استانی

در شورای برنامه ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری چه گذشت؟

به گزارش خبرگزاری مجله زنده خبری استان چهارمحال وبختیاری به نقل از روابط عمومی استانداری، غلامعلی حیدری در این نشست تخصیص ۴۶ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال اعتبار به استان در سال ۱۴۰۱ را اقدامی موثر و مثبت در راستای رشد و توسعه استان دانست و گفت: این اقدام در نتیجه یک حرکت جمعی انجام شده که با جذب به موقع آن مردم از منافع آن برخوردار می‌شوند.

وی ادامه داد: اگرچه سفر رییس‌جمهور به استان در خرداد ماه انجام شد اما نخستین حجم اعتبارات آزاد شده از این محل در آذر ماه انجام گرفت و با توجه به نامساعد بودن شرایط جوی، مقدمات جذب این اعتبارات از جمله انعقاد تفاهم‌نامه‌ها، انتخاب پیمانکار و برگزاری مناقصات انجام گرفت و اکنون که شرایط جوی مساعد است اجرای طرح‌ها با سرعت بیشتری پیگیری می شود.

اعتبارات ماده ۵۶ تحول بزرگی در استان ایجاد می‌کند

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به تخصیص یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار به استان از محل ماده ۵۶، تصریح کرد: علاوه‌بر آن از محل اعتبارات تهاتر نفت و استفاده از ظرفیت هلدینگ‌ها و بنیادها نیز اعتبار قابل توجهی به استان اختصاص یافته که جذب آن تحول بزرگی را در استان شکل می دهد.

حیدری تمامی مدیران دستگاه‌های اجرایی را مامورکرد تا به صورت هفتگی پیگیر اختصاص اعتبار سفر رییس‌جمهور که در اختیار وزارتخانه‌های مربوطه قرار دارد باشند و گزارشی در این خصوص در نشست بعدی شورای برنامه ریزی و توسعه استان ارائه دهند.

وی با اشاره به اینکه سال مالی شهریور ماه است بر ضرورت جذب به موقع اعتبارات که بیشتر آن نیز به صورت نقدی است، تاکید کرد و افزود: برای نظارت بر نحوه جذب اعتبارات و پیشرفت طرح‌های عمرانی هر یک از معاونان استانداری به همراه مدیران کل داخلی و مدیران کل مربوطه دستگاه‌های اجرایی به شهرستانهای ۱۱ گانه سفر کرده و علاوه بر رفع موانع موجود نسبت به نحوه پیشرفت طرح ها به صورت میدانی گزارش تهیه کرده و آن را ارائه دهند.

سفر رییس‌جمهور فرصت طلایی برای توسعه استان

نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست سفر استانی رییس‌جمهور و اختصاص اعتبار قابل توجه به استان از این محل را فرصت طلایی برای رشد و توسعه استان دانست و گفت: می طلبد تا دستگاه‌های اجرایی در جذب به موقع این اعتبارات اهتمام ویژه ای به کار گرفته و با اختصاص آن به تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام به بخش زیادی از مطالبات مردم پاسخ دهند.

حجت الاسلام امامقلی جعفری افزود: پیشنهاد می شود اعتبار ات تخصیصی به استان به تکمیل طرح‌های راکد و نیمه‌تمام با پیشرفت فیزیکی بالا اختصاص پیدا کند.

وی استفاده از ظرفیت خیرین در حوزه آبرسانی و آبخیزداری را از ضرورت های استان دانست و تصریح کرد: می‌طلبد فرمانداران و مدیران دستگاه‌های اجرایی این موضوع را تسهیل و در جذب خیران برای کمک به این ۲ حوزه مهم همت کنند.

این نماینده مجلس یازدهم با اشاره به روایات دینی، مسئولیت در نظام اسلامی را از بزرگترین امانت‌ها دانست و اظهار داشت: مدیران باید تمام تلاش خود را برای ایفای درست این مسئولیت به کار گیرند و خود را در برابر خدا و مردم پاسخگو بدانند.

جعفری با انتقاد از نحوه انتصابات و جذب اعتبارات در استان خاطرنشان کرد: آنچه منجر به توسعه هر منطقه و کشوری می‌شود توجه به ۲ عنصر انسانی و برنامه‌ریزی است از همین رو انتظار می‌رود این ۲ مقوله مهم به جد در استان مورد توجه قرار گرفته و بر نحوه عملکرد دستگاه‌ها و مدیران نظارت بیشتری صورت گیرد.

