیرا نمای کامپوزیت سبک است و نیازی به تقویت سازه ندارد.

از دیگر انتخاب‌های شما برای ساختمان‌های سنگی یا آجری که اجرا و نصب آن‌ها زمان‌بر بوده و هزینه‌ی بالا است،  به کار بردن نمای مینرال است که امروزه یکی از انتخاب‌های معماران و انبوه سازان در نمای ساختمان به شمار می‌رود.

مینرال محصولی تزئینی و ساخته شده از ترکیبات سنگ ریزه‌های مختلفی چون گرانیت، کوارتز، مرمر و … است که با موادی مانند رزین، چسب، پودرهای غلیظ کننده، رنگ‌های طبیعی و مواردی دیگر ترکیب شده و بعد از استفاده بر روی سطح مورد نظر می‌چسبد.

جمع بندی

در این مقاله به شناخت نمای ساختمان و اهمیت بازسازی آن اشاره کردیم و روش‌هایی برای بازسای آن بیان کردیم. همچنین به بیان مزایا و معایب موجود در بازسازی نمای ساختمان باهر یک از موجود در بازار پرداختیم. اگر نمای ساختمان مسکونی یا اداری شما نیز دچار فرسودگی شده و نیاز به مشاوره جهت بازسازی نمای فرسوده ساختمان دارید، با ما در تماس باشید.

ریال های و با .

  1. لی و ایجاد بازشو در نما

ره بازسازی، هزینه‌ای اضافی است و خودشان از پس تمام کارها برمی‌آیند. اما پرداخت هزینۀ کمی در ابتدای کار برای دریافت مشاوره، از اشتباهات پرهزینۀ مرحلۀ بازسازی پیشگیری خواهد کرد.

 

دکمه بازگشت به بالا