تدوین پیش نویس اولیه سند پیشرفت و توسعه استان

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تنظیم سند پیشرفت و توسعه به‌عنوان مهم‌ترین برنامه اجرایی و راهبری توسعه استان براساس برنامه هفتم توسعه گفت: برای تنظیم این سند ۱۵ کمیته تشکیل شده که تاکنون ۶ کمیته پیش‌نویس اولیه سند را ارائه داده‌اند.

علی شهریارپور ر در شورای برنامه‌ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: از این مبلغ ۴۶ هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال تخصیص پیدا کرده است.

وی افزود: مدیران دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری به تفکیک منابع در اختیار، چگونگی جذب آن و عملیات اجرایی طرح‌های خود را در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان درخصوص توضیح لازم را ارائه کردند.

شهریارپور تصریح کرد: جذب سریع‌تر این اعتبارات از سوی مسوولان تمامی دستگاه‌های اجرایی استان ضروری است و باید اقدامات لازم برای جذب این اعتبارات را تا ۱۰ روز دیگر انجام شود.

وی با اشاره به تنظیم سند پیشرفت و توسعه چهارمحال و بختیاری به‌عنوان مهم‌ترین برنامه اجرایی و راهبری توسعه استان براساس برنامه هفتم توسعه یادآور شد: برای تنظیم این سند ۱۵ کمیته تشکیل شده که تاکنون ۶ کمیته پیش‌نویس اولیه سند را ارائه داده‌اند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: برای تکمیل این سند باید از توان تمام مشاوران و ذی‌نفعان استان و شهرستان‌ها بهره‌گیری و کمیته تخصصی تشکیل شود.

منابع خوبی به چهارمحال و بختیاری اختصاص پیدا کرده است

وی گفت: در کنار منابعی که از بودجه عمومی اختصاص پیدا کرده ظرفیت‌های خوبی در قانون بودجه در قالب مولدسازی، تهاتر نفت و ماده ۵۶ قانون الحاق پیش‌بینی شده که منابع خوبی به چهارمحال و بختیاری اختصاص پیدا کرده است.
شهریارپور تاکید کرد: سال گذشته ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از محل از ماده ۵۶ و ۱۱ هزار میلیارد ریال از محل تهاتر نفت به چهارمحال و بختیاری اختصاص داده شد که در سال‌جاری باید از این ظرفیت بهره‌گیری بیشتری شود.

تصویب ۱۵ طرح سرمایه‌گذاری

وی افزود: در این نشست تامین زمین ۱۵ طرح سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری که مباحث تخصصی آن در کارگروه زیربنایی استان مطرح شده بود، مصوب شد تا عملیات اجرایی آن‌ها در آینده نزدیک آغاز شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: سامانه «منتاک» به‌عنوان مهم‌ترین سامانه ارائه گزارش نظارتی پیشرفتی از طرح‌ها در جلسه مطرح شد و اقداماتی که در استان برای تکمیل پروژه‌ها انجام شده نیز مطرح و قرار شد مباحث این سامانه تکمیل شود تا بتوان از نتایج آن برای نظارت بر طرح‌های استان بهره‌گیری کرد.

وی یکی دیگر از موارد حائز اهمیت برای چهارمحال و بختیاری را جابجایی یا درجاسازی روستاها دانست و یادآور شد: روستاهایی شناسایی شده که باید مطالعات اولیه آن‌ها انجام شود و انتخاب طرح‌های اولویت‌دار برای روستاهای نیازمند درجاسازی تعریف می‌شود.

شهریارپور تصریح کرد: روستاهای مورد نظر فرمانداران در این خصوص مطرح و برای هر کدام از آن‌ها تصمیم‌های لازم گرفته شد.

وی با اشاره به برگزاری دور دوم سفرهای رییس‌جمهور و هیأت دولت به استان‌ها یادآور شد: در این دور از سفرها تکمیل طرح‌های مصوب سفر مطرح است که باید برخی پروژه‌ها تکمیل، بهره‌برداری و در این سفرها افتتاح شوند.

شهریارپور اظهار داشت: همچنین تکمیل سایر طرح‌های مصوب سفر نخست رییس‌جمهور و هیأت دولت به استان‌ها ضروری است و طرح‌هایی که تامین مالی آن‌ها به مصوبات تکمیلی نیاز دارد و یا در سفر اول مغفول واقع شده‌اند و مصوب نشده‌اند برای مصوبه در دور دوم سفرها در اولویت هستند

۴۶

دکمه بازگشت به بالا